Zmajevo krilo - Dragon Wing |
Odgovori | Stranica 123 11> |
Korisnik | |
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Svibanj 2012 u 20:19 |
nova sam na forumu pa pozdrav svima. Volim cvijeće pa vas molim da mi pomognete, maime ove godine sam željela nešto novo, zapravo vidjela sam lani krasne žaldinjere prepune crvenih cvijetova na jednoj terasi. Po listu sam zaključila da su to begonije.Ove godine sam na tržnici vidjela taj isti list i saznala sam da je to begonija zvana zmajevo krilo. kako ima malo informacija na internetu molom vas da mi kažete malo o održavanju, sunce, ili sjena , prehrana . hvala
moon odgovara: biljku treba posaditi u humusnu dobro dreniranu zemlju. Ako se stavi u veću posudu naraste i do 40-50 cm. Može se saditi i u vrt. Voli sunčanu ili umjereno sunčanu poziciju što znači kad su jake vrućine da ju je dobro skloniti s podnevnog sunca. Voli zalijevanje, no tlo mora biti drenirano tako da ne dođe do truleži. Ako lišće žuti ili dođe do truleži znači da smo pretjerali u zalijevanju ili da nije dobra drenaža. Prihranjivanje svaka dva tjedna ljeti, a zimi jednom mjesečno. Ima je u crvenoj, rozoj i bijeloj boji. Može cvjetati cijelu godinu pod uvjetom da se prije većeg zahlađenja unese u zatvoren prostor u kojem i mi boravimo s temperaturama 0d 18 do 24°C. Prije no što se unese, oreže se i postavi na dobro osvijetljeno mjesto koje mora abiti i prozračno da biljka ne bi obolila (neke gljivične bolesti, pepelnica). Ne smije biti uz izvor topline ili ventilacije, a vlažnost joj možemo osigurati na način da ju postavimo na kamenčiće koji se nalaze u vodi, naravno posuda s cvijetom mora biti iznad vode, a ne uronjena u nju. Možemo očekivati rast i daljnje cvjetanje. Kad zatopli cvijet iznosimo van. orežu se drvenasti dijelovi, a novo izrasle grančice ne orezujemo. Ponono se presadi u novu humusnu zemlju kooju ponovno dobro dreniramo i može broj do dva veća posuda. Razmnožava se reznicama i sjemenom. To sam pronašla. Možda netko isproba. |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro nam došla
Što se tiče zmajevog krila,prekrasna je to biljka,traži sunce,redovito zaljevanje i dohranu-svakih 15 dana. Moram ti i to reći da je meni ovu zimu nestala..... |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala, ne snalazim se još baš najbolje ali nadam se da ću brzo pohvatat konce,što se tiče sunca da li joj smeta podnevno
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još nešto na ovu temu da li se može razmnožavati reznicama u vodi, tko ima iskustva , hvala
|
|
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne smeta joj ni cjelodnevno sunce! Jako je izdržljiva što se toga tiče, samo redovito zalijevajte (ne previše) i povremeno prihranjivanje (ni tu nije zahtjevna)!
Nemojte se ni trudit razmnožavat jer iz reznice ne raste u lijep grm nego dobijete jedan štap! |
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Gentiana, ipak sam stavila jednu u vodu pa što bude, ali pokušat ću ih sačuvati na zimu jer u Zadru su jako skupe, a i teško se pronađu.
|
|
gentian(a)
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad ne znam koliko koštaju kod vas, ali na kontinentu su 10-12 kuna kom., a to i nije baš preskupo s obzirom da ih nema smisla razmnožavat!
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas su bile 30 kuna po komadu i kad u zaldinjeru stavim dvije a treba mi bar 6 žaldinjera za balkon e onda to nije baš malo, uz sve ostalo, pelalgonije,sulfinije, vodenice, vinke..... |
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uskoro ću staviti zmajića n aslici, napreduju odlično.
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo moje ljepotice
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gentian(a)
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepe su ti, ali pendula nije za jako sunce dok D. Wing je pa bi tu moglo bit problema! Probaj postić neki kompromis da nisu na previše sunca zbog viseće, a da nije ni jaki hlad jer onda D.Wing ima tendenciju da prerasta i manje cvijeta!
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam Gentain da pendule dobro ne podnose sunce ali ću teglu okrenuti tako da pendula veći sio dana bude u hladu, a lišće D. Winga će to omogućiti. Vrijedi pokušati jer bi na takav način djelomično sakrila i teglu što mi je zapravo krajnji cilj.
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 123 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |