Graničica - Hemerocallis |
Odgovori | Stranica 123 14> |
Korisnik | |||||
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Ožujak 2007 u 19:28 |
||||
Evo moje graničice, koja je kod mene već godinama u istom pitaru.
Inače graničicu još nazivaju dnevni ljiljan jer cvijet traje samo jedan dan.Ima ih vrlo mnogo tako da je grmić uvijek prepun cvijeta. Ima ih u raznim bojama , ovo je zapravo najčešća.Vrlo je lako za održavati. |
|||||
Sponzorirani linkovi | |||||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Ja to imam u dvorištu posađeno,nisam znala da mogu i u lončanici biti.Aj ok pohvalit ću te iako sam u jednom postu rekla da neću
|
|||||
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Pokušat ću je nabaviti u žutoj boji!! Luuuuuuda sam za žutim!!!
|
|||||
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Da li je to Hemerocalis?
|
|||||
život je bajka koju sami pišemo...
|
|||||
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Iz "Moj lijepi vrt" članak.. Graničica, ljiljanka, dnevni ljiljan raznovrsna su imena za jednu od najomiljenijih vrtnih trajnica. Naziv Hemerocallis potječe od grčkih riječi hemera (dan) i kallos (ljepota), što bi otprilike značilo "ljepota za jedan dan". To se odnosi na odliku cvijeta da je otvoren samo jedan dan. |
|||||
sonjce
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2007 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
U Makedoniji se ovo cvece zove SRECA!!! Veliki pozdrav iz Skoplja
|
|||||
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Evo sreće i u drugoj boji...
|
|||||
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
kako je lijepa i njezna boja pogotovo ove kapljice asociraju me kao da place (znam da su kapi kise) |
|||||
artemisia
Upravo klijam Pridružen: 25 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Iako to u mom slučaju ne spada pod temu "lončanice" ipak evo i moje ljepotice:
"Stella d'Oro"
|
|||||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Artemisia,jel ta tvoja "stella" isto ko ovo moje???
|
|||||
artemisia
Upravo klijam Pridružen: 25 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Koliko ja vidim po slici to nije Stella ali je preeekrasna i mislim da ta tvoja graničica prekrasno miriše?!
"Stella d'Oro" je vjerojatno najniža vrsta graničice (30-50cm) i koliko ja znam sa najdužim razdobljem cvatnje. Naravno, u lipnju je cvatnja najbogatija ali sve do jeseni se pojavljuju cveteki pa čak i početkom studenog zna zasjati poneki cvetek!!!
|
|||||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
pa ova moja je malecka,možda zbog slikanja odozgo izgleda veća.A i cvate,ok sad više ne no cvala je mjesec dana možda i više.
Ma nema ni veze bitno da su lijepe.Kad smo kod duge cvatnje,moja tritoma tjera mlade pupoljke,i to 5-6
|
|||||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
jel ovo ljiljan ili ona tzv.grančica?
|
|||||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
jel grančica ili ljiljan vi odlučite.Nije moje uslikala sam danas u parku,a kako takvu boju još vi niste stavile eto vam naše gradske
Ažurirao shasha - 13 Lipanj 2007 u 16:08 |
|||||
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Graničica ili dnevni ljiljan
|
|||||
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
kako god prelijepo je
|
|||||
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Danas sam i ja nbavila graničicu ili hemerocalis - Stella d'oro - nadam se da će biti lijepa. Jedva čekam da procvjeta!
Vaše su
|
|||||
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Nisam imala pojma da je ima u tako puno nijansi.
|
|||||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||||
Malo sam prošetala netom i ima ih svakakvih boja i oblika ali moj favorit je ova ljepotica..
|
|||||
Odgovori | Stranica 123 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |