Kalanchoe |
Odgovori | Stranica <12345 28> |
Korisnik | |
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šeflera, imamo isti problem...moja je narasla ima prelijepe guste listove i ni jedan cvijet???
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kak zgleda moja! Sad bum ju presadila u teglice jer bu prek zime u kući. Pa morti na proljeće dobije cvjetiće!
Sasha! Da li joj ti otklanjaš ocvale cvjetove ili pustiš da se osuše? |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad je mala,ko tvoja ,bila i nije imala puno cvjetova onda sam micala ocvale.Ovoj ,što je na slici,nisam ove godine ni jedan suhi maknula.Hmm..možda zato stalno cvate??! prilično nevjerojatno bi to bilo jer biljka više cvate ako se ocvali cvjetovi miču,no,ko zna.
Uglavnom,ne otklanjam suhe cvjetove.
|
|
Mara
Novo sjeme Pridružen: 10 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok,
ja sam potpuno novi član, imam pitanje u vazi moje slatke kalanhoe koju sam dobila na poklon nedavno. Izgledala je bajno, i iako je držim u svjetloj prostoriji i pazim da je ne zalijevam prečesto (1 tjedno) cvjetići su se opasno počeli sušiti - tu sam na forumu pročitala da je normalno da gubi cvjetove i da ju zapravo u ovom periodu od rujna treba držati u mraku popodne do jutra. to je stvarno tako? jer ja sam se veselila da će ona lijepo cvjetati kroz sljedećih par mjeseci, a kad ono cjetići nestaju... ili ja nešto krivo radim? |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro nam došla Mare
Ja ti mogu reći samo moje iskustvo sa njima i nadam se da će ti pomoći.
Gotovo sve biljke koje kupim obavezno presadim(u toj kupovnoj zemlji zna biti svakakvih štetočina).Moje su cijelo ljeto,sve do prvih mrazeva,vani,na terasi.Naravno da je ne možeš odmah na sunce staviti nego u hlad.Zaljevam ih svaki dan(vani su pa se prije zemlja isuši)a da su u kući preko ljeta zaljavala bi ih svakih 10-ak dana do 2 tjedna.Ne traže one baš toliko puno vode.Prihranjujem ih ko i ostalo cvijeće.Znači 1 tjedno.Kad je u punom cvatu prihranim je i 2 puta tjedno.
Zašto ti nestaju cvjetovi to ne znam.Možda su ocvali pa je to logično da se osuše.Probaj je prihraniti,ako imaš mjesta vani u hladu negdje(može i poslijepodne sunce doći samo da nije na najjačem suncu) izbaci je van.
Još ovo u svezi mraka.To nisam čula,ja ih nikada ne držim u zamračenim prostorijama.Znači da to možda je dobro no nije neophodno.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija,jel ona ima tako crvene listove,kad su stariji,ili ti je bila cijelo ljeto na suncu?
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kak da sad to shvatim! Ja suhe cvjetiće ocvikala u nadi da bu bila bujnija, a ona mortus! Kak da sad dođem do toga da joj više ne trgam ocvale cvjetove da bi bila bujnija kad ona neće cvasti!?!?!? |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ona je cijelu godinu na suncu
ova slika je slikana u proljeće zimi bude na balkonu - na jugoistočnoj strani pa je skoro cijeli dan na suncu samo sam je prvu godinu zimi sklonila u kuću ovih par zadnjih godina nije bilo straha od studeni - bar ne kod nas u dalmaciji pa je prezimila vani, prekrivena bijelim flisom |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šefi,nisam ja mislila reći da se ne skidaju ocvali cvjetovi,samo velim da nije neophodno jer ja ih ne mičem.U mom slučaju nema veze jel ih mičem ili ne ,ona isto cvate.Zakaj tvoja neće,poima nemam.Aj je lijepo zamoli,možda pada na lijepe riječi
Natalija,kad ti je bila u kući,ili kad si je kupila,jel isto tako crvene listove imala ili su zeleni bili? Pitam te jer bi te žicala pelcerić.Ja imam klasičnu zelenih listova sa crvenim cvijetom,no čini mi se da tvoja ima drugačiji cvijet.Naime,moje nikada nisu imale tako dugačke cvjetne stapke nego je cvijet odmah do lista.
|
|
Šeflera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je radi glasa! Zadužit ću Vepra da dođe pjevat po mom bregu!
VEEPPRREE! |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo ti žicaj - dobila sam je prije par godina, nisam je kupila a koliko sam primjetila i njoj su mladi listovi zeleni, a ovi stari(ji) "pocrvene" i da - pusti dugu stapku na kojoj budu cvjetići baš ću je pokušati slikati izbliza pa, ako slike ne budu mutne, ih stavim tu da vidiš pošalji mi adresu |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a možda ova moja biljka i nije kalanchoa pa zato ima neke razlike u izgledu...
znalci će znati pa neka reagiraju maloprije sam prstima skinula neke osušene cvjetiće i primjetila da na njihovom mjestu ima nešto poput sjemena... je li moguće da kalanchoe (ili ova moja) imaju sjeme? |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo slike
stari i novi listovi cvijet slikala sam i osušene cvjetiće i možebiti i sjeme slabo se vidi, ali ovo skroz dolje lijevo su osušeni cjetići , pored njih su "sjemenke" s koji sam samo skinula suhu košuljicu i ovo desno su razdijeljena 4 dijela tog sjemena |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je sigurno kalanhoa,Natalija,samo sam ja mislila da je neka drga vrsta sa crvenim listovima.
Isti je cvijet i list ko kod mojih pa te onda neću gnjaviti za reznice.Možda su cvjetne stapke duže zbog mjesta na kojem je(zato su i listovi crveni).
Ja sjemenke nikada nisam tražila kod nje jer se jako lako zakorjeni samom grančicom a i brzo raste.Vjerojatno sjeme ima samo ne znam koliko vremena treba da od sjemenke naraste ,i cvate,biljka.Namjeravam to isprobati sa zelenom kalanhoom jer stalno cvate pa nikako da grane potjera.
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha je dobro rekla, jednostavno otkini grančicu i zasadi, za par mjeseci ćeš imati jako, jako veliki cvijet (bar je kod mene slučaj)!!!
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha, da li tvoja kalanh... cvjeta i slijedeće god nakon kupovine....i da li su to one najčešće što su u prodaji sa cvjetom crvenim, žutim, narančasto-breskva...? |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da Manči.Samo što ja imam samo crvene,nemam narančaste ni žute.Ali cvatu svake godine.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušavam spasiti 12 malih kalanhoa, koje su izbacili iz jednog restorana u smeće - skoro, ali sam ja bila brža, ustvari moja kćerka je rakla da će ih njena mama uzeti.
Svih 12 je u onim najmanjim plastičnim vazicama promjera 5 i visine 5 cm. Dobro sam ih pošpricala, jer su bile totalno suhe. Dobro pročitala sam da to nisam smjela. Sada ih već desetak dana nisam zalila, zemlja je prilično suha, već se odvaja od posudica. Očistila sam sve suho i gnjilo lišće i sada ne izgledaju loše, ali me zanima dali ih mogu odmah presaditi u ipak nešto veće posudile. Molim savjet, a za sada izgledaju ovako: |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, udomila si kalanhoe....ja sam danas kupila jednu narančastu....10 kn...
....baš sam sinoć čitala o njima.....one su biljke kratkog dana....znači cvjetaju u rano proljeće-kasna zima.....vrtlari im "priušte" umjetni kratki dan pa cvjetaju u svako doba godine i tako dolaze u butige..... da bi sada procvjetala, nakon dugog perioda kratkog dana mora biti u određenoj kondiciji, zdrava, počinje prihrana itd.....pa mislim da nisi puno falila što si ih zalila....vrijeme cvjetanja upravo im dolazi.....
....moje dvije stare su tako jadne, izgubile lišće, napale ih bijele uši i nema teorije da će cvjetati..... eto to su moja sinoćnja saznanja....
|
|
MARKEZIT
Pustio korijenje Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša možeš da ih slobodno presadiš al kad ih presadiš nemoj ih zaljevati ako u toj novoj zemlji ima imalo vlage
|
|
Odgovori | Stranica <12345 28> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |