Smrčci |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
pšeno
Novo sjeme Pridružen: 01 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Veljača 2011 u 10:47 |
kad će biti smrčkovijada. trebat ću malo smčka za uzgoj.molim sve one koji nešto znaju o uzgoju da se jave. pozdrav
|
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanimljivost
Smrčak prije nego što se pojavi, može "čekati" i preko 80 godina u staništu idealne uvjete. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
pšeno
Novo sjeme Pridružen: 01 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam namjeru da ih proizvedem.Tražim nekog tko je to već pokušavao.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej Jagoda, super slikice, pa mislim da ću ga prepoznati ako ga "sretnem" negdje usput, ne gospodina, već smrčka, Voljela bih, znati koji je, to bi pored sunčanice bila još jedna koju prepoznajem
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i slike najvećeg smrčka, kojeg su našli Talijani iz Trsta...
.
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i slike najljepšeg smrčka u Umagu, kojeg je našao gosp. Drago....
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jednog Istarskog smrčka iz Umaga...
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i najnovijih slika,smrčci u prirodi....
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto me svratila sam na gljivarske teme....Sezona je počela i krenuli su smrčci, tavice, jurjevke i ožujke....Lani smo komentirali smrčke, brzo je prošla godina dana i evo novih smrčaka....Ja sam ih već našla za nekoliko obroka, počastila sam sebe i sina koji ih kao i ja obožava...Ovo je tek početak , a kako je mokro i vlažno biti če ih još barem mjesec dana...Subotu 10.04. bila sam u Umagu na Smrčkijadi, iduće subote 17.04. idemo u Čakovec na novu Smrčkijadu, a 24.04. je sastanak gljivara u Delnicama na Goranskoj marohlinijadi...Dakle obaveza preko glave, ali to me veseli i nije mi to neka obaveza, nego zadovoljstvo...Triša ako budeš ovo čitala moguće da bude smrčaka i kod tebe u Skradniku, jer sam čula da ih ima u Saborskom i u Jesenici....
|
|
sutra je novi dan
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako volim gljive, ali se ne razumijem ni malo u njih pa i ne berem...nedavno je susjed u zagorju nabrao punu vreću vrganja...moram ja naučiti nešto o gljivama
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I još jedan crni koji je bio u travi na Trsteniku....
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša evo ti crnog smrčka... |
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša nikako da odgovorim na poruke,jednostavno ne stižem.Po noći u sitne sate,malo pogledam,ubacim koju sliku, a piskaranje ću drugi dan, kad ono opet ne stignem.Tebi preporučujem da pogledaš oko tvoje vikendice pažljivo jer moglo bi se naći smrčaka.Nemoj ih tražiti u šumi nego uz puteve, uz jasene ako ih ima,ako je nešto bilo paljeno,ako je donesena zemlja ,građ materijal,a mogu biti i uz crnogoricu.Želim ti sreću u traženju.Napominjem da mogu biti žuti,sivi ako su mladi ili crni.Staviti ću ti još slike da možeš bolje prepoznati. |
|
sutra je novi dan
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda baš su ful prepoznatljivi. šetali malo šumom sada za produženi vikend, ali nismo našli niti jednog, iako lsu neki "znalci" tražili (mm i njegov prijatelj).
Vikend smo opet gore, pa ćemo probat. Sad, uz tvoje super slike, vjerujem da bi ga i ja prepoznala.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i sličice...
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što se događa,zar nitko ne bere smrčke?Ja baš nemam previše vremena ali ipak sam ubrala dvadesetak komada konika....
|
|
sutra je novi dan
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A neće ih više biti , zamijenila sam zemlju ( tj korov)sa tog dijela duž čitave ograde i posadila kadifu. Pravim barikadu krtici, voluharici i lasici.
Nisam probala, opet ga zaboravila ponijeti. |
|
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš lijepo Smrcko,hoće te smrčci uz ogradu.Jesi li ih pripremila za jelo?Ako nisi šteta jer ovaj drugi baš je lijep i izgleda svježe.....
|
|
sutra je novi dan
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas u toku radova na terenu evo opet jedan. Prošlu godinu sam tu nasipala nekakav pijesak(koji sam dobila), moguće da je odatle to došlo. Baš se u tom dijelu oba pojavila.
|
|
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Istina je Smrcko posrećilo mi se je jučer,a bome i danas.Uživam tražiti i naći smrčke a obožavam ih i jesti...
|
|
sutra je novi dan
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |