Bakopa – Bacopa Cabana |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Srpanj 2018 u 22:48 |
Kod mene na placu (ZG Dubrava) često imaju bakope, ali nisam obratila pažnju na to ima li plavih. Pogledat ću u subotu, tada je najveća ponuda.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Sponzorirani linkovi | |
Elenaana
Novo sjeme Pridružen: 14 Lipanj 2018 Lokacija: Sisak Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi forumasi....pitala bi vas jedno vazno pitanje za mene ...gdje bi mogla ili ima ova stranica odgovor ...ocajno trazim plavu bakopu ili u sjemenu ili kao sadnicu ....imam bjelu i ljubicastu ali plava mi je najdraza ...treba mi za balkon ....predivno izgleda u kombinaciji sa bjelom ....ljubicastavje malo drugacija i ne uklapa mi se ...ako mi mozete pomoci bila bi vam zahvalna
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svake godine imam bacope jer ih obožavam. Pazim da im osiguram djelomično osunčan položaj jer sam primijetila da im to najviše odgovara. Svakako izbjegavam zapadni položaj. Ljetno popodnevno sunce im sprži listove koji postaju smećkasti, gube onu lijepu zelenu boju. O zalijevanju i prihrani je već rečeno.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da bacopa podnosi i jako sunce ali treba ju redovito zalijevati jer ne voli da ostane suha i žedna...
Tada zna malo odgoditi cvatnju, stoga valja obratiti pozornost i redovito ju umjereno zalijevati
|
|
brunda
Novo sjeme Pridružen: 05 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja sam je sad po prvi put kupila i posadila sa surfinijom jer sam pročitala da podnosi jako sunce
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni ne uspjevaju na južnom balkonu, valjda zbog previše sunca.
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pitanjce za one kojima je bakopa prezimila na zaštićenom mjestu: Koliko svjetla i koliko vode treba zimi da bi opstala?
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neki dan sam je gledala u Plodinama. Onu sitniju.
Sada kada sam pročitala postove, mislim da bi mi uspijevala ispod male brajde u visećoj teglici, jer na južnom balkonu sunce sve sprži. bebolina, predivne su ti. Puffy, nadam se skoroj sličici. |
|
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne, taj im položaj nije odgovarao. Listići više nisu imali svoj prirodni oblik, a cvjetića nije bilo ni na vidiku.
Premjestio sam ju na istočni balkon i počela je s cvatnjom i tjeranjem mladih lijepih listića. |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje iskustvo s bakopom je da su bile ljepše pred kraj ljeta kad su se smanjile vrućine, nisu baš bile presretne dok je pržilo......prekrasne su mi ali ih izbjegavam zbog onih bijeli, dosadni mušica, one ih redoviti napadaju Puffy, mislim da bi im odgovarao taj položaj |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PITANJE
Vole li Bacope sjenovito područje (položaj ispod tende) sa suncem (ljeti) u predvečernje sate? |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebi, baš su krasne!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tko zna mozda se jedna jednostavno nije primila,
nesto ju gricnilo ili jednostavno neki šok je pretrpjela. zna se dogoditi. uvijek je bitno da na pocetku kada se biljka tek posadi osigurati joj da ne doživi kakav šok. da se ne odrveni i ne stane rasti. znaci lijepo i umjereno zalijevanje, i uvijek osigurati da biljka ne ostane bez vode ne posaditi je tijekom velikih vrućina, nego kasnije popodne da se ne šokira , barem ne prvih dva tri dana dok se ne privikne. |
|
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetima.Zbilja ne znam u čemu griješim?????Dvije Bacope u istoj žandanijeri,dakle isto se zalijevaju i isto gnoje.Jedna bujna i zdrava druga potpuno osušena..............
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja bakopa je ok (poslacu sliku uskoro), ali ima malo cvetova i novi listovi su svetlo zelene boje, pa me zanima jel to u redu, ili joj mozda nesto fali?
inace raste u istoj zardinjeri sa Milion bells, koja je okrenuta ka jugozapadu. |
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |