Jasminum polyanthum |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 12 Lipanj 2014 u 08:54 |
Pročitah ono o orezivanju... nisam pametna. Ne orezujem ga i redovno cveta u toku zime i u ovom periodu sa hiljadu cvetova.
Evo, ovih dana se okitio, zabeleo se a tek ulazi u cvetanje. Ima goooomilu pupoljaka. Pun ko brod! Jedini problem je, što je posle napada crvenog pauka izgubio skoro 2/3 lišća ali se izvukao |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Marina Maky
Novo sjeme Pridružen: 06 Travanj 2014 Lokacija: mostar Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nadam se i hvala
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Marina, možda je kod tebe i ovaj problem:
Ako je jasmin u zatvorenom, treba pripaziti da zimi temperatura ne prelazi 13 stupnjeva. Također, treba izbjegavati prostorije s centralnim grijanjem jer mu ne godi suhi i zagrijani zrak... možda je zato otpalo lišće. Oporavit će se on..
|
|
Rijeka
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moj je sav u pupovima , zasađen je u vrtu u zaklonu i odlično napreduje, poslikat ću ga. Evo nešto izvučeno iz jednog teksta što bi nam moglo koristiti:
Jasminum polyanthum – Ružičasti ili bijeli jasmin
... Bitno je da se nakon cvatnje jasmin dobro obreže kako bi i sljedeće godine imao bujnu cvatnju. S obrezivanjem ne smije se čekati predugo nakon cvatnje, jer će se početi formirati pupoljci u kasnu zimu za cvatnju sljedeće godine.
|
|
Rijeka
|
|
Marina Maky
Novo sjeme Pridružen: 06 Travanj 2014 Lokacija: mostar Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PRESELJENJE! KUPILA SAM JU U CVATU I OD KAKO JE KOD MENE SAMO JE OTPALO SVE, BAS NITI JEDAN LIST NEMA ALI SE JOS ZELENI.
Pridržavaj se forumskog načina pisanja i piši malim tiskanim slovima, jer pretpostavljam da se ne svađaš niti vičeš, što niti nije dozvoljeno na forumu, pa stoga nemoj pisati velikim tiskanim slovima.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
sve zavisi koliko je lista otpalo i da li je još uvijek biljka živa...
vjerojatno neki šok se dogodio. Možda si prozračivala kuću pa ga je hladniji zrak ofurio. Da li je bilo kakve promjene u periodu od dobrog stanja do propadanja??? Preseljenje biljke i sl??? |
|
Marina Maky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MOLIM ZA SAVJET ,IMAM SOBNU BILJKU JASMINA I SVI LISTOVI SU MI OPALI ,,,ZNA LI NETKO STA TREBA KAKVA NJEGA I MOZE LI SE OBNOVITI ILI PROPADA??? HVALA.
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
već treba na spavanje,ali on i dalje izbacuje cvijetne pupove
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Lillo
Novo sjeme Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Pčelice,nisam znala kako se stavlja osim ovako preko linka
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slika od Lillo
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Lillo
Novo sjeme Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav pred par tjedana sam kupila na sajmu sobnog jasmina,presadila ga u veću vazu i zasad vidim da uspjeva,navodno da bi trebao sad po zimi i procvjetati pa ga sa radošču i očekujem,evo par slikica
http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/67ac6c91-IMG_2920.JPG
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neznam zašto mi nije cvao ove godine a lijepo se drži.
|
|
Rijeka
|
|
milica09
Nedavno posijan Pridružen: 23 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
skakucu
|
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lepo kume! Znam ja da je u dobrim rukama.
Mama mu malo kasni sa cvetanjem, ali je otisla u visinu |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj Polyantum,slika od prosle godine sada je pun pupoljaka...
|
|
strada
Upravo klijam Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije problem slikati samo muka mi je postat tu slike jer je mucho komplicirano..Ne znam zasto je tako kad na drugim forumima za sekund uplodas sliku Sutra se zaletim do Cerodola da vidim sto ce mi tamo reci da li moze u neki veliki pitar da ga ne zeznem sadnjom odma u startu.. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa slikj ga ili nađi sliku na webu, teško je reći napamet
a korjenje živice... ako je živo tj. ako će živica opet izbijati, sigurno će mu krasti vodu i hranu, a bome će i mjesta faliti za njegov korjen |
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |