Čičoka- gomoljasti suncokret (helianthus tuberosus |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
misoo83
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Listopad 2021 u 10:14 |
Vađenje i pravilno čuvanje krtola čičoke.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To se razmnožava velikom brzinom i agresivno zauzima prostor. Ja sam se jedva riješila jer mi je vrt mali a htjela sam imati još nešto. Baš danas sam vidjela da su se preselili kod susjeda pored moje ograde.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može. Ja sam tako napravila, lijepo se primilo i jako razmnožilo.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Mozda da duboko iskopas zemljiste gdje ona raste i svaku zilu,gomlj poberes.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
Okić
Mladi grm Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 796 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Istina Pustolov, a kako ću ih se riješiti još uvijek nemam pojma!
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesu bas bezveze,ja probala skuhat nesto od njih i sve bacila jer ima uzasan miris.Jedino ih se moze pojesti na frisko,ali sasvim mali komadic,mene glava strasno zaboli ako pojedem malo vise.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
Okić
Mladi grm Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 796 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Smail, ja nisam nažalost pogledala na forum i nisam se informirala, gospođa koja mi ih je dala, ima godinama, niti jednom riječi nije rekla da su tako invazivne. Od sada više ništa ne sadim dok se ne informiram.
Nadam se da ću ih nekako iskorjeniti! Ja sam stavila prošlo proljeće, ove godine sam ih pokušala izvaditi, ali je to nemoguća misija. To je biljka idealna za one koji žele nešto uzgojiti bez ikakovog truda! Kad sam pokušala ponuditi na placu, svi su prodavači rekli da to nitko ne kupuje i da su bez veze! Očito svaka škola košta! |
|
Smail
Trajnica Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Okić, svi su ti pisali da čičoke ne stavljaš u povrtnjak nego negdje izvan povrtnjaka što zbog voluharica a onda i zbog toga što se brzo šire, povadi ih na jesen i stavi u ograđeni prostor da ti se ne širi dalje, naprimjer ogradi limom ili ciglom dio gdje će ti biti čičoke.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
Okić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
POMOĆ! Kako se riješiti čičoke! Nasjela sam na priču, prošle godine sam stavila 6 gomolja, ovim tempom će mi "pojesti povrtnjak". Osoba koja mi je uvalila nije rekla da je se nemožeš riješiti, odnosno da bi je trebalo saditi u kontroliranom prostoru! Iz svake najmanje žilice naraste nova! Već me uhvatila panika! Hvala unaprijed!
|
|
branimir
Nedavno posijan Pridružen: 12 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smola .. imam ih ko u prici, hvala na upozorenju anabistrica!
milica nema frke .. iskreno nadam se da ce podivljati .. ima dovoljno povrsine na pcelinjaku i sadim skoro sve takozvane korove .. zanimiljivo je da od njih pcele (kao i ja skupa sa njima) imaju najvise koristi (pcele pelud-nektar, covjek hranu - cajeve - prirodnu ljepotu) bez nekih posebnih zahvata da ne kazem kemije i slicnih gluposti nevjerojatna je ljudska kvalifikacija odnosno klasifikacija .. "korova" |
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upozorenje! Čičoku jako vole voluharice.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Branimir, dobro je da posadiš negdje u kutu jer će ti se jako razmnožiti i morat ćeš dobro držati pod kontrolom jer se širi i zauzima teritorij......
|
|
|
|
branimir
Nedavno posijan Pridružen: 12 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasna biljka .. jedva cekam da je posadim
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
čičoku imam zahvaljujući našoj anabistrici jedan dio sam posadila prije ovog zahlađenja a dio sam ostavila za proljeće
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo uspjelo mi je iz nekoliko pokušaja staviti sliku čičoke iz moga vrta.
|
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ovu biljku u vrtu. Prekrasan cvijet a i meni je fina za jelo. Jedem samo sirovu, To je jako teško iskorjeniti. Kad se jednom posadi koliko god se čupalo, uvijek ostane makar komadić gomolja i raste ponovo.Nisam ¸još probala kuhati, samo ogulim i jedem.
|
|
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čičoka je jako ukusna i sirova i kuhana,a i vrlo zdrava.Što se tiće uzgoja uspjeva svugdje i nije zahtjevna ni u kom pogledu.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |