Lagerstroemia indica - kineski jorgovan |
Odgovori | Stranica 123 19> |
Korisnik | |
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 20 Rujan 2016 u 15:33 |
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma i ja sam danas obilazila moju i sve gledam kako ću je dobrano srediti, pa što poslije bude. Ionako se lako zakorijenjuju. Jesenas sam popikala par grančica vajgele tamno ljubičastog lista. Ako se prime poslat ću ti već po nekome. "Posuđene" su i te se moraju primiti ... pa nisam ja kriva što grane vire kroz ogradu na ulicu ... i smetaju prolaznicima ... Pratim te draga moja i jako bi me radovala ponovljena kava s tobom na mojoj terasi.
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vajgela se reže poslije cvjetanja, a i mene živciraju te male grančice, pa ih "poštucam" i u proljeće
|
|
|
|
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisa, vjerojatno ti je zbog pravilnog orezivanja tako lijepa, gusta.
A mene zanima je li se tako orezuje i vajgela. Ne mogu skužiti koje grane trebam orezati. Puna mi je suhih grančica.
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Režu se kad i vinova loza i voćke, kako u kojem podneblju, nije kasno do kraja veljače, početka ožujka. Ako će nekome pomoći, drago mi je; grmolike se režu na nekakvu visinu do pola metra i svake godine na tu visinu, znači po starom rezu. Izboji koji idu iz takvog debla imaju snažne grane i bogat cvijet.
|
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisa, bas lijepo sto si stavila slikicu orezane lagerice. Kod mene još nije vrijeme za orezivanje. Još koji dan da se vrijeme stabilizira. Danas je kod mene susnježica
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi put mi je lani cvijtala a sad odoh u kasapljenje, zapravo obrezuje se kao bugica do daske |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme što si ih srezala
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divne su obje; i tinejdžerica i gospođica lagerstroemia.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisa, bilo bi zgodno ako ti se bude dalo da poslikaš lagerstoemiju prije orezivanja i poslije kad ti je tako lijepa i velika, pa da služi kao ogledni primjerak za cvjetoljupce koji tek startaju s lagerstoemijama. Moje su još male pa nisu tako zanimljive
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala milice, režem ih krajem zime skroz pri deblu, i stablašicu isto tako, što starija i jača, bogatije cvijeta; i moje su kao mlade imale tanke grančice i slabašan cvijet
|
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisa, zaista je prelijepa......Meni se čini da je to neka duploga cvijeta. Moja nikada nije bila tako bogata......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon, hvala ti na savjetu.... Vjerujem da ću tako i napraviti. Što mi vrijedi rezuckati i onda ostanem bez cvijeta.....
|
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7, možda ne bi trebala pokušavati formirati stabalce kad ti je prošlu zimu nestala do korijena. Ja bih pustila da raste kao grm, pa ako nestane nadzemni dio, uvijek će potjerati iz korijena i imat ćeš i cvat. Ja bih tako napravila....
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve su nove grane jer su se nadzemne preko zime osušile i nove su izašle iz korjena ali cvijeta nema...... Namjeravam na proljeće ( ako prezimi) isto pokušati formirati stabalce......
|
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7, jesi li ju orezivala? Nju treba orezati u proljeće, onako kako je to Ninetta slikovito opisala. Ona cvjeta na novim granama
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na mojoj ove godine niti jedan cvijetak.....
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |