Crveni javor - sijanje |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
vlado955
Novo sjeme Pridružen: 19 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Travanj 2011 u 23:41 |
Ja sam se jako razočarao jer u klijalištu ništa nije niknulo od 8 vrsta biljaka,ali se pojavila plijesan....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas evo prvo izvješće...u jednoj čašici se još ništa ne vidi, a u drugoj je neka bijela točka ( kao glavica šibice ) bila već par dana...nisam znala što je to jel naka plijesan na zemlji ili što, ali nije se baš dalo pomaknuti na lagani dodir noktom.Danas vidim da je zazelenilo...još koji dan pa će se vidjeti jel to mlada klica...baš sam sad sva napeta...
|
|
bosonoga
Novo sjeme Pridružen: 30 Lipanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Teško da će niknuti bez stratifikacije. Meni niti jedan nije proklijao vani, a oni koji su prošli stratifikaciju su proklijali
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni je stiglo naručeno sjeme crvenog javora...ja sam ga odmah posadila u zemlju i pokrila folijom...na prozorskoj je dasci ispod koje grije radijator...vidjet ćemo kako će dalje...
|
|
vlado955
Novo sjeme Pridružen: 19 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ups,a ja mislio da će sve biti vani za najviše mjesec dana.
Ne znam da li bi bilo dobro sada,nakon 3 tjedna topline,staviti u frižider,pogotovo što nemam previše sjemenki.... Riskirat ću i naoružati se strpljenjem,pa šta bude ! Zahvaljujem na trudu i dobroj volji,pozdrav V. |
|
bosonoga
Novo sjeme Pridružen: 30 Lipanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čini mi se da je sjeme u prosincu stavljeno u zemlju i frižider. Treba biti strpljiv . Ovo u zemlji ne daje znake života. Slikat ću ovog jednog malca koji se polako ispravlja ali baš polako. Smjestila sam ga ispod lampe, a što se tiče pasiflore obećala sam sama sebi da je neću više pokušavati zasijati. Od 50 nikla jedna. Za javor znam da mu u frižideru treba oko dva mjeseca da proklija ali i to vjerovatno ovisi o svježini sjemenki
|
|
vlado955
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na javljanju.
A kada ste ga posijali ? Ja sam svoje 12.02.stavio u klijalište u dnevnu sobu blizu prozora da ima svijetla - još se ništa ne vidi. Osim javora,imam steviu,jacarandu,orhideju,planiku i passifloru. Koliko upće treba vremena da nikne ? Srdačan pozdrav ! |
|
bosonoga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle, evo rezultata: sjeme na toplom ni makac, sjemena u frižideru počela klijati. Prebačena u zemlju i pod lampu, a kako će dalje biti vidjet ćemo
|
|
bosonoga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne svako sjeme ali imam sjeme japanske žalosne trešnje koje također traži hladni period, acera,cercisa ne mogu se svega sjetiti. Dakle samo sjeme koje traži stratifikaciju. Sjeme ne držati na vratima frižidera zbog varijacija temperatura. Eto to je moje iskustvo možda će neko reći drugačije |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Džimi nam je prvi susjed. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne, samo ono koje treba vernalizirati.
|
|
vlado955
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoćete reći da svako sjeme držite na hladnom ?
Da li se radi o samo o drvenastim biljkama ili sve stavljate u "zimski simulator" ? |
|
bosonoga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne brinite kad nekome hoće-hoće svakako a ako neće....
Meni je pun frižider nekakvih sjemena ali ove godine ću drugačije sva takva sjemena na jesen u baštu pa neka priroda obavi svoje. Sretno |
|
vlado955
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala za naputak,ali kasno !
Već je prošlo 10-ak dana kako sam ih posadio u one kokosove tanjuriće...... Držite fige,hvala još jednom. LP Vlado |
|
bosonoga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da javorima za klijanje treba onaj hladni period. Takva sam bar uputstva našla na netu jer se i ja patim sa sjemenom. Za svaki slučaj dio sam posijala na toplo, a dio mi je u frižideru. Evo linka:
http://www.greenculturesg.com/articles/july05/gcs020705b.htm Dakle u frižider 90 dana . Ni ja zbog toga nisam sretna. |
|
vlado955
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam gdje je to.Jeste blizu Đimija ?
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi smo penzići iz Velike Gorice, a vikendicu u kojoj boravimo od proljeća do jeseni imamo u Kozjači (iza Šiljakovine). |
|
vlado955
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodošlici !
Ja obitavam na Krušaku(to je između Vel.Bune i Kravarskog). Upravo se vratio iz Bau-nekaj i kupio one kokosove "tablete" i nekaj cvijeća za tegle...bit će posla. ! Pozdrav svim biljkoljupcima |
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bog sused! I nama su gorice ljetno stanište. Dobro nam došel na CIF! |
|
vlado955
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka čast !
Čuo sam za to,ali nisam znao kako izgleda,HVALA. Zimi živim u Zg,a ostatak godine u Vukomeričkim Goricama. Srdačan pozdrav |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |