Slike gljiva |
Odgovori | Stranica <1234 11> |
Korisnik | ||
cordyceps
Već proklijao Pridružen: 08 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 155 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
"Šampita" je velika gnojištarka - Coprinus comatus, odlična jestiva gljiva, delikatesna. Pogledaj iznad moje slike gljiva, i ja sam ju poslao. Na tvojoj predzadnjoj slici je isto ona samo je već starija, u raspadanju. kad je starija onda se raspada u crnu kapajuću masu. Ova na zadnjoj slici je savršeno jestiva. Možeš ju pripremati na razne načine kao i sve ostale gljive. Svakao preporučam probati.
Na trećoj slici odozada je isto vrsta gnojištarke, jajasta gnojištarka (Coprinus atramentarius). Ovo su već isto malo stariji primjerci, nije jestiva.
A na prve četiri slike su puze iz roda Armillaria (najvjerojatnije Armillaria cepistipes). Dobre su jestive gljive, ali ove na tvojim slikama su već malo prestare tako da ti ne preporučujem njohovu konzumaciju. Ovako izgledaju dok su mlade - http://www.naturamediterraneo.eu/Public/data5/lipo/Armillaria%20cepistipes%202.JPG_20071122194320_Armillaria%20cepistipes%202.JPG
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Jelena
Pustio korijenje Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
super...hvala ti puno....svaka čast na poznavanju gljiva...ja to nikad ne bi naučila...
|
||
Jelena
Pustio korijenje Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo još gljiva u mojem dvorištu...baš su mi simpa ovakve...
|
||
cordyceps
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovo je blistava gnojištaraka - Coprinus micaceus. Nije jestiva.
|
||
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ajde da i mi ubacimo koju slikicu gljiva
|
||
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aha, ostavit ću ih i tu - jer su "identificirane"
judino uho (a baš "živo" djeluje, kao da je uistinu uho)
gnojištarka, nekakva - cordy zna bolje
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
...uf... bio mi komp pa net u komi neko vrijeme a ja sa onim mojim starim mobitelom slikala i sada se nakupilo toga hrpu slika....dižem ih već sat vremena.....i tratim vrijeme tipkajući ovo... :)))...nadam se da sam otkirla nalazište one ljekovite...hrastove sjajnice :))
p.s. novi imiđ photobokleta je super :) |
||
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
...hmmm..novi photoboklet mi je lijep ali mogu kopirati onaj niz za kopiranje slike tek nakon što ju otvorim... to traje i troš one neke bajte.... u zadnje vrijeme mi jako rastu.... ako netko zna neki dr način nek javi..... do tada evo nekih slika... kako mi je komp bio skoro mj dana uu komi...što on što konekcije... bilo je jako puno gljivarenja i šetnji u međuvremenu i svašta se puno i fino bralo :)))
maglenke |
||
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
...malo me jako zeza taj boklet.....
...imajte na umu da je slikano starim mobitelom pa možda neke slike negdje neće biti potpuno vjerne... rujnice šumske pečurke livadne zlatače veri jang and strong :))... ne raspoznajem podvrste- vrste vrganja ali bila sa znalcem koji je samo klimnuo glavom :)...a bilo tih vrhanja ... :))))))))))))))) puhare borov čavlić slinavke ...sunčanica je gljiva mog djetinjstva i nema niti jedne na svijetu koja bi ju meni nadmašila... :)) livadna sunčanica kuštrava jedna od blještavih slika gdje se ne vidi ništa ...samo hrpa... modrikača |
||
cordyceps
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Boletus edulis - jesenski vrganj
Nije kuštrava (Macrolepiota rhacodes), već samo sunčanica (Macrolepiota procera).
|
||
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
...a ja mislisl da je kuštrava :))...ma glavno da je jestiva :))))))))))))))))))))
|
||
zvonkica
Mladi grm Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
AJOJ MENI, KAKVA LJEPOTA ( vrištim ), ja imam samo jednu skromnu slikicu ali bacit ću se i ja na fotkanje...
|
||
Bez boja i cvijeća nema ljepote !
|
||
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo da ja dodam sivke ubrane u studenom a uskoro će biti ožujke i smrčci...
|
||
sutra je novi dan
|
||
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
....hmm... :)))...moglo bi se dogovoriti kakvo zajedničko gljivarenje kad bude vrijeme ... :)))
|
||
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Griva možda to i dogovorimo kad bude vrijeme naravno, neznam iz kojih si krajeva da li si naš(a)sugrađan?
|
||
sutra je novi dan
|
||
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
... pehljin :)) ...al ne idem na kave jer se bojim fotoaparata, zrače! :)) bez tih opasnih naprava, možemo se dogovoriti :)))... berem dosta vrsta gljiva i puno vrsta ljekovitog bilja... divlje djevojče iz šume :)))
|
||
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moji prijatelji iz Clusona se bave ovim poslom vec godinama,rade i Izlozbe po cijeloj Lombardiji i bas ovih dana je izasao clanak da su pronasli prvi "neku" gljivu koja raste u ovom periodu..ja o tome nazalost neznam nista i nebih vam mogla reci nista o istim! ..Ostalo mi je samo par slika s njihove izlozbe,nazalost s gubitkom Hard-diska izgubila sam i dosta slika.. evo par:
|
||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Griva dakle ti si Pehinarka a to je blizu mene odnosno na mojem putu prema Klani i Studeni mojim gljiv.destinacijama.Vidimo se kad bude vrijeme..Što se tiče fotoaparata dogovoriti ćemo se...
|
||
sutra je novi dan
|
||
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
..uf, uf.... čini se da dijelimo destinacije :))))...a zato je ponekad puuusto i sa dobro skritim tragovima :))) |
||
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Džomba evo slika sa izložbe moje udruge Ožujka u studenom 2008.
|
||
sutra je novi dan
|
||
Odgovori | Stranica <1234 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |