Angelonia |
Odgovori |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 08:04 |
Bravo jagoda, pa tu je i "mama" od moje, malo sam ačkala korijenčić, čini mi se da bi mogao biti živ, prekrila sam sve zemljom, pa sad čekamo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako su će-će
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Išla sam pretraživati Photobucket i pronašla sam slike moje angelonie. Slike su iz ljeta 2010....Imala sam tri boje sada to vidim i to bijelu, svijetlo crvenu i svijetlo ljubičastu...
|
|
sutra je novi dan
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš je krasna, nadam se da ti je korijen ipak ostao živ
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da i ja dodam nekoliko riječi o ovoj lijepoj biljci. Kupila sam je u jednom našem rasadniku, ali u bijeloj i ljubičastoj boji. Cvala je cijelo ljeto, sad je osušena, ali kako Triša kaže moguće je da je korijen živ.Vidijeti ćemo to uskoro, ali ako nije preživjela kupiti ću je ponovo jer je i cijena povoljna...
|
|
sutra je novi dan
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
He-he naravno , ako ne preživi i ako Jagodine ne prežive već ćemo mi naći načina kako doći do nove biljčice, stvarno zaslužuje pažnju.
|
|
RIJEKA
|
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Radujem se novoj biljkici i navijam da preživi jer će onda krasiti i naše vrtove,naravno stavljam se u red
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preeeeeeeeeekrasno!!!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, spremila sam je - ako bude sreće možda se pojavi, kad sa je orezala neki dan korijen mi se činio živ-živcat.
|
|
RIJEKA
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
divna je i k tome još i plava , baš šteta što "pleše" samo jedno ljeto
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....divna je....ide odma na popis.... |
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivna biljčica
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zaista je predivna biljka
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zar ne može ni u rijeci preziviti preko zime da bude trajnica?
steta, bas je lijepa biljka
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još jedne slike, tu je bila u punom sjaju
|
|
RIJEKA
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Angelonia potječe iz Meksika, gdje se u izvornom obliku uzgaja kao trajnica, no kod nas je većinom jednogodišnja biljka, iako sam je pokušala sačuvati preko zime, čini mi se da je ok.
Ima oko tridesetak kultivara, no kod nas se većinom nalazi u ljubičastoj boji, ali i bijeloj. Nije visoka biljka, tek oko 25 cm, voli sunčano mjesto i dobro drenirano tlo. Cvjetala mi je cjelo ljeto, a cvjetovi su kao male zjevalice, na jednoj grančici.
Ovu sam biljku dobila od Jagode i uveseljavala mi je svojom predivnom bojom cjelo ljeto.
|
|
RIJEKA
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |