Cyperus papyrus |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Listopad 2015 u 09:53 |
Hvala. Da tako su i ti nastali , ali idu u podrum . Propadne im 80 % listova koje na proljeće porežem i potjeraju novi . Valjda im je dobro tu u kantama .
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kreos, baš je zanimljiv taj papyrus s listovima poput kose. Čak mi je i ljepši od ostalih cyperusa. AdrijanaM, ovaj tvoj je, čini mi se, Cyperus alternifolius. Ne može prezimiti vani čak ni na zaštićenom mjestu. No, da ne unosiš sve u kuću, uzmi pelcer, "kišobran" naopako uroni u čašu s vodom i nakon nekog vremena će pustiti korijenje. Tako ćeš na proljeće imati novu biljku, a nećeš morati spremati cijele kante na toplo. Jedino ako imaš mjesta... :)
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Kreos
Pustio korijenje Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pitanje ; dali bi preživio vani zimu ako ga posadim u zemlju na zaklonjeno mjesto vrta ?
|
|
AdrijanaM
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Omiljena biljka mog dragog.
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/vrtno_cvijece/ciperus/82078.aspx -
|
|
zekoslav70
Novo sjeme Pridružen: 16 Lipanj 2014 Lokacija: osijek Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima li netko patuljastog papyrusa sadnice ili sjeme za prodati?
unaprijed hvala!
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uploaded with ImageShack.us Cijelu sezonu mi je bio u duploj tegli, u vodi pored jezera, sad su neke grane počele žutjeti, a iz zemlje tjera puno novih. Što sad s njim? Gdje ga smjestiti (uvjete imam svakakve), da li i koliko polijevati, da li orezati suhe izdanke.....?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Kreos
Pustio korijenje Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najvjerojatnije ste imali vodenu palmicu Cyperus alternifolius, ona se pelca naopako uronjenim stabljikama, dok se papirus ne može tako ožiliti. |
|
mimi46
Pustio korijenje Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: moslavina Status: Offline Bodovi: 386 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
---ja sam prije par godina imala i tako je krasno napredovao u mom jezercetu a onda jedne zime nisam valjda na vrijeme izvadila iz vode i propao je. Od tad ga nigdje nisam vidjela za kupiti pa vas molim ako itko ima mladicu ...ja sam imala onu vrstu kao što neko reće koja se pelcala od grančice okrenute naopačke u vodi...
|
|
loveflower
Novo sjeme Pridružen: 14 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispričavam se što upadam,ali nova sam pa se malo teže snalazim .
Posijala sam cyperus glaber, i lijepo je niknuo,oko 2 cm je velik.
Da li je dobro da ga gnojim kristalima start ili bi mu to moglo štetiti?
I, još jedno pitanjce koliko naraste visok i da li podnosi našu klimu?
Hvala
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uploaded with ImageShack.us I ja sam dobila od dragog Trave papirus, kak je bio veliki govori ovo kinder jaje, naime doputovao je u njemu !! Već je fino narasao jer sada ga više nebi mogla smjestiti u jaje !! A voljela bi znati jel visoki ili niski !! (nekako bi više voljela da je niži ) |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može biti da je Cyperus aleternifolius. |
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam i ja jedan tip cyperus papyrusa, ali ne znam kako se zove točno. Krošnja mu je jednostavnija nego "King TUT". Njega razmnožavam bez sjemena. Odrežem vrh stabljike sa lišćem, malo podrežem lišće i stavim ga naopako u vodu. Mislim, lišće u vodu a peteljka u zrak. Nakon par tjedana pojave se mladice i mogu u zemlju. Držim ga sa vazom u kojoj je posađen u nepromočivoj vanjskoj pisudi i pazim da voda u njoj ne padne puno ispod polovice.Raste "kao iz vode"
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok to ću obavezno posjetiti kad me put nanese u botanički vrt.Možda ga onda i nabavim.
|
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U botaničkom vrtu u Zagrebu imaju u za javnost, zatvorenom tropskom plasteniku, moj papirusQ |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljep je samo ga ja nemogu nikako nabaviti možda kad naiđem u Zagreb pogledam u botaničkom vrtu.
|
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh je! Pa stvarno je mali! :)
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |