Kalmia |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Aidazg
Upravo klijam Pridružen: 27 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 151 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Ožujak 2014 u 07:15 |
I ja sam kupila Kalmiu minuet, namjeravala sam je posaditi u polusjenu kako i jedan rododendron koji sam imala, međutim, čitam na netu da neće obilno cvjetati ako nije na suncu...s obzirom na naše vrelo sunce mislim da ću je ipak posaditi u polusjenu. Kakva su vaša iskustva?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belica, kalmija je krasna, držim ti fige da ti uspije, pa da nam se čim prije pohvališ njenim izgledom. Do sada sam lijepe, rascvjetane primjerke vidjela na ovoj temi samo sa Neta. |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belica,zagreb
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam. Ja sam se nadala da će mi ove godine malo narasti moja malecka kalmijica, a preko zime je sva polomljena, pojedena ... Tko zna hoće li uopće preživjeti sve nedaće koje su joj srne priuštile.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kupila ovakvu , kada mogu očekivati cvijet?
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sandrak, kalmia isto kao i rododendron spada u porodicu Ericaceae. U proljeće je treba malčirati humusom od lišća ili iglicama četinjača. Ja sam danas pogledala kak se drži moja kalmijica i vidjela sam da ima pojedene vrhove, a još je jako mala. Tko zna hoće li preživjeti.
|
|
|
|
sandrak
Novo sjeme Pridružen: 12 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo baš listam pevecov katalog i naišla sam na Kalmiu pa me zainteresirala,malo sam švrljala po netu i naišla na ovu temu.Na slici mi jako lijepo izgleda,a i cijena nije veliko-26 kuna.To mi se čini da je porodica rododendrona,ako se ne varam.Kupit ću pa ću vidjeti kako će uspjevati kod nas.Javim rezultate
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
naravno Bebolina, lijepa je biljka i podnosi hladnoću pa može biti vani i kod nas i na kontinentu. Pridruži nam se
|
|
sutra je novi dan
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaintrigirali ste me baš je lijepa!
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proširuje se klub kalmijašica . Iz svega napisanog proizlazi da trebamo biti strpljive s tim grmekom pa će nadam se, kad tad nagraditi naše strpljenje lijepim cvjetovima.
|
|
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto MiraK je kupila, a ja sam asistirala... Ja imam jednu od lani i lijepa je, ali nije još cvjetala. Nisam je sadila u vrt jer nemam pravo mjesto pa je bolje da je u tegli da je ne bi sunce peklo ljeti. Usput sam pokupila pokidanu grančicu pa ću je pokušati zakorjeniti. Ja sam je jednom davno kupila u Italiji i dosta skupo platila, ali nije preživjela, mislim ljeto i buru...Ove sadnice u Bauhausu su biljke iz rasadnika MILIĆ, ima 3 boje i nisu skupe...Želim da vam lijepo rastu i cvjetaju, a naravno i meni također...
|
|
sutra je novi dan
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam je u Bauhaisu ( asistirala moja Jagoda ), visoka je oko 35cm, cijena 30,00kn Ime joj je: Kalmia latifolia minuet
Naraste 60cm - 90cm USDA zona 4a ( -30 °C) do zone 9 Voli kiselo tlo i ne direktno sunce i redovito zaljevanje u toplim danima. Sporog je rasta a ova vrsta manje naraste. Kažu da su svi dijelovi biljke otrovni Cvjeta u kasno proljeće - rano ljeto Slika sa neta |
|
Rijeka
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Makk, 30 kn zvuči jako povoljno ali kad je vidiš kako je mala, sve je jasno. Hm, 10 godina, kažeš. Bit ću strpljiva i nadam se da ću dočekati cvatnju da vidim te njene kišobrančiće.
|
|
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako će te zadovoljiti ovaj odgovor: za 10 godina naraste do visine od 1,1m do 1,2m. Inače ta cijena je jako povoljna, jer su Kalmie relativno skupe biljke. A da su lijepe, jesu |
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro,Ana ti bude rekla tocno kolko je platila, ali i ja sam si je vec gledala, nisu skupe. Vidjela sam ih i po 3o-ak kn.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kolika je cijena ovoj biljci, baš je lijepa!
|
|
Rijeka
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju posadila u veliku teglu na balkon! Moja je bijeloga cvijeta sa tamno crvenom trakom po sredini latica.
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači, kupuješ. Izvrsno, bumo zajedno čekale da procvatu (ko zna kad). Da, ja sam bila na Žitnjaku. Moraš dobro gledati po onim niskim stolovima jer su jako mali.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |