monsterin eko povrtnjak |
Odgovori | Stranica 123 138> |
Korisnik | ||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Studeni 2018 u 12:48 |
|
Mira K, šaljem ti puno, puno
|
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Monstera, uvijek me one divne ljubičice sjete na tebe
|
||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Cimi draga, nemaš pojma koliko mi je žao da se ovdje sve raspršilo. Otišli su svi nekamo, ošla sam i ja, al' mogu ti reći, nigdje nije ovakva povezanost s ljudima kao što je bila tu.
Ne znam da'l to stvarno ljudi negdje odu, prateć' novi trik i najnoviju modu. Da'l to stvarno ljudi zasite se brzo svega, pa traže neke nove kutke i komadić neba. Možda ja to sanjam, al' još Boga molim da se vrate ovdje oni koje volim.. Znam da više neće biti isto što je bilo i nije mi prav' svratit ću kadkad, do idućeg puta cure drage, veliki vam Pozdrav!
|
||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E ja sam najstarija čuvarkuća, mislim na forumske godine
|
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ja sam čuvarkuća :) |
||
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
Poezija je pisanje, stavljanje na papir riječi koji odražavaju naše osjećaje, koji dolaze iz našeg srca i duše... tako da pisati stihove može samo onaj tko osjeća i tko duboko u duši i srcu proživljava ono što ga u životu prati... I ja se tako osjećam kada čitam tvoje stihove i kada kao duh šećem sama ovim stranicama... No, zapamtit ću tvoje zadnje stihove: "...I dok topla suza obraz kvasi, u srcu još tinja jedna iskra, i ne dam nikom da je ugasi..." i pokušati održavati tu iskricu ovdje - pa ionako sam vam rekla da sam ovdje postala čuvarkuća. A čuvarkuće se svake godine jako umnožavaju pa se nadam da će tako i ovdje biti.
|
||
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Često navratim na cif i baš mi je žao da više nikog nema
|
||
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
znati mnogo ne znači biti mudar
|
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala macorka, eto došlo mi nešto iz dubine da prenesem ovdje dio istine koji i dalje baš boli..
|
||
|
||
macorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ali prekrasni stihovi |
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
*** Puno toga je ovdje nedovršeno, puno toga nedorečeno,
ostala je prazna kuća mala, a nekoć sretnom se zvala. Bilo je ovdje smjeha, veselja, tuge i plača, svi su jednom otišli, razišli se i rijetko tko sad ovdje svraća. Nekoć su ovdje živjeli ljudi, ko mala složna obitelj, svatko svakom nepoznat, a opet poznata, neka draga lica. I dok topla suza obraz kvasi, u srcu još tinja jedna iskra, i ne dam nikom da je ugasi... *** |
||
|
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Eej draga, ovo je nastavak, kultivator za trimer... Ima ga u Frigu, no naručuje se... Cijena je 800kn i ide samo na trimere koji su predviđeni za to. Nije na struju, motorni je (na benzin). |
||
|
||
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zgodna ti je ova alatka. Gdje se to kupuje i koja je cijena?Jel' to na struju ili...??? Ako ne možeš ovdje napisati, molim te na pp....
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bugi, najviše sama da... muž pomogne dok je doma ili kad dođe s posla.. |
||
|
||
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Joj, monstera, padam u nesvijest od veličine tvog povrtnjaka. Pa, kaj sve to sama radiš?
|
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo mojeg povrtnjaka Lilibu... (fotka nije nova, nemam još ništa posebno na vrtu, čekam da se vrijeme unormali). |
||
|
||
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala Lilibu Ovako, idemo redom.. Rasad ne prodajem osim ako - ako baš imam viškova. Imam jako veliki vrt i radije prodam viškove povrća ako i kad imam..Nisam ja neki veliki proizvođač ali vodi me moto koji je i moja fb grupa usvojila .. Misli globalno - kupuj lokalno... doduše nemam ja previše toga ali lijepo mi je i kad male viškove mogu riješiti preko fb-a. Da ne reklamiram sad stalno jer ovo nije mjesto za reklame, idemo dalje... Malabarski špinat je penjačica i za razliku od našeg može se jesti sirovi u salatama. Što se kupusnjača tiče, one ne vole baš topla i sušna razdoblja.. Lani sam imala nešto crnog lisnatog toskanskog kelja (Nero di toscana) ranu i kasnu sortu zelja, brokulu lani nisam sijala, a karfiol mi se nije razvio do kraja..Ovaj puta imam pokusnu rasad plavog zelja i karfiola koji je sijan jesenas (9-10mj) u plastenik... Rasad je posađena već van pa ćemo vidjeti kako će se ti rani flanci ponašati... Inače svu rasad sijem oko 15. ili ako je hladnije oko 19-20 ožujka. Kad smo kod kupusnjača i ja stalno vodim bitku s leptirom kupusarom i unatoč mojim kojekakvim eko pripravcima, nekad jednostavno ni odrasle biljke ne mogu sačuvati... Ovaj puta ću raditi pripravak, insekticid od listova rabarbare pa ćemo vidjeti kako će im se to svidjeti.. Inače kažu treba između zelja saditi rajčicu jer svojim mirisom odbija kupusne leptire i buhače, no imala sam to lani tako, nažalost nisam vidila nekog posebnog pomaka ..Unatoč tome , bilo je i previše kupusara, buhača nešto manje. Da ne govorim o posljedicama posjeta leptira kupusara, tj. koliko se kasnije gusjenica izleglo... |
||
|
||
Odgovori | Stranica 123 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |