Kombiniranje balkonskih biljaka u cvijetnjacima |
Odgovori | Stranica 123 7> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Kolovoz 2014 u 19:08 |
Kombiniranje balkonskih i vrtnih biljaka u cvijetnjacima
Primjetla sam da neke biljke loše napreduju sa drugima, a nekima to ne smeta. Temu otvaram iz razloga što je sve modernije kombinirati više vrsta biljaka u veće posude, pa čak i vrtne biljke ubaciti se mogu. Ako ste radili neku kombinaciju i imate rezultat napišite. Ne mogu se sve biljke kombinirati zajedno, ima onih koje blokiraju rast drugih. |
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neke ideje za kombiniranje
http://www.nekretninebl.com/cvijece-koje-mozete-saditi-zajedno-u-saksijama/ |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1.Ovu godinu sam stavila verbenu, ljubičasti batat, ružu, šarnolisnu vrtnu vinku, delospermu, sedum palmeri, u veliku posudu.
Iz tog sam izvadila ružu nikako nije išla naprijed, osušila bi se. Verbena je sama stradala. Batat je opstao, ali je u istom stanju kao kad sm ga kupila, nije se ni makao. Ovo drugo je bilo dobro i raslo je. 2.U drugu posudu sam ubacila istu vinku, penjačicu ružu, lantanu, ljubičastu tradescantiju vrtnu (vidjet ćete na slci koja je) . Sve je uspjevalo, ruža opet nije mogla. Iako je dobro krenula, biljke su je počele gutati i nije rasla. |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1.
2. |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sukulenti mogu ići skupa. Zanemarite korove
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije par godina sam stavila zebrinu i zimsku trešnju (solanum capsicastrum). Zebrina se nije ni pomakla od početka do kraja ljeta.
Na jednoj terasi sam vidjela lijepu kombinaciju ukrasnog timjana i male begonije (semperflorens), obje biljke u dobro napredovale i lijepe u kombinaciji. |
|
|
|
Karli
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrcko bravo za temu. Kako smo svi već vidjeli kad se ti nećeg uhvatiš to mora biti zaimljivo i poučno. Ti ga takvim napraviš.
|
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrcko, tema za 5. Volim kombinacije biljaka jer mi se čini da tako njihova ljepota još više dođe do izražaja. Naravno kao što i sam kažeš, neke biljke se vole gurati, a neke baš i ne. I ove sam godine imala i dobrih i loših kombinacija, ali sve to dobro posluži da se nešto nauči.
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedne kombinacije trajnica !
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/kombinacije_biljaka/73214.aspx -
|
|
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobra ideja....ja sam link kopirala i nesto ce se raditi....predivne kombinacije a nije dobro ni bubati napamet....odlicno hvala na ideji...
|
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
bilo
Novo sjeme Pridružen: 13 Listopad 2014 Lokacija: na jug Status: Offline Bodovi: 27 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove sam godine posadila alisum i petunije u jednoj zardinjeri i mogu vam reci da alisum ne voli petunije.On se rasirio i jos uvek cveta a petunije su se uskoro osusile.
|
|
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Moje ovogodišnje iskustvo je da vinke uspjevaju najbolje upravo kad su zasađene same u žardinjeri, može više boja i više komada, ali nikako u kombinaciji nekog drugog puzajućeg cvijeća. U mom slućaju pelargonija i tradescantija, one budu bujne,a vinke se samo izduže uvis, nikako u grmić.
U biti, jedna prodavačica mi je rekla da je najbolje saditi isto cvijeće u istu žardinjeru. Ako želimo kombinaciju, onda bi to išlo ovako, npr: jedna žardinjera dvije-tri pelargonije, druga žardinjera tradescantije i tako naizmjenično. Isto je i sa silverom, koji je jako bujan i u stanju sve pogušiti.
|
|
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iskustvo od prije godinu ili dvije sa kombiniranjem biljaka ,sadila sam lobeliju i gomoljaste begonije ,pokazala se jako loša kombinacija osobito za begonije.Mislila sam imaju dosta slične prohtjeve to bi trebalo štimati ,naprotiv ispalo je katastrofa
|
|
Marinak
Novo sjeme Pridružen: 16 Travanj 2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 39 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošle godine sam u istu teglu posadila mliječiku i surfinije i mogu reći da su bile super zajedno! Surfinije su rasle prema dolje, a mliječika-euphorbia diamond frost je prikrivala surfinijinu "ćelavost" i raširila se po površini tegle.
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
za sunčane balkone predlažem provjerenu kombinaciju: verbena (bijela) i gazanija (žuta sa srebrenim listovima)
klik ovdje
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uf pčelice, kombinacija . To je viseća i verbena i gazanija ?
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da, viseće su obje, gazanija je ona sa srebrenim listovima
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepa i zanimljiva kombinacija. U svakom slućaju nije uobičajena i upravo zato mi je posebna. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na ovoj temi Što saditi na balkone- samo slike ima mnoštvo lijepih kombinacija
|
|
Odgovori | Stranica 123 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |