Minijaturne ruže - rosa sp. |
Odgovori | Stranica 123 10> |
Korisnik | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Travanj 2007 u 20:40 |
...
Ažurirao administrator - 24 Prosinac 2007 u 13:02 |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mini ruže uređujem kao i ostale,ništa drugačije,i ok su.Možda si lošu biljku kupio,prihrani ju.
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada sam ih kupio rekli su mi da se one ne orezuju, a neki opet kažu da se orezuju i to me buni, nemam pojma da li da ih seckam ili samo one osušene grančice?
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
osušene svakako odrežeš.Ja u proljeće malo ,skoro pa samo vrhove porežem,tako da bude grmić.
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savetima, sada znam po nešto više i o mini ružama.
|
|
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja isto svoje mini ruže orezujem u proljece suhe grancice i vec ocusene cvjetove
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali pričamo o ovim mini ružama
ili pričamo o ružama pucavicama koje imaju klasove malih ružica. |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam mislila na ove
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam na takve mislila,tj.mislila sam da o tima voki priča
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova slika je sa sajma cvijeća u ZG, prošle godine 03/2006.
Tamo sam kupila žutu (normalno) malu ružu koje prekriva zemlju kao "puzačica". Sad je u stadiju mirovanja i nešto je lagano krenula.Vidjet ćemo ove godine što će izvesti!! |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kupila te puzeće ruže,bijele,i sad ne znam šta ću,prerastu mi svako ljeto sav kamenjar.Grane budu do metar dugačke,a jedna ruža ima 10-ak grana.Ti ćeš to u korito saditi(tj.već jesi valjda)? Koliko ti velika naraste u koritu? Mislim da ja koju ubacim u neku poveću teglu
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, to su te mini ruže, moje su uspravne i žuta i bela i crvena, te puzeće nemam, ali sam čuo da je oko njih nezgodno raditi. Donata hvala za sliku, super je.
|
|
|
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li te mini ruže mogu rasti u tegli, i koliko velikoj tegli ???
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu rasti u tegli. Ja imam bijelu uspravnu i orezujem je u proljeće. Kupila sam je prije dvije godine kao slabu stabljičicu (bila je na sniženju, uh škrta primorka ), a sad je već pravi mali grmić. |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bolje se razvijaju u bašti i brže rastu nego u saksiji.
|
|
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se s tim voki, ali ja nemam vrt pa se snalazim s teglama
|
|
angi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
molim još detalja, koliko velika tegla, da li mogu puzeće ruže ili samo uspravne |
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje su u tegli promjera 36 cm.
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puzeće ružice su predviđene za pokrivanje tla, pa prema tome one nisu predviđene za tegle, jer stvaraju "tepih". Uspravne ove mini ružice sa slike su u biti predviđene za lonac - pitar jer one se u vrtu zbog svoje sitne građe utope u okoliš i ne dođu do izražaja.Što se tiče tegle ona mislim da nebi smjela biti toliko velika jer onda raste korjenova bala nauštrb cvijetnog dijela!! |
|
angi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je za probu sa mini ružama |
|
Odgovori | Stranica 123 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |