venus flytrap-beba :) |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | ||
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 08 Studeni 2007 u 14:52 |
|
...posadila sam sjeme i nikle su mi 3 biljcice ...evo jedne da vidite kako izgleda kad je malena.Kazu da jako tesko uspjevaju ali dajem sve od sebe da se uspije razviti, evo slikica: |
||
Sponzorirani linkovi | ||
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bravo
|
||
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
je li ovo venerina muholovka?
|
||
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
maso gdje si nabavila sjemenke?
|
||
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
to i mene zanima??
|
||
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da to je ta biljkica, a sjeme mi je donjela sestra i Nizozemske.
|
||
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
blago tebi sto imas tako dobru sestru.. ja sam mislio da ima negdje na netu za naruciti
|
||
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
....pa cuj, sigurno ima na netu samo treba traziti...to dodje fino pakirano u limenkici, zajdeno sa malo zemljice u koju stavis te sjemenke, a one su sitne, sitne kao male tockice, dodje ih 10-ak.Eto ako uspije kod mene,podjelimo :)
|
||
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Maso,narucivao sam prije nesto,ali me postarina izadje dva puta vise nego posiljka...
dogovoreno,ako niknu,i ako bude bilo viska,za jednu se prijavljujem
|
||
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pa nikle su, citaj gore...imam 3 mlade samo trebaju jos odrasti...na ovoj limenci cijena pisala 3 eura.
|
||
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
sad sam vidio...
drzim fige da se i odrze
|
||
Aleksandar
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan Autor: biljke mesožderke Pridružen: 26 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Biljka na slici nije venerina muholovka
Meni je jako zao ali venerina muholovka vec kao beba ima sicusne klopke. Muholovku nije tesko uzgojiti od sjemenki Evo i slike mojih beba. Dodao sam i cackalicu usporedbe radi: Ažurirao Aleksandar - 02 Prosinac 2007 u 21:20 |
||
Cattleya
Nedavno posijan Pridružen: 20 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Meni je uspjelo vegetativno razmnožiti dioneju.
Aleksandar. ovo je prekrasna slika! Kaj su to male drosere između dioneja? Koja je ova treća biljka? Ažurirao Cattleya - 03 Prosinac 2007 u 15:45 |
||
Aleksandar
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan Autor: biljke mesožderke Pridružen: 26 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ove male zelene listove što vidite su utrikularije! Mesožderke koje love sićušne kukce ispod površine tla Pošto cvatu tokom cijeloga ljeta teško je pazit da se sjemenke ne rasprše po svim vazama koje se nalaze u blizini. Tako da mi sada utrikularije rastu po 90% vaza sa ostalim mesožderkama. Ova na slici bi trebala biti Utricularia Sandersonii ali nisam 100% siguran. Drosera koja raste bi mogla biti Drosera binata. I ona mi je ovoga ljeta cvala ko luda pa mi i ona raste posvuda! |
||
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
.....Aleksandreee...pa nego sta je meni onda niklo??? To sto si ti pokazao na slici je isto sto je naslikano bilo na limenki koju sam dobila....unutra je bilo 10-ak mali sitnih, kao tockica sitnih sjemenkica i to sam posadila u zemlju i to i zemlju koja je dosla u limenci posebno u vrecici...i nista drugo nije niklo osim onoga sto imam pokazano na slici.....aaaa bas sam razocarana....
|
||
Cattleya
Nedavno posijan Pridružen: 20 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I činile su mi se kao utrikularije. Imam ih i ja ali mi baš ne uspijevaju. Rastu zajedno sa jednom od drosera. Zahtijevaju li one neke posebne uvjete? |
||
Aleksandar
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
To što ti je niklo mogo bi biti svašta, ali biljka mesožderka nije! Pričekaj da naraste pa ćeš biljku lakše identificirat Ljudi koji plasiraju takvu robu na tržištu jednostavno iskorištavaju ljude. Naljepe neku cool sliku muholovke dodaju malo zemlje u nekoj limenci i svi sretni! Osim onih koji kupe to i narste im neki korov Treba pazit i biti informiran. Bilo tko tko ima iskustva sa mesožderkama zna da sjemenke imaju određeni rok trajanja (to vrijedi i za ostale biljke). Skoro je nemoguće da sjemenke dionaea prežive uvjete u nekoj limenci. |
||
Aleksandar
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Postoji 214 vrsta utrikularija na svijetu Pošto nisam neki stručnjak za njih bacio sam oko u Savage Garden i koliko vidim ove koje nalazimo na tržištu su večinom iz Južne Afrike. Eh sad ovisi o kojoj se utrikulariji radi jer neke iz toplijih krajeva toleriraju i nešto hladniju klimu. Ali to ovisi o vrsti. Uz koju ti to droseru rastu utrikularije? Ažurirao Aleksandar - 03 Prosinac 2007 u 16:33 |
||
lily13
Novo sjeme Pridružen: 02 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aleksandar,koje kresne slike!!pa zbilja se razumiješ u cvijeće!!tvoje male muholovke su stvarno prekrasne,kako to uspjevaš??je li imaš neku posebnu prostoriju za njih ili... |
||
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aleksandre
|
||
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
||
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |