Plumbago, vranjemil - Plumbago auriculata |
Odgovori | Stranica 123 11> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(1)
Objavljeno: 09 Travanj 2008 u 15:10 |
slika je s neta
|
|
Sponzorirani linkovi | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam dobila jednu biljkicu, mirovao je, ali sad nikako da uočim jeli će biti što od njega ili ne...
Predivan mi je pa ću si ga opet nabaviti, kako tako!!! |
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Plumbago je predivna biljka! Cvate cijelo cjelcato ljeto, a boja, nebeska!
|
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pošto ja imam plave oči , i vilom plavu boju,ako ima malečko za mene može li biti na kamenjaru, može zauzvrat nešto drugo
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Branka budući si u unutrašnjosti morala bi ga ukopati zajedno s kalićem a kad dođe zima mora unutra u hladniju prostoriju. A boja mu je zaista preeeedivna
|
|
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voilim cvijeće plave boje pa kad sam vidija plumbago u žardinjeri jednog hotela nisam moga odoliti i jednu večer sam isčupao dvije mladice. Cvao je cijelo ljeto i mislim da je plava boja intezivnija ako plumbago raste u polusjeni!
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovog se nisam sjetila! Super lana na prijedlogu!!!!
|
|
Sensa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Plumbago i beli iplavi je prekrasna biljka. Imam ih oba. Potrebno mu je direktno sunce kada je u fazi cvetanja i umereno zalivanje. Svaki izdanak na kome je cvet procvetao trebalo bi otkinuti.
Evo mojih |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li ga netko ima u formi penjačice?
|
|
Sensa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mog plavog. On i jeste vrsta penjacice i pozeljno ga je oblikovati /on ima tako nekako grane/ u slovo T. Cvet mu je bez mirisa osim sto bozanstveno izgleda i formira se na produzenim tubicama koje su lepljive kada procveta i otpada.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan je, rado bih ga imala, ali su se prodavali u Rijeci na sajmu cvijeća po 100 kn - doduše prekrasni, ali mi se činilo ipak malo previše. Mislim da bi se on mogao razmnožiti povaljenicom u zemlju, koja bi se ukorjenila, pa.........
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, kod nas ga ima u svakom nasadu i parkiću, pa tako i u parkiću kraj moje kuće.....noćna akcija i bit će reznica, samo mi treba uputa kakve reznice - vršne, donje, stare, mlade.....
Ja bi ga htjela uzgojiti kao penjačicu, jer dobro podnosi našu klimu....
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam dobila jednu grančicu od Shashe koja joj se odlomila - upravo mi cvjeta
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ih odlomim i piknem u zemlju pokraj matčne biljke i zaboravim na nju. Dalje ide briga kao za matičnu biljku,90% mi tako uspije, ili na proljeće kod presađivanja jednostavno korjenovu grudu prerežem pažljivo na pola i imam već dvije biljke i td. Pokažem vam sutra svoje plumbagiće,prekrasni su
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam već jednu grančicu zapiknula, ali onak u teglu sa mojim plumbagom, bez praška za zakorjenjivanje i slično, pa ćemo vidjeti. Planiram ih još, ali tek poslije 10.08.
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u Osijeku je na tržnici bilo u prodaji svijetlo plavog i bijelog, kobaltni nisam vidjela.
Na Braču ga ima dosta ali sam vidjela samo onaj svijetlo plavi
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Našla sam grm bijelog plumbaga u nasadu kraj moje kuće.....pa u što sam prije gledala?
Uzela sam par grančica i stavila u zemlju.....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno da sam danas "poludila"- razmišljajući koliko puta 100 kn potrošim na razne gluposti da bi razveselila neke meni drage osobe, a što je samnom, zašto jednostavno ne bih razveselila samu sebe.
Misleći kako je 200 kn malo previše, šetala sam i zagledala neke druge biljke, no kad ja do plumbaga, a on 100 (petak je bio 200). i pogledajte što sam donijela doma.
Oprostite na količini slika, ali jednostavno moram......
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan je - neka si se počastila
|
|
leonarda
Odrastao grm Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno da sam danas "poludila"- razmišljajući koliko puta 100 kn
potrošim na razne gluposti da bi razveselila neke meni drage osobe, a
što je samnom, zašto jednostavno ne bih razveselila samu sebe.
Misleći kako je 200 kn malo previše, šetala sam i zagledala neke
druge biljke, no kad ja do plumbaga, a on 100 (petak je bio 200). i
pogledajte što sam donijela doma.
Oprostite na količini slika, ali jednostavno moram......
........................................................................................................................ draga tako ti je to i kod mene........ ako se sama ne počastim s nečim...ne bih niš ni imala... |
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
Odgovori | Stranica 123 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |