Dubačac - Teucrium fruticans |
Odgovori |
Korisnik | |
Svarog
Novo sjeme Pridružen: 11 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Kolovoz 2008 u 13:22 |
evo jedno pitanje sta mislite o živici sa ovom biljkom te dal može preživjeti u slavoniji npr?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
malo sam googlala misliš li na
Teucrium fruticans ( Dubačac )zgodno izgleda....istina nisam nigdje vidila živu ogradu od njega ali piše da se koristi i za to |
|
Svarog
Novo sjeme Pridružen: 11 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da to je to....ja sam vidio samo da se koristi kao par grmova koji su bili zapusteni pa su se spojili i ono ne izgleda loše čak mi se čini da dosta brzo raste.. sad pitanje je da li moze opstati u slavoniji? |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fora ti je taj grm..
|
|
mrvica
Već proklijao Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni se sviđa, zna li netko možda gdje bi mogla naći sadnice ove biljke? Radila bi nisku živicu s njom, onako uz rub vrta. Ako imate možda kakav drugi prijedlog dobro bi došao, tražim nešto brzorastuće i zimzeleno.
Ima li tko kakvog iskustva sa žutikom?
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja mislim Mrvice da je više za srednje visoke živice, jer kod nas dosta visoko naraste i treba da stalno rezati, a onda baš ne cvjeta, jer cvjeta na vrškovima, meni je najljepoši kao posebna skulptura (kugla ili slično).
|
|
život je more
|
|
Sedum
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao Pridružen: 27 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 170 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam dali se Teucrium fruticans kod nas igdje uzgaja za prodaju, ali se na Jadranu lako može naći kao divlji grm i iskopati u obalnoj makiji, od Dugog otoka pa sve do Lokruma, kao i na južnijem primorju od Pelješca do Cavtata. Sjevernije zbog hladnoće sama ne raste, a sada je pravo vrijeme za presadnju.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A podnosi li niske,kontinentalne,temperature?
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..kod nas se kupuje kao sadnica u rasadnicima i čest je u nasadima, zadnjih godina...
....jako se lako zakorjenjuje...namjeravam ga posaditi na otok....
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Nisam znala kako se ovaj grm zove a ima ga dosta na Krku. Nisam ga vidjela ovako formiranog i sa ovoliko cvetića ( valjda što se stalno šiša).
Još nešto o njemu: Razmnožava se u proljeće ili u jesen. Voli sunce ali ne na direktnom suncu. Uspjeva u zoni 8-10 Slika sa neta A može biti i drvce Slika sa neta Kao živica A najčešće ga viđamo ovakvog, barem sam ga ja na Krku vidjela tako, neformiranog Slika sa neta |
|
Rijeka
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rijeka
|
|
maestral
Pustio korijenje Pridružen: 04 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 392 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Praktično pitanje vezano uz ovu biljku, ako netko zna.. Može li se kompostirati? Naime svake godine se mora dosta orezati, i kad sam nabavila komposter žao mi je to baciti, ali zbog intenzivnog mirisa malo sam sumnjičava, bojim se da nije štetno kao i orah
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |