Engleske pelargonije - pelargonium g |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
Aneri
Novo sjeme Pridružen: 05 Lipanj 2016 Lokacija: vg Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Svibanj 2017 u 11:56 |
Vani su vec duze vrijeme. U prvo vrijeme sam ih nocu unosila u kucu a kad je bilo ono zahladenje bile su par dana unutra. Imaju sunca od nekih 8 ujutro do 1-2 popodne. Hvala na savjetu za musice |
|
Sponzorirani linkovi | |
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nema caka, samo strpljenje. Ne pišeš gdje su ti sada ? Nemoj ih držati u kući, van s njima (balkon, terasa) i naravno bar nekoliko sati sunca. Još su mlade, a i vrijeme je još do neki dan bilo hladno. Cvjetat će one, bez brige. Povremeno obrati pažnju da sitne bijele mušice koje izlijeću iz njih. Obožavaju ih i teško ih se riješiti. Moje su prošle godine bile pune tih bubica. Prskala sam Mospilanom, ali nije pomogao, onda sam koristila žute ljepljive pločice.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Aneri
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo opet mene
Moja pelargonija nije prezivjela zimu ali reznice koje sam uzela jesu . Bile su u kuci na toplom, negdje u 3 mj sam ih posadila u teglu, lijepo su se zazelenile i narasle (prihranjujem ih svaki tjedan gnojivom za pelargonije) ali jos uvijek ne cvatu! Jesam li samo nestrpljiva ili ima neka "caka"?? |
|
tangerina
Nedavno posijan Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobila sam dosta pelcera engleske pelargonije od susjede, neke sam stavila na mjesto gdje imaju puno najjačeg sunca, a neke na mjesto gdje imaju sunce ujutro i poslijepodne, ali nemaju od 10 do 15. Primili su se svi pelceri, ali ovi koji su više na suncu su više narasli i već počeli cvjetat, a ovi drugi nisu još. Susjeda koja mi ih je dala, svoju drži na južnom balkonu, na suncu je od zore do sumraka, a cvjetaaaaa... tako da bih ja rekla da vrijedi što više sunca, to bolje :)
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Pozdrav Aneri,
Obično pelargonije kupujemo u teglicama promjera 8-10 cm. Ako je i tvoja u takvoj, svakako ju presadi u veću, otprilike 15 cm promjera.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Aneri
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima
Pred koji dan sam dobila svoju prvu engesku pelargoniju i imam pitanje Da li ju trebam presaditi u malo veću teglu ili može ovu sezonu ostati u ovoj? Nekako mi se čini da je teglica premala u odnosu na "krošnju" |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da sam pročitala da im ne odgovara previše sunca. Imala sam svojedobno male pelceriće ali su brzo propali, iako su bili u hladu s malo jutarnjeg sunca.
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti draga moja. Na istočnom balkonu su, sunca imaju negdje do 13 sati. Imala sam ih prije nekoliko godina onako na dvorištu, i na suncu, i na kiši i vrlo brzo su propale. Ne znam jel zbog toga, pa ću sad probati ovako.
|
|
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Divno! Na kojoj poziciji ih držiš, koliko imaju sunca?
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
klaudija8
Mladi grm Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno divne engleskinje
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
blue sky, predivne engleskinje!
|
|
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
blue sky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
blue sky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gute mislim isto kao bugica- uzmi reznice i razmnoži ih .Moje su prošlogodišnje one sitne, na proljeće sam ih pošišala i mogu reći da su bile dosta lijepe ,mada imaju jednu manu poslje obilne cvatnje imaju malu pauzu dok opet ne potjeraju more cvijetova
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bude, bude, vrijeme mu nikako nije išlo u prilog. Uskoro seli na tavan... Da probaš uzeti reznice, možda su tvoje pelargonije dale sve od sebe i vrijeme je za podmladak.
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tko zna savjet , kad su malo ili vec dosta starije (kao moje) , onda dodjeju u fazu
da nemaju vise volje rasti i razvijati se . Imam osjecaj da pomalo kao kloneju ! Bugica draga , sad kad se je taj pelcercic primio onda ce on i biti lijep i narasti veliki ! |
|
rubensica
Pustio korijenje Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje isto jos uvijek cvatu, a pocele su jos u svibnju. Tvoje idu na tavan, moje u svijetli podrum. Temperatura izmedju 10 i 13 stupnjeva. Bit ce valjda zadovoljne...
|
|
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ih prvu godinu, čuvati ću ih preko zime na tavanu, gdje se temp. kreće od 10-16 stupnjeva, najčešće je oko 12 i gdje čuvam sve svoje pelargonije. Povremeno ću ih zaliti, možda jednom ili dvaput mjesečno jer je moj tavan vrlo svjetao, ima velike prozore. Čitam na početku teme da se sve radi slično kao i s običnim pelargonijama, tako da ne bi trebalo biti problema.
Pelargonija od koje sam uzela pelcere cvala je cijelo ljeto i još sad je puna cvjeta, iako po pisanju s početka teme, cvatu kraće.
|
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |