Cvijeće za početnike |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
*lady750*
Nedavno posijan Pridružen: 26 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 56 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 11:02 |
Odlična tema, i sama ću zeti neke biljčice od ovih. MOja prva biljčica je neka mala palmica i jos jedno nešto, neki mi kažu da je aralia neki šeflera...
Morati ću postati sliku i također, što god da je, nije zahtjevno... |
|
Freedom is just another word for nothing left to lose...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga afrodita i ja sam početnik što se tiče cvijeća ,ali imam eto par cvjetića i mogu ti reći da od svih njih Ficus elastica i Ficus benjamin najbolje napreduju postavit ću slike dobila sam ih ovog proljeća. dom je nekako pust bez cvijeća
|
|
daaa
Novo sjeme Pridružen: 18 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je zanimljiva tema, svi smo od nekud počeli...moja prva biljka je bio benjamin, nisam ni znala da je jako lijen...ajme koliko mu je trebalo da se pomakne
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krtovog trna nije bilo uopće po cvjećarama
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
udomili smo jutros jednu kalanhou za muža, stavim sliku u moje i mamine ljepote kad uplodam.
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je za muža svakako kristov trn. To je i moj dragi sebi kupio. Išli smo kupiti meni orhideju, na kraju smo iz Bauhausa izašli s kristovim trnom i nekim lukovicama za njega. A kad se sjetim koliko je gunđao što sam luda za cvijećem
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super probat ću usrećit muža (haha, naravno i sebe) hvala cure
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kristov trn, ne znam latinski naziv. Prekrasno cvjeta cijele godine i nije zahtjevan, čak voli da ga malo zaboraviš
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je,draga.Em je trajnica em se jako lako razmnožava(samo otkineš granu i upikneš je u zemlju)Ja imam samo crvenu,no gotovo u svakoj cvjećari ima i žutih.
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ispast ću dosadna al moram pitat jel kalanhoa trajnica, da mi muž ne bi opet prigovorao da sam mu namjerno namjestila da njegova ljubimica ugine.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjetila sam se,Lana
Kalanhoa.Imaš predivnih žutih,lake su za održavanje,mogu preko ljeta biti i vani,a mogu i u kući biti stalno.
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
narode mene zanima ima li ijedna kućna biljka koja bi cvjetala žutim cvjetovima a da nije jednogodišnja, točnije da je trajnica. begonija elatior koja je bila miljenica MM se počela sušiti pa je neizmjerno tužan pošto ga napušta
žuta ljepotica, pa sam mu obećala naći zamjenu, ali da ovog puta bude trajnica. |
|
savana
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ako imaš koji tamniji kutak, a rado bi biljčicu...zamioculcas. možeš ga slobodno zaboraviti, al ne baš stalno, dakako!!
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobila sam ovaj kućni jaglac prije 2mj još uvijek cvate doduše manjim intezitetom pa me zanima do kada? i da li se on može pelcati ko i vrtni jer tjera nešto pomalo sastrane
|
|
sutra je novi dan
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo jedan mali savjet, budući da sam i ja nedavno počimala sa uzgojem, pa da ne pogriješiš kao ja: uvijek kod biljaka kada ih ideš zaliti pogledaj kakva im je zemlja, ali ne onaj površinski dio, već malo ruku uvuci u dublji sloj, i ako je tu suho zalij pomalo. za dracene i ficuse bih ti preporučila da ih prskaš vodom po listovima, meni su puno bolje otkad to radim. njih zalijevam otprilike jednom u 7-10 dana, a prskam ih po listovima svako 2-3 dana. kod ovih biljaka ti je bolje manje zalit nego više, i nikako ih nemoj držat na propuhu i na hladnom (dobro, sad će bit toplije svugdje, ali kako biljke ne vole često premještanje bolje je računati na to).ja bih ti svakako preporučila spatifilum (ne znam jesam li dobro napisala) prekrasan je, lak za održavanje, treba ga tek pomalo zalijevati kad se zemlja prosuši i prskati.
|
|
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja bih od srca preporuchila ( ali one nisu cvetajuce...)Aspidistru...ona podnosi i majstore i zaboravljanje i puno vode i nishta vode i mene...
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preporučam Sanseveriju, Yuccu, Ficus, a sada u ovo vrijeme, Kalanchou!
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje prve sobne biljke koje sam nabavila su:
-nolina -afrička ljubica -chamaedorea elegans potom su uslijedili: -scindapsus -klorofit -ćuvarkuća -i još afričkih ljubica ako se samo malo povede računa mislim da su sve ove biljke lake za uzgoj |
|
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
upravo to admine sam ja par puta uradila i nebih vise |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo treba pripaziti da kada se kupuje, vani ne bude previše hladno, da ne doživi biljka veliki šok. Isto tako iz jako hladnog u jako toplu sobu!!
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |