Stvaraonica zabave bugiceza5 |
Odgovori | Stranica 123 8> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Siječanj 2016 u 20:02 |
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ah, draga prijateljice... zaista si me raznježila prelijepim riječima koje si mi uputila. Lijepo je da postoje ljudi kao ti, makar i virtualno, iako bila bih presretna da te upoznam i da si mi bliže... volim jednostavne osobe,a ti si upravo takva. Ostavljam ti puno poljubaca i zagrljaja.
|
|
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugice, puno hvala na receptu. Provjerit ću ga svakako iz razloga što smjesa izgleda poput plastelina. Do sada sam radila sa slanim tijestom, ali nisam stavljala ni limunsku kiselinu ni ulje, već brašno, sol, voda i ljepilo za tapete. Ali ta smjesa nije tako glatka. Jako mi se sviđa i tzv. hladni porculan s Gustinom (škrobnim brašnom). Njega nisam radila jer ga treba kuhati pa mi to djeluje malo komplicirano, no smjesa vrlo lijepo izgleda, nekako puderasto.
Draga Bugice, ili kako volim reći za tebe Mama za 5, lijepo bi te bilo imati negdje u blizini, tu negdje preko puta. Mnogo toga se od tebe može naučiti.. ali na žalost predaleko si mi, zato ti ovako virtualno šeljem jedan topli zagrljaj
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, draga moja, uzvraćam lijepe želje tebi i cijeloj obitelji.
Ovo je plastelin napravljen od glatkog brašna, soli, limunske kiseline i ulja, te vruće vode. Nisam ga nimalo kuhala, no može se i kratko kuhati. Recept je odličan, dobije se plastelin fine strukture, podatan i mekan. Za izradu je potrebno: 2 šalice glatkog brašna 1 šalica soli 2-3 žlice limunske kiseline 2 žlice ulja 2 šalice kipuće vode U posudi pomiješati brašno, sol i limunsku kiselinu. U drugu posudu uliti ulje i vodu, dodati sastojke iz prve posude i miješati. Može se i zagrijavati na laganoj vatri uz miješanje koliko je potrebno da se dobije kompaktna smjesa. Vremenski je to otprilike minuta-dvije. Potrebno ga je izmjesiti rukama, no tu treba biti pažljiv jer je smjesa vrlo vruća. Ako želimo plastelin u boji, podijelimo ga na više komada i dodamo malo tempere, te opet dobro izmjesimo. Umjesto tempere upotrijebiti možemo i jestivu boju, a ako želimo da miriše - dodati malo arome npr. vanilije, citrusa i slićno.
|
|
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugice, je li to hladni porculan, smjesa koja se "kuha" od škrobnog brašna,Gustina, i ostalog ili je to nešto drugo. Ako je smjesa dobra i provjrena molim te recept.
Sretne blagdane tebi i tvojoj cijelo obitelji, zdravlja, sreće, mira i ljubavi.
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala! Izgleda komplicirano, ali ide brzo, pogotovo nakon par napravljenih.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predobro
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |