Šumske biljke |
Odgovori |
Korisnik | |
hr_1
Novo sjeme Pridružen: 15 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 31 Kolovoz 2010 u 15:02 |
Super! Puno hvala. Svakako cu pokusati nabaviti knjigu:)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
2. Euphorbia dulcis - slatka mlječika 5. Melampyrum nemorosum - šumska urodica 3. ova paprat se izgledom razlikuje od ostalih paprati pa je zato dugo svrstavana u vlastiti rod kao Phyllitis scolopendrium, kasnije je zbog nekih karakteristika uključena u rod Asplenium, sad se vodi kao Asplenium scolopendrium Ako te zanimaju biljke koje rastu na Medvednici, preporučujem ti knjigu Flora Medvednice. Napisalo ju je dvoje znanstvenika biologa. U njoj sam i ja našla ove biljke. Zanimljiva je, praktično organizirana, biljke su grupirane prema boji cvijeta. Za 250 najčešćih vrsta, osim obavezne fotografije, sadrži podatke o jestivosti, ljekovitosti, otrovnosti, periodu cvatnje i još koješta kao npr. razne pričice. Koštala je oko 200 kn, što i nije malo, ali se isplati. Možda nije loša ideja da ju od nekog naručiš za rođendan. |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
hr_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najljepsa hvala! Ova prva - lathyrus vernus - je jako cesta na Medvednici, ali nisam nikako uspijevala saznati kako se zove.
|
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1. lathyrus vernus
2. neka euphorbia 3. Phyllitis (asplenium) scolopendrium 4. aster ?!? 5.?!? |
|
hr_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze li mi netko identificirati ove biljke, nadjene na Medvednici?
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |