Albizia julibrissin - Albicija |
Odgovori | Stranica 123 12> |
Korisnik | |
Vofo2
Novo sjeme Pridružen: 30 Listopad 2019 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Srpanj 2020 u 13:03 |
Kako se uključiti u aktualne teme? Hvala
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Vofo2
Novo sjeme Pridružen: 30 Listopad 2019 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko vremena treba od sadnje albicije da procvijeta?
Hvala |
|
Vofo2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim da mi neko kaže kada počinje albicija cvjetati nakon sadnje, dali već prvu godinu ili treba du6e čekati?
Hvala |
|
mikica.dm
Mladi grm Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro, hvala na odgovoru
|
|
zatvori usta, otvori oci
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
do zime će ona narasti i netreba joj zaštita
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
mikica.dm
Mladi grm Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala. mislila sam da je mozda prerano za presadjivanje. kako da je onda na zimu zastitim, nekim tekstilom, folijom ili
|
|
zatvori usta, otvori oci
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bolje je u jesen ali ne smeta ni sada, posadi ju odmah zajedno sa zemljom iz tegle. |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
mikica.dm
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima. Imam jednu albiciju u tegli, stara je oko godinu dana i velika nekih 30-40 cm pa me zanima je li prerano da ju presadim u vrt? I kada je bolje presadjivati, sada ili na jesen?
|
|
zatvori usta, otvori oci
|
|
temzi
Odrastao grm Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Definitivno se radi o nametniku, odvratno izgleda, napada mediteranske biljke, pretežno Albiciu, Oleandar... i mi smo radi toga srušili stablo staro 15 god.Bili smo jako tužni, pogotovo jer smo je uzgojili iz sjemena, ali bila je prevelika za špricanje.Agronom koji je pregledao drvo rekao je da bi trebalo unajmiti onaj kamion sa košarom koji se koristi u Zrinjevcu za obrezivanje drveća, i onda postupak treba ponoviti više puta, sve zajedno bi bili preveliki novčani izdatci koje si nismo mogli priuštiti.Sada uvijek gledam sa sjetom tuđe Albicie.
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga, hvala na odgovoru, pomislila sam i ja da se radi možda o nekom nametniku, ali kako ga uništiti nekim prirodnim sredstvom? Kemikalije ne dolaze u obzir jer su svuda okolo voćke, a imam i životinje... Ne bi me ništa manje brinule ni pčelice koje dolaze i hrane se istom tom izlučevinom :(
|
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti antonija na odgovoru, mislim da će ipak otići, koliko god mi žao bilo...
Kako joj naći dostojnu zamjenu, kad mi je tako draga... |
|
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vila, zbog toga problema mi našu odrezali! uništavala kamen na terasi, auto... sve ispod nje je dobilo neku sivocrnu boju. jako mi ju je žao, bila je ogromna i prelijepa!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije 8 godina posadili smo Albiciju pored dvorišne terase kako bi nam svojim kišobran oblikom radila šaroliki hlad... Drvce je zaista prekrasno, već dvije godine i cvate, ali unazad par godina sa njega leti na sve strane nekakva ljepljiva bijela izlučevina... Uništava polako kamen i garnituru za sjedenje, a tim se bijelim užasom hrane i svi insekti, uključujuć pčele i stršljenove... Nikako mi nije ugodno ljeti sjediti ispod njega jer osim šta sam sva puna tog smeća, bojim se i uboda, po 5, 6 stršljena se nađe istovremeno na njoj... Sad intenzivno razmišljam da ju odrežemo... Ima li netko takva iskustva sa njom? Možda kakav pametan savjet?
Evo i slike... |
|
|
|
Thrys
Novo sjeme Pridružen: 22 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam nabacala lišće (uz kamenje).. voljela bih da se održi... Brinem se jer je za ovu godinu najavljena najhladnija zima u posljednjih stotinjak godina...
Netko je napisao da se stablo boja bijelom bojom... kakva je to boja i gdje se nabavlja - pomaže li to što? |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam prije nekoliko dana posadila jednu malenu, oko 40 cm visine. Za sada se dobro drži. Kad jače zahladi, pokrit ću zemlju oko nje suhim lišćem. U mojoj okilici ima puno velikih stabala albicije koje nitko nije pokrivao i sve uredno cvjetaju i preživljavaju naše slavonske minuse.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Thrys
Novo sjeme Pridružen: 22 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav! Danas sam posadila tri albicije oko zgrade - jednu na južnu stranu, a dvije na sjevernu (jer tamo imam mjesta). |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma super, ako moja rikne, imam rezervu.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tnx Dijana ! Valjda će preživjeti, korjenje nisam oštetila, veliku rupu sam iskopala, ma sve po pravilima.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Odgovori | Stranica 123 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |