Alpski kotrljan - Eryngium alpinum |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | ||
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Ožujak 2013 u 13:32 |
|
Sara- držim fige da ovaj put i uspije !
|
||
belica,zagreb
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bea- ah ja sam ti ziheraš , ali ipak sam ih ovaj put sve posadila u vrt, na različite lokacije (sunčane naravno ) i sad se nadam da će ipak biti nešto. Lijepi su bili korijenčići i taman su i krenuli, pa valjda od 3 bude koji.
|
||
belica,zagreb
|
||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pa poznaš me Dado, znaš da sam pazila i prije se raspitala |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ima onih koji vole vlazniju zemlju a ima onih vrsta koje vole suho, mozda je u tome problem. |
||
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
||
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Belica zašto u teglu a ne oba u vrt?
|
||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
već sam ih u dva navrata sadila u senjski vrt s rezultatom nula bodova...sada imam pripremljeni Eryngium planum, prespavao je zimski san u tegli na balkonu, lijepo niknuo i sutra ga sadim u vrt s nadom da će ovog puta uspjeti.
|
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mona, znam da ih ima tamo divnih , već smo pričali o tome, ali ja nikad nisam iz prirode čupala cvijeće nekako mi je žao ali svake godine kad idem dole na more im se divim.
Slavuj vuk, ovo jesu unutra korijenove reznice, sad si me nekako razočarala nadam se da će mi ipak nešto nići iz njih... Da li netko ima kakav savjet osim ovog što piše na kutiji ? Planiram jedan staviti direktno u vrt, a drugi u teglu... ziheraš |
||
belica,zagreb
|
||
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
imam kotrljan kao što je belica nabavila i mogu reći da se jako teško razmnožava korjenovim reznicama i da je bolje pustiti da se osjemeni i sam ponikne po vrtu.
|
||
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo tek sad kad je belica ovo nabavila vidim temu....naime prekrasni rastu upravo u lici i ako se ikada zaputite starom cestom prema moru vidjet cete prekrasne gotovo livade ovog plavetnila....
moja prica: ja i moja zvijezda (citaj muz) prije gotovo 20 godina onako hrabro idemo nabrati "malo za vazu"....iskustvo je bilo toliko bolno da se jos uvijek sjecam oziljaka od trnova....a iz daleka izgleda tako pitoma biljka... belice krasan ti je, ja isto kao i ti obozavam plavo cvijece....zelim ti srecu u uzgoju.... |
||
pozdrav iz Zlatne doline
|
||
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ponovila sam se danas za ovaj također baš mu se veselim... svi znaju da ja padam na plavo
|
||
belica,zagreb
|
||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ovaj sa sarine i moje slike bi mogao biti Eryngium amethystinum, bb će znati jesam li u pravu, ako nisam nek me ispravi
njega nema na spisku zaštićenih vrsta |
||
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nisam ni ja onoga na Velebitu iščupala, bila bi to velika šteta. Kad sam ga ugledala tak sam se oduševila njegovom ljepotom da sam zaostala za svojom planinarskom ekipom tak da su mislili da sam se izgubila. Slikicu imam samo jednu jer onda još nisam imala digitalni fotić.
|
||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ima ovakvih sa Natalijine slike i kod nas, a sami se brinu da ih se ne čupa, bodu ko sam vrag.
|
||
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
||
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da lijepo ih je vidjeti, tu prekrasnu plavu boju, strukturu lišća, plave stapke, no bodljivi su do bola i nisu alpski. U Saplunari na Mljetu na pijesku raste Eryngium maritimum, također lijep i bodljiv, pa i suho lišće kvari ugodno hodanje po vrućem pijesku.
|
||
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja nisam posudila ni jedan iz prirode, nikad ne čupam cvijeće iz prirode, ali divno ga je vidjeti. Bilo ih je ljetos kad sam se vraćala s mora kroz liku na bacanje... cijelo more plavetnila.. i takve mi ih je najlijepše za vidjeti
|
||
belica,zagreb
|
||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bb hvala na informaciji, nisam znala da su zaštićeni, prelijepi su
evo drugog ljepotana, koji raste uz plažu,slikanog prije mjesec i po |
||
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Uspjesno se razmnozavaju reznicama korijena ili sjemenom. Presadivanje je tesko ali nije nemoguca misija :)
|
||
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
||
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
potvrđujem Beine riječi, u nekoliko navrata sam posudila kotrljan iz prirode, ali presađivanje je bilo neuspješno...a da ima prelijepih kultivara vidjela sam u njenom vrtu
|
||
zagreb |
||
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Alpski kotrljan ima duboki korijen pa presađivanje obično nije uspješno. Osim toga je ugrožena vrsta te je zaštićen. Postoji i u hortikulturi nekoliko vrsta, prilagođenih, pa nema potrebe uzimati iz prirode.
|
||
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
anabistrica prelijep je, takvog nikad nisam vidjela uživo, ali mislim da onakvog, kao sa sarine slike, često vidim ljeti uz plažu na kojoj se kupamo
još da se sjetim uzeti kakav alat sa sobom... |
||
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |