Aloe vera - ali koja? |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Prosinac 2013 u 23:34 |
Barbadensis Miller 100% ,nemoraš je ukopat u zemlju duboko,, ostavi je kakva je..
|
|
Sponzorirani linkovi | |
maja89
Novo sjeme Pridružen: 08 Prosinac 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok! Imamo jednu aloa veru, ali nismo sigurni koja je vrsta, po slikama na netu mi se nekako čini da je vrste Barbadensis Miller, no nisam sigurna pa vas molim za pomoć :)
I da li ju se prilikom sađenja mora ukopati jako u zemlju, vidim po slikama da je većinom svima dosta duboko sađena, a mi smo novi sa tom biljkom pa još ne znamo te neke stvari. |
|
Veki drag
Novo sjeme Pridružen: 01 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ista je kao od Irene007, takav je i cvijet imala
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
deep9th
Novo sjeme Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dajte molim vas ako može pomoć.
Zanima me koja je ovo Aloe i dali je ljekovita. Gledao sam po netu, cini mi se da je ljekovita, ali nisam 100% siguran. Unaprijed hvala! |
|
Fluctus
Novo sjeme Pridružen: 23 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala
Tko bi od forumaša možda mogao prepoznati ovu prvu?
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ova zadnja jest aloa arborescens!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Fluctus
Novo sjeme Pridružen: 23 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima!
Može li mi netko pomoći u vezi mojih biljčica? Prije 3 godine sam bila na Lošinju i dobila A.barbedensis koja danas izgleda ovako:
(cijeli dan je na suncu)
A njezina dječica ovako (u hladu):
Posadila sam i jedan izdanak A.arborescens (otkinuto sa "stabla"):
Da li je to stvarno to?
Hvala
|
|
Irena007
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na sreću, zahvaljujući dobrim ljudima oko sebe, uspjela sam doći do neprskane (domaće) aloe vere arborescens i sada mogu napraviti lijek.
Čitala sam i ja da su te četiri ljekovite, ali izgleda da ova ima znatno više ljekovitih svojstava od ostalih aloa.
i još nešto, kad smo kod trgovaca, imala sam sreću naletjeti na trgovca koji me upozorio da je biljka prskana i da ne vrijedi za lijek, a da mi nije rekao ja bi uredno napravila pripravak i dobila praktički 50% otrova iz te biljke (jerje prskana raznim kemikalijama), a ne ljekovito svojstvo.
Svejedno, hvala na ponudi!!!
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo pronašla sam ime tog čovjeka - nediljko čotić
http://www.ezadar.hr/clanak/nekic-i-cotic-dokaz-su-kako-zadarska-zupanija-ima-potencijala-za-eko-proizvodnju |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam i ja neku malu A.veru,ove zima mi je propala,sad se iz korjena obnavlja,ako želiš mogu ti je poslati.Malo sam prosurfao,zanimalo me je dali je je još koja vrsta Aloe ljekovita pa sam našao da osim A.vera barbedensis još su ljekovite i A.arborescens,A.chinensis i A.ferox.Nedavno sam bio u jednoj trgovini cvijećem i neka žena je tražila A.veru,trgovkinja joj je bezobrazno pokušavala uvaliti ono što je imala,tako da treba biti oprezan kod kupovine u trgovinama.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
irena mislim da su ova na zadnjoj slici i ona na prvoj iste vrste, a aloa arborescens je ona sa slika iz rasadnika
ako je za lijek mislim da bi bilo bolje da se raspitaš i pronađeš nekog tko se bavi uzgojem aloa u ljekovite svrhe jer ove iz rasadnika i trgovina - tko zna čime su sve tretirane, a i osoblje često nije dovoljno stručno pokušaj tu na forumu na temi o aloama http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5594 ili oglasi na oglasima, napiši i u naslov da ti je hitno i da trebaš bilo kakvu pomoć, možda čak na brbljaonici, i tamo se kreće dosta ljudi možda netko zna više ja sam u zadru i nedavno je bio prilog na tv o nekom sakupljaču trava koji se bavi i sa pripravcima od aloa, ali stvarno se ne sjećam imena čovjeka... ako iskopam što, javim ti se |
|
Irena007
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Irena007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Išla sam u još jedan rasadnik i tamo su mi pokazali ovu alou tu biljku su mi trgovkinje identificirale kao a. arborescens, ali opet ne znaju koliko je stara.
Iskreno, meni sve izgledaju jednako.
Ako tko ima "iskusnije oko" za prosuditi je li to a. arborescens i koliko je stara BILA BIH VAM JAAAAAKO ZAHVALNA!
|
|
Irena007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Tanja na savjetu. Pogledala sam što ste mi sugerirali i sad sam još zbunjenija . Nemam iskustva s identifikacijom bio koje vrste aloe, a hitno mi treba. Bila sam danas u rasadniku vidjeti "pravu" aloe arborescens (dvije žene su me poslužile i prva mi je rekla da je ova biljka stara najviše 10 mjeseci, a druga da je stara 2 godine, KOME DA VJERUJEM). Meni treba biljka koja je starija od 1 godine.
ovo je slika te aloe arborescens:
|
|
Tanja 20
Pustio korijenje Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna je, žao mi je što nije ono što si očekivala, ali ja bih rekla da se radi o aloe veri, samo ne onoj ljekovitoj. Ljekovitih ima dvije vrste koliko sam upoznata s tim, ja ih imam po tome obadvije-nemojte me uzimat za riiječ, ali čitajući po literaturi mislim da je tako. Ako si voljna-pogledaj temu pod nazivom-cvijeće foto i "moj mali dvorac zelenila" Tamo se nalazi aloe vera za koju mislim da je ljekovita.
|
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
Calla
Upravo klijam Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na cemu al kako vec rekoh nisam bas sigurna..sigurno ce ti se javiti neko se vise znanja
|
|
Irena007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cella hvala na odgovoru! Ja sam se nekako u sebi nadala da će mi netko potvrditi da je ova moja biljka aloa arborescens jer mi treba baš ljekovita aloa.Čitala sam da se koristi u različite medicinske svrhe (kod karcinoma, tumora)
|
|
Calla
Upravo klijam Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobrodoslicu ti zelim!
ovo ti nije aloe vera,mislim da je ovo aloe ciliaris,mada nisam sigurna,ali javice ti se sigurno pravi strucnjaci... na pravom si mjestu. u svakom slucaju prelijepa je |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |