Alyssum...ili...kako ga pobrkati sa iberisom |
Odgovori | Stranica 123 8> |
Korisnik | |
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Lipanj 2016 u 17:16 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam i piše "grobeljnik" (lobularia) i na slici su bijeli sitni cvjetići kao grmić. Po vašim slikama najbliži mi je izgledom Allysumu. No, proklijalo je, tanka stabljičica sa da mala listića na vrhu. Špricala sam raspršivačem vodu no, evo sad su gotovo svi klonuli i jednostavno ugibaju, izgledaju kao nekakvi končići na zemlji. Mislila sam da je jaki mlaz kod zalijevanja , a sada ni ne zalijevam. Šta joj je?
|
|
dadobl
Novo sjeme Pridružen: 31 Kolovoz 2015 Lokacija: Bosna Status: Offline Bodovi: 34 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=8291&PID=951539󨓳
Ima fin clanak koji sam napisao |
|
Karli
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene ga zovu snježak, ja ga jako volim, zahvalan je i jako lijepo izgleda kad cvjeta. Imam samo bjeli.
Alyssum je isto super ali samo prekoljeta, čim padne prvi mraz on je gotov. Tako da mi nije uspio prezimiti. Ljeti mi ga zna napasti buhač (one male sitne bubice koje skaču) koji ga jako pojede ako nećeš intervenirati i spasiti ga. Evo jedan bjeli kod mene posađen u bačvu, super se spusti preko ruba. I stvarno super cvjeta. |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
ajama
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da denis iberis umbrellata
|
|
|
|
DENISVŽ
Novo sjeme Pridružen: 08 Rujan 2013 Lokacija: varaždin Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
napokona sam saznao kako se zove ova biljka.IBERIS....!imam je puno dvorište,ali samo u sniježno bijeloj boji. inače,sviđaju mi se ove tamne nijanse. |
|
ajama
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iberisi su se baš lijepo rascvijetali
|
|
|
|
Dalmatinka
Novo sjeme Pridružen: 16 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zna se dogoditi da nakon cvijetanja propadne. Ali ne propadne do kraja, nego se nakon nekog vremena obnovi. Meni se to dogodilo i gledam kako bi ih trebala počupati i baciti ća.
Ali bila ljena pa ostavila za kasnije, kad se oni odjednom oporavili
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova biljka je ljetnica ,zato ne opstaje do sledeće sezone.Postoji puno vrsta Allysuma,među njima i Allysum saxatille,koja je trajnica.
Alyssum (Lobularia maritima),to je ljetnica.Cvjet miriše na med i privlači pčele.Boje cvjetića su bijele,roze ili lila boje.Dok je saxatille žute boje..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Monna, ovaj se i meni posuši, al u proljeće nikne iz sjemenja koje mu je popadalo natrag!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne znam iz kojeg razloga meni ova biljcica nikada ne uspije, odnosno posusi se nakon cvatnje......da nema mozda nesto slicno jednogodisnje?
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
munja
Novo sjeme Pridružen: 08 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam ga kombinirala sa jadranskom ljepoticom u dugačkom drvenom pitaru još ima po koji cvjetic
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogledajte kako je alyssum krasan u visećoj košari A i ova frizura nije loša. |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz iste vrećice izrasle su i ove biljčice. Kako ne znam gdje da postavim pitanje o njima, molim one koji ih raspoznaju da mi kažu što je to:
Ova biljčica ima tamnije zelene listove s crvenim obrubima koji su ujedno i neravni (čipkasti), glatki. Ova biljka ima deblje, odnosno mesnatije, dlačicama pokrivene listove. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šareni! Savršeno!
Ovog proljeća kupila sam jednu vrećicu sjemena na kojoj je pisalo da je sjeme niskih trajnica. Dosta toga je poniklo, ali meni niti jedna od ovih biljčica nije poznata. Ova, koja je na slici, a danas je počela cvjetati podsjetila ne na iberis ili Alyssum maritima kako piše u vašim postovima. molim za pomoć ako tko raspoznaje biljčicu. Trenutno je jedino ova bijela otvorila cvjetić, a čini mi se po pupoljcima da ih ima u različitim boljama. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belica,zagreb
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ja sam sijala ove godine, tak da sam ih sada popikala po vrtu, podijelila susjedama i evo počeli su stidljivo cvjetati. Nisu tak super ko ovi kupovni ali bit će, ima vremena.
|
|
belica,zagreb
|
|
Odgovori | Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |