Caesalpinia gilliesii |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Srpanj 2016 u 17:42 |
Hvala milice7
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidjela sam dva grma u jednom selu u blizini koja su sada u punom cvatu. Pitala sam vlasnike kako rade po zimi. Rekao mi je da ostavi vani a u proljeće oreže samo oštećene grane. Iste biljke sam vidjela prošle jeseni vani, to je bilo oko 1.11.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
skroz drugo, baš sam sretna što ju imam samo je šteta što ne može zimu preživjeti kod nas u zemlji, tako nježan i poseban cvijet |
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E. Nona, kako ti se čini???? Da li je drugi osjećaj vidjeti na slici ili kad ju možeš pomilovati od dragosti i zahvale za divan cvijet????
|
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam moju premještala u jesen ( po sjetvenom kalendaru od moon) i nije uginula ali ni jedan list nije bacila. Tako sam tužna a bila je divna!
|
|
Rijeka
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasna je nona, prava egzotika !
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako je nježna
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E. Nona, zaista se radujem zajedno s tobom što si dočekala cvijet.....
|
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E.nona, lijepa je... još kad procvjeta......
|
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li je nekome preživjela ova krasotica vani, na kontinentu?
|
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Novodadjanka, jesi li nečim zaštitila ovu koja je bila vani ili je ostala samo tako kako je rasla?
Ja mislim da crvena varijanta ima ovaj naziv: Caesalpinia pulcherrima Neka netko ispravi , tko je bolje upućen.... |
|
|
|
Novosadjanka
Novo sjeme Pridružen: 15 Lipanj 2015 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
POštovani,
uključila sam se kako bi saznala nešto više o cvet koji je ulepšao moj vrt ovih dana. Ujedno sam želela i da sa vam apodelim neka od iskustava za neupućene. Dakle seme sam dobila iz Bijele(MNE). U pravi su mnogi sa foruma. Svako seme je proklijalo. Biljčicu imam već tri godine i konačno, ovog juna je procvetala. E sad, biljke velike oko 1 m držim u saksiji PVC precnika oko pola metra. Jednu sam ostavila napolju ove zime a drugu sam unela u podrum. Ova koja je bila napolju se tek sprema da cveta, preživela je a ova iz podruma je uveliko u cvetu. Inače ako nije kasno želela bih koju semenku za crvenu varijantu ovog cveta. Ja imam žutu. |
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nisam podrezivala....samo ako je neka grana oštećena i sl.
|
|
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja je imam 8 godina, u tegli je i preko zime je unosim u negrijanu prostoriju, ali još mi nije cvjetala. Zaključila sam da ne cvjeta jer joj ja u jesen podrešem grane pa sam odlučila ove godine da je ne diram i ovo proljeće dođe moj muž i skrati je. Tako da se ne nadam niti ove godine cvjetanju.
Podrezujete li vi svoju. |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, znači spremam je i ja.
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova na slici raste u našem južnom vrtu ( to je na jugu kod albanske granice ) a tamo je toplo pa se ne mora spremati. Imam jednu malu koja je u loncu i nju spremam , ovdje u Slavoniji. Ne bih znala koliko je trebalo da iz sjemena dođe do cvijeta. Vjerujem da negdje piše....
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |