sušeno cvijeće |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Lily89
Novo sjeme Pridružen: 21 Siječanj 2014 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 14:47 |
Hvala dadinica nisam ni ja znala naziv a cijelo prošlo ljeto mi je cvjetao :) da može se stvarno iskombinirati svašta s njim, nisam ni ja imala ideje pa sam ga samo ovako nabacala u vazu ali na ljeto ću sigurno probati nešto od tvojih ideja :)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To su štatice, ili slanutak.
Prekrasan je, boja mu ostaje godinama. Koristi se u svim mogućim aranžmanima sa suhim cvijećem, lijep je i u buketima od svježeg cvijeća (naravno i on svjež), znala sam ga imati svake godine. Moja preporuka je gotov aranžman dobro naprskati lakom za kosu, i onda zaista traje. Ja sam od njega radila i zidne i prozorske ukrase, sa dječicom na radionicama. Najljepša kombinacija mi je bio sa slamnatim cvijećem, osušenim šlajerkom i pjetlovom krijestom.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Dadinice, potražit ću. Lili, ovo je lijepo suho cvijeće, nikad mu ne znam naziv. Posijala sam i ja lani suho cvijeće i sad mi visi na gredi u radioni, nisam ga nigdje iskoristila. Nisam imala ideju.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Lily89
Novo sjeme Pridružen: 21 Siječanj 2014 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je ovo cvijeće definitivno najbolje za sušiti....ovo je ubrano prošlog ljeta a boje su mu još uvik divne
[/URL] |
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ana, u dućanima zdrave hrane i za mokrobiotičare ima žitarica u pakovanju od 1kg.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bože, na šta smo došli, da ne možemo ubrati pšenice ili kukuruza, ne mogu vjerovati. Natalija, nije loša ideja, mogla bi ja u djelić vrta posijati malo pšenice samo kad bi našla manju količinu od vreče.
|
|
|
|
Zelena_oaza
Pustio korijenje Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anabistrica...i ja tesko dolazim i do maka, psenice, pa cak i slame, a kukuruz ove godine nisam uopste mogla nabaviti...i ovi sto su ga imali nisu mi mogli poslati klip da je zdrav. Ne mozes vjerovati, ali obidjem Vojvodinu i jedva sakupim malo materijala...Sad mi je rekla sestra poslati iz Kanade ukrasni kukuruz, ukrasne tikve, raznu vrstu psenice...to kod njih uzgajaju Indijanci...
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zelena oaza aranžmani su divni
anabistrica, što napraviš sa božićnom pšenicopm? mislim na onu koja se sije za svetu luciju, da bi za božić bila zelena ja je zadnjih par godina bacim svekinim kokama, ali prije bi je stavila u neki kutak gdje neće smetati (i gdje nema koka) pa bi lijepo narasla i kasnije samo pobereš klasje pa ga iskoristiš za ponovno sijanje ili suhe aranžmane |
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga moja ZO, ti biraš koju ćeš pšenicu brati za sušenje, a tu kod mene je više uopće nema. Mojim se Zagorcima ne isplati sijati pšenicu, još samo rijetki siju ječam, a jedino kukuruza ima puno. Lani sam htjela nekoga moliti da si malo pšenice uberem za božićne aranžmane ali je nisam našla nigdje.
|
|
|
|
Zelena_oaza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anabistrica...nisam jos pokusala susiti u pijesku. Ova psenica *uzimam Triticale, ona je mnogo ljepsa od obicne psenice)i caure maka sam lakirala sa nekoliko boja sandolina i lakom za camce pa sam dobila vise boja. A kada mi zatrebaju ruze napravim ih od kukuruzovine...nekako su mi ti aranzmani ljepsi, kada je sve u istom fazonu. Ruze susim okrenute prema dolje u garazi, i uspijem da dobijem lijepe cvjetove, narocito ako susim ove sad hibridne koje imaju veoma krupno cvijece, ali nekako mi se ruze sa psenicom i caurama maka ne uklapaju. Pokusacu i u pijesku.
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sušenje cvijeća,posebno ruža u pijesku mi je interesantno, samo mi se po slikama čini da to nije obični pijesak. Kao da ima nekeprimjese,kvarca ili nešto tako ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zo, zgodni su ti i ineteresantni aranžmani s makovima i pšenicom. Jesi li uspjela osušiti ruže pijeskom ili bornom kiselinom? Pokaži ako jesi, jako me zanima kako ispadnu.
|
|
|
|
Zelena_oaza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Zelena_oaza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija...sad sam pogedala metodu... djeluje dosta lako, pokusacu. Ja u pijesku susim kaktuse dok se ne ozile, cuvam cetke od lakiranja da se ne skore pa zasto se ne bi moglo i cvijece osusiti.
|
|
Zelena_oaza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Zelena_oaza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja susim ruze, ali tako da ih samo uberem kao pupoljak, malo rascvjetali i okrenem prema dolje i objesim u garazi. Boja bude malo tamnija, i uglavnom treba koristiti crvene ruze. A borax treba nabaviti u praskastom stanju, tada se biljka umoci i ostavi da se osusi u uspravnom polozaju, onakvom u kakvom ce biti u aranzmanima.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jesi li vidjela metodu sušenja u pijesku? http://ginaceramics.blogspot.com/2011/12/pomanders-and-much-more.html aranžmani su ti prekrasni |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasni ti je aranžman, ljepši ne može biti !
|
|
Zelena_oaza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedan aranzman od caura maka i psenice. |
|
Zelena_oaza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
anabistrica...vidis nisam to znala. Radeci sa suvim cvijecem stekla sam dojam da je sve bolje necim zastititi, makar to bio i samo lak za kosu. Ipak je to prirodno, podlozno moljcima. Prosle godine meni su psenicu i raz pojeli moljci.
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |