Tako to radi početnica |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
misty-da
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Ožujak 2010 u 06:33 |
Još je bilo snijega kad sam procunjala po obližnjoj šumi i neke visibabe preselila u svoj vrt. Otkrila sam tamo neke prelijepe grmiće plavog cvijeća, ne znam kako se zove, ali preselila sam u vrt i nekoliko njih, bili su uz visibabe, pa da ne budu usamljeni . Dobro se drže a sigurno su zadovoljniji kad nekoga usrećuju!
17. 03. Jagode su iz teglica preselile u vrt, Mont Everstice uz ogradu, ostale dvije vrste u oveću žardinjeru. Pojavili su se prvi maleni cvjetići 19. 03. Danas sam se umorila, srce se uzlupalo, toliko da sam već odlučivala kako ću nekoga angažirati da okopa i oplijevi žardinjere uz prilaz do ulaznih vrata . Većinu vremena plijevila sam sjedeći, a završila manje od pola 20. 03. Ipak neću nikoga angažirati, puno manje nego jučer, ali ipak sam još malo plijevila i sve oplijevljeno uredno okopala. Pa nitko ne juri za mnom, polako ću |
|
Sponzorirani linkovi | |
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
20. 03. Popodne je, oblačno. Prevrćem po dobivenom sjemenju. Raduje me Shashin slak i odluka pada. Zemlja je mekana, uskopala sam plitku brazdu uz ogradu i posijala sjeme slaka. Pokrila sam ga plitkim slojem kupovne zemlje za cvijeće, valjda će mu to prijati?
Iza toga je (ko naručena) pala slaba kišica, sad ne trebam zalijevati, a kišnica je - kišnica |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
21. 03. Prvi dan proljeća i pravo vrijeme, sunčano, relativno toplo..
U vrtu me dočekao prvi procvjetali narcis, čini mi se da je od jučer i puno više pupoljaka na grmićima narcisa. Među listovima tulipana rastu izbojci na kojima se naziru pupovi Ovo baš i nije mojih ruku djelo, ostavila ih je bivša vlasnica, ali ipak sam ih čistila, zalijevala, pljevila travu oko njih, a i da nisam, veselili bi me |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
22. 03. Sjeme ukrasnog luka i crnog sljeza posijala sam uz rubove malih kvadratića zemlje da ukvire te mini travnjake s bokorima jaglaca. Možda će nekima izgledati zapušteno (ti su djelovi uz cestu) ali meni izgleda lijepo. Ne znam koliko će trebati luku i sljezu da niknu.
U ove uže djelove zemlje uz prilazni put do ulaznih vrata, danas sam posijala kadifice, nevene, margaritele, carsko oko.. Na jedan maleni dio posijala sam i malo mixa od 14 salata. Na slici je skoro svaka druge boje, ni jednu još nisam vidjelo uživo, a i inače nisam baš neki salatoljubac, mislim da će bolje izgledati kao dekoracija, maleni šareni tepih |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
23. 03. Konačno sam oslobodila dvorište i vrt od ružnih dasaka što su ih radnici nabacali s tavana. Susjedu će dobro doći, a mene su već tjerale u očaj!
Danas sam udomila i 6 mladih voćaka s travnjaka, jedan drugi susjed bio je vrlo zahvalan, uredno ih je otkopao, a ja sad razmišljam kako bih nagovorila sina da na neko od tih mjesta posadimo ruže, no najprije treba travnjak pokositi, samo previše je mokro S tugom gledam svoje jabuke, trebalo ih je orezati, a ja ne znam kako, bojim se da nešto ne uprskam. U biljnoj apoteci nemaju ni vapna za debla, jadne moje jabuke Sutra ću barem malo okopati zemlju oko njih, tek da im pokažem koliko mi je stalo.. |
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno je posla napravljeno nebi ja rekla da je to radila amaterka nego prava vrtlarica, puna ljubavi i pažnje prema svojim biljkama.
|
|
bigmamma
Neukroćena biljka Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Misty, ti kao da pjesme pišeš, a ne dnevnik radova! Tako lijepo, slikovito i toplo opisuješ, da sam se sva razniježila. Pogotovo s tvojim jabukama!
Moje već godinama nitko nije orezivao, pa sam ti ja na jednom forumu našla kak se to radi. Kak nemam printer, ja am si fino tu sliku ostavila na ekranu, i trčala gore-dolje, od ekrana do jabuka i po toj šemi rezala. Neki vrli "poljoprivrednici" su mi rekli da niš ne valja, a drugi da sam ih orezala kao stručnjak. Ja izabrala vjerovati ovim drugima, naravno. |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo mi zvuči tako poznato bigmamma Prošle jeseni sam sa svojih jabuka jela najslasnije voće koje sam u životu probala, plodovi su bili krupni, sočni mmmmm, a nitko ih nije ni pogledao godinu dana. Imam i nekoliko krušaka, nisu nešto, pogotovo jedna koja ima krupne plodove, ali ih je bilo svega nekoliko i bile su strašno zrnaste. Mislim da ću ove godine malo vježbati na kruškama, neče biti štete ako pogriješim |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma napravila bih ja puno više bromi, ali tijelo kaže..ne može |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tvoj talent za stilsko pisanje i slikovito izražavanje primijetila sam već na drugim temama kao i potrebu za lijepim okruženjem i uljepšavanjem tema, što me vrlo veseli jer sam i sama takva. Volim sve oko sebe "scifrati".
Takav ti je i dnevnik, maštovit, originalan i temeljit.
Vrlo rado ću ga čitati i uživati u svakoj tvojoj napisanoj račenici. lijepi pozdrav
|
|
Pecika
Nedavno posijan Pridružen: 20 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 78 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Doista si mnogo posla napravila.svaka čast
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma pišem samo o onome što sam napravila, a toliko toga još nisam
Svaki dan iznova zaključujem kako sam prestara za kopanje a toliko je toga već zaraslo u korov i travu koju niti ne znam kako bih iskorijenila. Pomišljala sam kako bih možda trebala angažirati nekoga za to kopanje, samo me malo omela ova recesija Danas sam sebe uvjerila kako ta trava i nije tako loša, zelena je, pasat će joj neki ukrasni i rascjetani grm, jedino ga još trebam uzgojiti Ne znam hoće li mi ova lagana kišica dopustiti da išta uradim u vrtu danas, zato idem pronaći kutiju za sjeme koje još nisam upotrijebila i procunjati malo po oglasima da vidim treba li nekome nešto od mog viška |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Današnji je dan bio pun uzbuđenja! Stigla mi je bromi, doteglila cijelu kutiju mladih biljčica i dvije velike kese s magnolijama i jasminom.
Malo sam je udavila pričama i pitanjima, uredno je izvršila smotru vrta, a čim je otišla , bacila sam se na kopanje! Jasmin je dobio mjesto uz ogradu, grančice sam privezala usmjeravajući ga kako će puzati, a i najveća magnolija je dobila potporanj, možda će joj trebati dok ne učvrsti korijenje Dio biljčica, kojima nisam zapamtila ime već su u zemlji, ostatak će naći svoje mjesto ujutro. Baš je dobar osjećaj ovaj umor pomiješan sa zadovoljstvom, hvala ti bromi |
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čitajući tvoj dnevnik baš sam se pitala gdje ti ono živiš kad već siješ u zemlju..... pa si mislim, ako me sječanje dobro služi ti si negdje lijepoj našoj Slavoniji, a vidjevši da ti Bromi bila u posjeti potvrdila si mi da mi krečana ipak ne radi punom parom .
A posla si več puno napravila i bravo za tebe.
Što se voćaka i orezivanja tiče, ja nisam stručnjak, naše kruške "stručno" poreže svake godine moj svekar, a od krušaka ni K..... jedne godine sam ja zamolila moga brata da dođe porezati, a kada je svekrva vidjela kako je porezao rekla je da se skoro rasplakala...... i jedino onda smo imali nešto krušaka, zato ako imaš nekoga tko stvarno zna, zamoli da ti pokaže, prve godine bar poreže, jer ako godinama nisu voćke održavane, možda im treba drastičniji rez, da se obnove, pomlade...
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda sam bila malo nestrpljiva s tim sijanjem, ali mislim da će sjeme samo izabrati dan za nicanje. Do tada bit će mu dobro u već toploj zemlji.
Ne mogu se dovoljno načuditi ovoj zemlji, prije par dana oplijevila sam komadić zemlje, a dva dana nakon toga tu su, ne samo niknule, nego već procvale ljubice! U šali znam reći svojima u Dalmaciji kako bi iz ove zemlje izraslo brdo kad bih u nju posadila kamen! Idem sad posaditi i ostale biljčice koje mi je donijela bromi i pogledati treba li što prelijepom novom stanovniku mog vrta, magnoliji koju mi je bromi tako velikodušno poklonila. Stabalce joj je već oko 1,5 m visoko, propupalo, jedino se pitam hoće li najprije cvasti ili listati? Ali što god da izabere oborilo me s nogu, a oborit će i moje susjede kad procvjeta! |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nakopala sam se danas, a strašno je vruće Morala sam, toliko je novih biljčica čekalo svoje mjesto u vrtu! K tome stigao je paketić od Natalije i jedan maleni lovor s korijenčićima hitno je trebao u zemlju. Dobio je mjesto kraj loze, na suncu, sigurno će lozi malo šaputati o prelijepoj Dalmaciji.
Malo ću predahnuti dok odlučim hoću li sjeme bijele i ljubičaste glicinije posijati jedno pored drugog |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kiša lagano sipi, k'o naručena, moji vrtni prijatelji, svi, vole kišnicu. U inspekciji vrta otkrivam da je neko sjemenje počelo nicati, mislim da su kadifice i neveni
Nadam se da će i dalje biti toplo, barem dok malo ne očvrsnu. A ponos mog vrta, magnolija, izgleda da uživa u novom domu, očito veselo pupa! |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
03. 04.
Danas sam s ponosom pokazivala svoj vrt prijateljima koji su mi došli iz Slovenije. Pristojno su ga hvalili, a onda je uslijedio šok kad mi je prijatelj rekao: A sada bi mogli uraditi i nešto korisno! Uzeo je vrtne škare, ali se i sažalio nad mojim razočaranim pogledom i dopustio mi da mu asistiram. Za sat i pol nestalo je 3/4 moje odrine. Za to vrijeme znojila sam se od muke, činilo mi se da se moja loza nikada neće oporaviti od tog barbarstva, ali sam ipak šutke pridržavala skale i skupljala odrezane grane. Neke su tako velike i debele da će sigurno poslužiti za izradu mojih božićnih aranžmana. Za ručkom su me tješili da će tako moja odrina brže i ljepše napredovati, imati više plodova.. A ručali smo u vrtu, za stolom baš pod odrinom koje skoro i nema više. Ne preostaje mi drugo nego vjerovati mu i nadati se.. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasni i korisni gosti, bravo za tvoje slovenske prijatelje. Takve bi svatko poželjeo. I vjeruj prijatelju na riječ. Ubrzo ćeš se i sama uvjeriti da je imao pravo.
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a da staviš malo više slika da se bolje vidi vrt.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |