Slavujeva škrinjica |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Rujan 2015 u 20:48 |
Komplet za moju prijateljicu
|
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
Sponzorirani linkovi | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara
moon JosipaNu Hvala vam! |
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bravo...uvjek kazem zlatne ruke...
|
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divne stranice, čega god se primiš - sve oživi
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...pravi mladi princ iz dinastije Osmanlija, odlično izgleda...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam drage moje!
Bilo bi zanimljivije da sam uslikala izraz lica i osmjeh kada je "suljo" vidio turban. Ima jedan problem, ovaj momak na svakoj slici žmiri jer ne može zadržati otvorene oči kada blic opali |
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...odlično si obavila ovaj posao Slavice, posebno mi je zanimljiv turban...slažem se u potpunosti s Mari, voljela bih vidjeti momka u ovom kostimu
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još da ga slikaš kad ju obuče
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti draga moja Sara na ovako lijepo napisanoj poruci.
Drago mi je da si prošetala širokim slavonskim sokakom i da si zavirila u moju škrinjicu! Ovih dana su poklade, a ti dani su nekada davno bili jako veseli i zanimljivi u slavonskim selima. Mnogi običaji se ponovo vračaju, kao npr. pokladno jahanje, i hvala svima koji svojim trudom i radom nedaju da se zaborave. Ni ja nisam odolila izazovu da jednom momku sašijem opravu za maskenbal. Odlučio je biti Sulejman! |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(1)
|
...prošetah ponovno širokim slavonskim šokakom pa me gazdarica pozvala da otvorimo škrinjicu i obnovimo sjećanja...danas me najviše interesiralo izrada različitih oblika od grana falopije...kada je objavljeno samo sam pogledala, podivila se i nakon kratkog vremena smetnula s uma, a sada sam počela razmišljati o činjenici koliko je ta grana zapravo čvrsta, a savitljiva da se može oblikovati u bilo što, a što mašta naše umjetnice može zamisliti...draga Slavujka, u kreativnosti ti zaista nema premca, toliko talenata je u tebi, zaista si svestrana osoba i sve tvoje teme zaista obogaćuju ovaj forum i daju mu dodatnu važnost i prezentnost...sretni smo mi s tobom...
|
|
zagreb |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(1)
|
EJ, ŠIROKI SLAVONSKI SOKAČE!“ Ta rečenica, poklik izravnoga obraćanja slavonskome sokaku – ovogodišnja je tema priredbe Svečanog otvorenja 46. Vinkovačkih jeseni. U svojem predavanju na temu „Selo u hrvatskoj književnosti“ održanom 1914. godine u Rijeci, Joza Ivakić se obratio nazočnima sljedećim rečenicama: - Al' hajdemo, gospodo, u slavonsko selo! Evo, mi se primičemo…Raširio se prostrani sokak, po sredini krcat prašinom, a sa strana obrastao zelenom travom i okićen čitavim nizom golemih dudova – raširio se, kao da hoće pokazati, da svakoga dobroćudno prima u okrilje svoje…Ej, široki slavonski sokače! Kad bi mali sokaci pričali,velike bi tajne otkrivali. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje, hvala vam!
Dugo nisam otvarala svoju škrinjicu, a sada bi se opet moglo pronači nešto zanimljivo. Opet će biti malo rusinsko, malo šokačko a možda i nešto cvjetno. Rusinska suknja i kecelja su stare preko 100 godina. Šivane su za baku moje prijateljice. |
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga SlavujVk, mada se nisam imala namjeru "ulogirati", morala sam i ostaviti ti ovu poruku. Prvi put sam zavirila u tvoju škrinjicu i osjećaj oduševljenja i miline koji me prošao dok sam ju pregledavala govori sve. Ti si izniman, izniman talent, kreativna duša i drago mi je da si pronašla načina da to iskažeš. Sve je izvrsno ali posebno su me se dojmili "upotrebni predmeti" izrađeni od starih šlinganih ponjava. I ja ih imam nekoliko u ormaru, ne upotrebljavam ih, samo jednom godišnje operem i vratim nazad. Raduje me da se od njih mogu načiniti "moderni" odjevni predmeti kojima ne bi odolila nijedna žena. Čestitam ti na radovima i želim ti da i dalje njeguješ taj talent kojim nas neizmjerno obogaćuješ.
|
|
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a sta je ovo majko mia...kakve predivne kosare....ma gdje to stoji po noci....hahha...prrreeeeddddiiiivvvno....
|
|
JosipaNu
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako zgodna puca.iako nisi rusinka -kao da jesi.stopila si se s njima |
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Savršeno!
Škrinjica je prepuna divnih uspomena Ja se ne razumijem u nošnje i ručne radove ali cijenim takav trud iako mi nije jasno koliko vrimena triba da bi se nešto takvo napravilo, npr haljina koju sašiješ za jedan sat,ja to ne bih ni za godinuURL=http://smayliki.ru/smilie-28138503.html][/URL] Aranžmani su predivni!
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni aranžmani!
Svaki od njih priča svoju priču, o vrtu, o ljubavi prema tradiciji, o trudu tebi svojstvenom, da ono što radiš dovedeš do savršenstva.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer je u Vinkovcima održana manifestacija Dan nacionalnih manjina naše županije.
Na toj manifestaciji sam na jednom mjestu okupila sve tri moje teme. U vrtu sam ubrala cvijeće za izradu aranžmana i ukrasila štand gdje su bila izložena rusinska nacionalna jela, obukla sam nošnju koju sam sašila i nastupila u pjevačkom zboru KD Rusina i Ukrajinaca. |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |