Moj kreativni nered |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Rokolina
Upravo klijam Pridružen: 02 Travanj 2014 Lokacija: Grobnik Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Travanj 2015 u 18:35 |
veliki zagrljaj sa sunčanog Grobnika ...vrtni radovi skoro privedeni kraju
bit će i slika, samo da se sjetim kako ih postavit |
|
Ja samo znam da ništa ne znam
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja ću s pepelom, pa i s malo vapna... radi dezinfekcije zemlje, jer imam mali vrt pa nemam kuda svake godine seliti paradajze, tako da ih sadim gotovo na istom mjestu.
|
|
Rokolina
Upravo klijam Pridružen: 02 Travanj 2014 Lokacija: Grobnik Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NinettA hvala, pogledat ću ako mi je šta ostalo sjemena, mislim da je ... vjerovatno ću tako i napravit a popela imam još nešto malo u vrećici, ostalo mi još od kako sam puževe tjerala iz vrta .. pa ga mogu i sad pobacat po dijelu di su bili pomidori
|
|
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako imaš sjemena tagetes-a (kadifice), nevena.... posij, do jeseni (kažu da će biti do kasna..) će se formirati biljčice, oplemeniti malo zemlju, a korova za čupati će biti manje... a na godinu... uz malo popela....nanovo s pomidorima... (to bi ja napravila, a ti razmisli...)
LP |
|
Rokolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma užas :( valjda će sljedeća godina bit bolja
|
|
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I kod mene isto - samo ih još nisam počupala. Gotovo da ih nismo ni probali, možda nekih tri, četiri kile od šezdesetak stabiljki paradajza. Užas. Na njihovo mjesto ne budem ništa sadila.
|
|
Rokolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li smisla nešto posaditi na mjesto di su bili pomidori. Danas sam ih sve počupala, svi su oboljeli od plemenjače. a pošto je pomidora bilo puno, sad mi je vrt baš prazan :(
|
|
|
|
Rokolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo mene opet malo sa novim slikicama ..
u mom vrtu .. opet jagode .. nisam pojma imala da u tako kratko vrijeme ponovo cvatu i daju plod pa pomidori paprike ne znam sta je ovo crno na dnu ove tamno zelene paprike .. Kelj pupčar malo đungle opet malo pomidori ... lubenica pusa svima .. odoh spavat .. baš sam noćna ptica a ujutro se treba rano dignut Edit: ne vide se sve slike, sutra ću to sredit ...
|
|
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vrijedna si, bravo!
|
|
Rokolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugica, Monstera, Kaktus
I ja sam kao dijete jela rajčicu iz noninog vrta, onako ko jabuku .. Salate tek u donjem vrtu ima isto ko u priči ... pregusta, razrijeđujem ... Jučer sam i tikvice brala .. jedino mi mahune imaju uši valjda ... ono crno po njima. Poprskala sa koprivom, valjda će bit bolje. posijala sam 2 vrste kelja, i karfiol u teglu ... i ovih dana to moram presadit u vrt ... idem sad pogledat u temu pogled prema nebu .. da vidim kad je najbolje to napravit :D
|
|
|
|
@kaktus
Trajnica Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mene u inspekciju...I moram reći ovo što vidim je Prekrasno ! |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Salatica je baš gusta, ima je ko u priči. Meni nekako ne uspijeva baš onako kako bih htjela, a povrtnjak mali pa i nemam mjesta za sve što bih htjela. Pretprošle sezone mi je matovilac bio odličan.
A vrijeme i klima su se svuda promijenili, nije više isto kao prije. Sjećam se da u ljeta bila ljeta, zime zime, nije bilo puno odstupanja i odskakanja ni u kojem godišnjem dobu. Danas ili je vruće, pa jedna kiša i sve ohladi, nakon toga opet zapeče sunce... Pa, kako ne bi bilo svih tih boleština po povrću i cvijeću... naše prabake nisu imale problema s povrćem, rajčice su bile ogromne i zdrave bez puno špricanja i zagađivanja, mi smo ih, kao djeca, jeli direktno iz vrta... |
|
Rokolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da da ..zaista bura kod nas nosi sve pred sobom ... a kad zabijeli... ok lijepo za vidjet iako ja ne volim snijeg ... al to bijelo ... odmah prvu noć zaledi zbog niskih temperatura ...
ja bi i plastenik imala ... al šta kad bi ga prva bura odnijela :) Do nedavno su me samo mir i tišina držali ovdje, al sad kad su se doselili novi susjedi ..bučni da ne mogu bit bučniji .. djeca koja se ne znaju igrat nego čudno skviče u igri, lopte koje tu i tamo dolete u moje dvorište pa polome koji cvjetak ... |
|
|
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepa naša (i susjedne nam države) je klimatski jako raznolika. Ja sam iz 800m nadmorske visine preselila na 500m pa mi je sada uvijek 1-2 C toplije! Naravno da se to osjeti i u povrtnjaku. Ne mogu se mjeriti sa Slavonijom i Dalmacijom, ponekad mi se čini i da je Karlovac udaljen milijun svjetlosnih godina (a nije) ... Grobničko polje mi je jako dobro znano, kada bura krene, moraš se dobro držati, dođe skroz do kosti a zna ponekad i zabijeliti...
|
|
Rokolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hahahah čekaj da vidiš zimi kolko potrošim na grijanje ... ovo šta se vode potroši to je kap u moru ..
u biti uhvatila me neka nostalgija za morem ... ok mogu sjest u auto, vozit cca pola sata i eto me na moru, pa onda cca pola sata tražit slobodni parking, naravno plaćeni jer free parking nema šanse nać ... nije to to ... više volim kako sam kad sam bila mala ... ručnik oko vrata i na plažu. .. al šta je tu je ..
|
|
|
|
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav rokolina
Nemoj puno kuditi svoju klimu, ima i to svoje prednosti, manje vode potrosis ljeti a i koliko vidim u sred ljeta imas zelene salate, sto je ovdje u vrućim krajevima totalni luksuz
|
|
Rokolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uh .. dok sam, kao mala, živjela u Opatiji, moja nona je imala vrt ... u ovo doba već smo brali pomidore, a vidi ovdje .. mrzim ovu grobničku klimu
|
|
|
|
Rokolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Desert ..
Vidiš, lani nije ni meni niknuo, vjerovatno je bilo neko loše sjeme lani u prodaji pa smo naletile. Jooj ljudi moji, u donjem vrtu, sva mlada salata polegla od tuče i kiše ... sad šta poberem ovih dana poberem, mislim da ću morat sve nanovo sijat, ništa se nije salata digla Kako ju vidite na onoj gore slici tako je i ostala. brdo sam pobrala i odnijela mami, pa sam sebi za večeru, pa ću još sutra, al mislim da neće od toga biti ništa. Ok ne čupam ju svu, prorijeđujem ju ... malo čupam malo režem, pa ćemo vidjet šta će od toga svega bit. Radić je isto malo polego, al ne tolko kolko salata. Rukola se dobro drži. Rotkvica isto al je pregusta, pa sam ju danas počela razrijeđivat, i micat one koje su pretanke.. Al eto ..ne dam se... budem li htjela mladu salatu, opet ću je sijat ... a glavica salate u gornjem vrtu ko u priči, pa neće falit
|
|
|
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Matovilac ti je za 10- tku, super je narastao s obzirom da nije bilo njegovo vrijeme sijanja. Pusti par komada da odu u cvijet pa sakupi sjeme jer mora da je jako dobro. Ja sam ga sijala prošlu jesen ali uopće mi nije nikao a kao, bilo mu je pravo vrijeme. E sada, ili je loše sjeme ili mu ne odgovara zemlja... tko zna - no pokušati ću opet!
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |