Što posaditi preko zime na balkonu |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Studeni 2015 u 14:20 |
Ajme ljudi moji slučajno naletijeh na ovu temu,kako me samo oduševila,nikada mi nije došla ideja prirediti zimske biljke za balkon zimi.Koliko krasnih ideja,kako sam samo oduševljena.Odmah krećem u akciju i ove zime moj balkon bude cvjetni,nadam se da nije kasno.
Već sam kupila ciklame i mislila sam ih kod većih minusa unijeti u kuću ili mogu ostati vani?
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Sponzorirani linkovi | |
zvjezdica
Pustio korijenje Pridružen: 13 Srpanj 2015 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne kombinacije!!! Stvarno jako dobre ideje, crvena heuchera izgleda jako dekorativno u ovoj kombinaciji, iako su mi ove predivne maćuhice top
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš lijepo! I sama razmišljam o zimskoj sadnji ali ne na balkon nego na prozor sobe, izvana naravno jer su mi tu žardinjere zaštićene bar djelomično od vremenskih neprilika.
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Satori
Novo sjeme Pridružen: 30 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala R.Sara - biljke su preživjele, kelj je procvjetao sad u proljeće... uglavnom - ovu zimu sam savladala lekciju zimskog balkona.
Zalijevala sam malo, kad nije bilo snijega i kad bi malo zatoplilo... ta mi je formula dobro upalila, pa ću tako i inače. Eto, možda info. pomogne nekoj neznalici - kao što sam to bila ja pred ovu zimu... |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=Satori]Ovo će mi biti prva godina kako kanim zasaditi nešto na balkonu kroz zimu, pa me zanima jedna stvar - dakle - zalijevanje...
Imam čuvarkuću za sada na balkonu i kanim posaditi u žardinjere koje vise s balkona - maćuhice i ukrasni kelj. E sad - da li se trebaju biljke kroz zimu zalijevati ili...? To mi je totalna nedoumica, nigdje ne nalazim odgovor na to - pa bih molila vas - koje imate biljke na balkonima u Zagrebu, zimi - za informaciju. Dakle - zalijevate li ih i ako da - koliko?? ...dakle Satori, ja povremeno zalijevam sve što mi je na balkonima, onako nekako po osjećaju, čuvarkuće sam baš jučer zalila, a svakako ćeš morati pomalo zalijevati i maćuhice i ukrasni kelj...sretno!!! |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara, jako dobre ideje za zimski balkon. Sviđaju mi se tvoje cvjetne kreacije i na sjevernom i na južnom balkonu, a panj sa čuvarkućama posebno.
|
|
Satori
Novo sjeme Pridružen: 30 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo će mi biti prva godina kako kanim zasaditi nešto na balkonu kroz zimu, pa me zanima jedna stvar - dakle - zalijevanje...
Imam čuvarkuću za sada na balkonu i kanim posaditi u žardinjere koje vise s balkona - maćuhice i ukrasni kelj. E sad - da li se trebaju biljke kroz zimu zalijevati ili...? To mi je totalna nedoumica, nigdje ne nalazim odgovor na to - pa bih molila vas - koje imate biljke na balkonima u Zagrebu, zimi - za informaciju. Dakle - zalijevate li ih i ako da - koliko?? Thnx. |
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
oo super ti balkon izgleda... moj je prazan... mora se malo ugledati na tebe.
|
|
belica,zagreb
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
RS,
balkoni ko bonbončići!!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara.....lijepo si oživjela sjveri i južni balkon i u ovim hladnim danima
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako sam sadila biljčice, haucere, travice, erike, žednjake godinama !! Pokazalo se jako dobro ... jer biljčice se prije probude u proljeće, teglice se prije ugriju nego tlo, a kada u proljeće dođe sezona za sadnju proljetnog ili rano ljetnog, imam dovoljan broj ljepih razraslih biljčica za posaditi u kamenjare i vrt, jer su biljčice u teglicama do ljetne sezone kao da su kupljene u centrima !! Saro, predivna kombinacija !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na južnom balkonu, polica s heucherama:
i panj sa čuvarkućama: |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sjeverni balkon u zimskom izdanju:
|
|
zagreb |
|
24crogirl
Nedavno posijan Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi moji,imam ideju staviti neko lijepo bilje na balkon i to po zimi i hladnoci.Ne znam samo koje bilje moze u posudama uljepšavati balkon cak i kad ga snijeg lagano pokrije i zato molim puuunooo ideja!
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepo... ne zalijevati kad temperature padnu , da se ne smrznu tegle, možeš ih malo umotati u jutu ili sl. staviti stiropor ispod tegle radi izolacije...
|
|
belica,zagreb
|
|
orhideja4
Upravo klijam Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav dragi moji
Ova tema mi se činila zanimljiva i mislim da je nema na forumu pa eto da vidimo kakvi su Vaši zimski balkoni. Ja ne volim da mi je balokn pust, djeluje mi tužno i sumorno bez biljaka, pa sam odlučila probati s ovim biljčicama (maćuhice,ciklame, koralji,bršljani,erica, callune i dr.)Ima nekih i od ljetos(čuvarkuće,lavanda i ovaj zeleni grmić). Ove tzv. zimske vrtove sam radila po uzoru na članak s neta koji možete pronaći na: http://vijestigorila.jutarnji.hr/gorilopedija/lifestyle/bilje/vrtne_trajnice Ovo su slike mojih ljpotica koje trenutno držim na južnoj strani, na balkonu stana u Zagrebu.Baš me veseli pogled na njih. Nedavo su posađene, pa me malo strah da će ih zima uništiti tj. da će smrznuti Imate li vi kakav način kako ih zaštititi od mraza? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo jedna ideja za zimsku kreaciju, bilo balkon ili nešto slično:
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dijana, u pravu si, vrijesak ( caluna) preživi našu zimu, erica je nešto drugo ako jako liče.
Ljubica, dobro došla na CIF, traži po temam što god te zanima, ima svega. Maćuhice sam već vidjela ovihd dana u prodaj, dakle one su jako lijepe zimi, vrijesak također, kombinacija sa bršljanom je isto jako lijepa.... |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro nam došla!
Koliko je meni poznato calluna vulgaris(vrijesak) podnosi niže temperature od erice pa lakše preživi zimu . imala sam prošle godine obje i erica mi je krepala čim je temperatura pala dok mi je vrijesak preživio zimu bez problema. To je moje osobno iskustvo, ako griješim nek me znalci isprave |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |