Sirupi protiv kašlja |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Prosinac 2020 u 18:47 |
Dodaj vode i prokuhaj to. Dobit ćeš isto sirup. Odmah ga trošite.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probala sam staviti u vodu i zagrijavati,ali nije upalilo.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj staviti staklenku u vodu i malo pokušati zagrijavati vodu. Možda se rastopi. |
|
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja uvijek tresem staklenke par dana dok se ne otopi i ne bude problema. Možda se stvrdnuo i zapekao.
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušala sam složiti sirup od borovih iglica, ali mi se nije rastopio šećer,iako je bio cijelo ljeto na južnoj strani terase.
Neznam gdje sam pogriješila. Radila sam u dvije staklenke i u drugoj je u redu.Umjesto da bacim, stavim u čaj i procijem. |
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Negdje na CIF-u sam našla recept za
Sirup protiv kašlja od kadulje
cca 20 dag droge ( biljke)u 400 g vode kuhati 5 min, maknuti sa vatre, (dodati ako se želi npr. 5 g crnoga sljeza - van vatre), ostaviti poklopljeno 10 min, procijedi se nakon toga!... odvaže se 100 g meda i dolije na to 300 g vruće iscrpnine biljke, miješati...onih 5 g koji sye poslije dodaju može biti bilo koja druga biljka ... a dobar je anis i koromač posebno (zgnječene sjemenke)......
čuvati u frižideru!!!!
Radila sam ga, super je, ali se ne sječam da li sam radila od suhe ili svježe kadulje, a pretpostavljam da nije isto, također da li su grami tekućine isto što i mililitri???? zato bih molila autora recepta ili nekoga tko zna da mi razjasni moje dileme...moram hitno raditi novi sirup, jer sam zadnje kapi popila ovih dana, a zima je tek počela .
Unaprijed hvala!
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pripravci zelene ljekarne- sirup od smreke, jele i boraMED OD MLADIH IZBOJAKA<>http://blog.vecernji.hr/priroda-zna/ |
|
|
|
Željka23
Odrastao grm Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uh ,odmah mi je lakše...Hvala!
|
|
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šmrcko postoji recept i sa košticama i peteljkama trešnje- za pripravak uvarka, međutim najproduktivnija primjena se s njime pokazuje pri lučenju nakupljene vode u organizmu i tzv vodene bolesti- samostalno nije baš bog zna kaj za kašalj
što se tiće iglica- uspjeti će ti- dovoljno je vruče ne brini se
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
klasičan način i je složiti ih cijele, bez brige uspijeti će.... na ovoj paklenoj vrućini nema šanse da ne uspije :)
|
|
Željka23
Odrastao grm Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja radim sirup od iglica jela...ali ih nisam usitnila ,već sam ih cijele složila u staklenku...Hoće mi ovako sirup uspjeti? Znali li tko? |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam na fizikalnoj terapiji razgovarala sa 70-ogodišnjim gospodinom.
Dao mi je dva recepta, za koje garantira uspjeh. Njegovog unuka koji je imo težak kašalj gotovo godinu dana (i ništa mu nije pomagalo) , su izliječili čajem od grana višnje. Za to su čuli zimi kad se djetetu kašalj pogoršao i grane su brali zimi. On kaže da čaj bude crven. Drugi recept je sa trputcem ( muška bokvica - dugi list). Biljka nesmije biti dlakava i mekana (tad je divlja), nego čvrstog i glatkog lista. Ubire se kad ocvate. Ide red trputca i red šećera, koliko se želi redova. To se u tegli zakopa u zemlju na 30 dana. Taj gospodin smiruje astmu s tim. Meni je ovu godinu za neki čudan kašalj pomogao kupovni sirup od jaglaca. Na njemu piše da je za produktivni i ne poduktivni kašalj. |
|
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i on se može razrijediti s vodom i piti kao sok....ukusno je....
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
napravila sam maslačkov sirup....
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..probat cu...i o tome mi je pricala gospođa s Bjelolasice...samo maslačak moram brati na otoku gdj eje čist zrak i tlo...ovdje u okolici grada zbilja nema smisla...
hvala hoya... |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
frida, probaj napraviti med od cvjetova maslačka moja familija i ja smo se uvjerili i u njegovu djelotvornost Mamaa je rekla da je tu negdje stavila recept. Moji su ove godine bili dosta bolesni, a kašalj smo izlječili samo s tim sirupom. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bas tih cetinjaca nema kod mene, samo bor....mozda netko ima u vrtu pred kucom pokoju jelu ili smreku, ali to je neprihvatljivo jer je u gradu...
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...mislim da to zavisi od kraja gdje se živi, kod mene se beru izdanci smreke ( i jele... kad se nađe :)
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da, shvatila sam i sad barim sestru da se zaputimo put like jedan vikend sad uskoro da naberemo....drugacije ne znam kako do izdanaka...
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Frida, ja i MM smo radili taj sirup i on se radi od vrškova, ali crnog bora, kod mene raste na malo većoj nadmorskoj visini, beru se vrškovi negdje u proljeće kad su onako zeleni i mekani (prije cvatnje).
U teglu staviš red tih vrškova crnog bora, pa toliko šećera i tako do vrha. Pokrije se pranjajućom folijom i stoji na suncu 40-tak dana, ponekad promješaš. |
|
život je more
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |