Bršljan - Hedera helix |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(1)
Objavljeno: 24 Siječanj 2017 u 15:12 |
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
e.marekica
Novo sjeme Pridružen: 14 Rujan 2016 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlično!
Puno hvala na odgovoru. :) |
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš ostaviti vani bez brige, povremeno zalijevaj da ti se ne osuši. Izgubi nešo lišća, ali vrlo malo (možda 10 %), ipak je to zimzelena biljka.
Ja sam imala u visećoj tegli, ali nisam baš bila zadovoljna. Nekako mi se čini da je to prejaka biljka za teglu (ima jak korijenov sustav).
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
e.marekica
Novo sjeme Pridružen: 14 Rujan 2016 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači, ako sam svoje hedere doselila u proljeće, presadila u novu zemlju i držala vani na balkonu čitavo ljeto (SI orijentacija), mogu li ih ostaviti tamo i preko zime ili da ih ipak unesem?
Ako ga ostavim vani, što mogu očekivati? Npr. otpada li lišće pa raste ponovno u proljeće ili ne itd... Prošli koji sam imala bio je samo unutra i posušio se u roku mjesec dana od suhog zraka i slave svjetlosti, koliko god sam se trudila. |
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Većina otrovnih biljaka ima gorak odbojan okus pa je mala vjerojatnost da će ih netko jesti. No, treba pripaziti kod male djece da nebi iz znatiželje pojeli neku bobicu. Često ljudi u svom okruženju imaju otrovne biljke a da i ne znaju da su otrovne. U naseljima se često susreću otrovne biljke, čak se neke sade u parkovima i ja se ne sjećam da se je itko sa njima otrovao: bršljan, tisa, kalina, kurika, crvena bazga, đurđice, jedić, imela, mrazovac... Ja u vrtu imam tisu, kalinu, puno bršljana, mrazovac, jedić, kozlac (i vjerojatno još koju otrovnu biljku) i imam unuka od tri godine kojemu nikada nije palo na pamet da bi išao jesti neku biljku ili bobicu. |
|
LadyTrucker
Novo sjeme Pridružen: 03 Lipanj 2015 Lokacija: Montenegro Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nabavila sam dva jako mala sarenolista brsljana i sad mi tata tupi da to maknem,jer je otrovan.Zna li neko od vas koji je brsljan otrovan?
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušala sam staviti sliku moga "pokojnog" bršljana, ali neće mi kopirati , ako želite vidjeti " naše dvorište" 80. stranica
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2769&PN=80&title=nae-dvorite http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2769&PN=80&title=nae-dvorite |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čini mi se da je to karakteristika većine penjačica... Ništa, ništa a onda joj je meni.... Imam jedan dio ispod smreke posađen s bršjanom, gredica je uzdignuta pa je počeo "kipiti" iz nje, a bome i smreku je počeo pomalo osvajati...
|
|
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bršljan je lijepi pokrivač, i horizontalni i vertikalni samo je malo lijen ispočetka. Mojem je trebala godina-dvije da odluči rasti.
|
|
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako volim bršljan. U vrtu imam na nekoliko mjesta divlji bršljan koji se brine sam o sebi, a kad prekorači granice u nedozvoljeno područje, samo ga malo podšišam. Pitomi bršljan posadila sam uz žičanu ogradu (ne volim žičane ograde), a zelenim zidom osigurala sam ljepši pogled i malo privatnosti i susjedu i sebi jer nas dijeli samo ta ograda. Slika je od prošle godine, ove se godine bršljan lijepo raširio. Ipak mu je ovo već četvrta godina.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
mimantonija
Upravo klijam Pridružen: 08 Travanj 2013 Status: Offline Bodovi: 109 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoj danas orezivala, ni ne zaljevam ga, a prekrio je i sto treba i ne treba. Smeta mi što se u njemu kriju gušteri, raj za te male spodobe, svaki put se uplašim kada dođem blizu. Glikice, debelu stabljiku imaju i kod nas u Slavoniji, čim su malo stariji, meni danas skoro pukle škare..jedva odrezala..
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
ivchy
Novo sjeme Pridružen: 15 Travanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav!
Mene zanima može li bršljan iz šume rasti u plastičnim čašicama dok ne naraste?
|
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |