Gerber - lat. Gerbera |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Kolovoz 2007 u 14:58 |
http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/2/savjet/154.aspx
Ove sam nedavno dobila na poklon pa pisite sve kaj znate o njima |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izgleda da nitko ništa ne zna o njima.Ja pišem al ne znači da znam išta
|
|
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja prijateljica je imala takvu,pustila ju je vani po zimi pa je umrla
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo ju treba unesti preko zime u nekakvu hladniju ali svijetlu prostoriju.
I gerber ostane bez problema!!!
Ja sam ga imao godinama! Preko ljeta vani, a kada zahladi kraj 9 - 10 mj. unesem ga u podum i redovito zalijevam.
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove sam godine kupila nekoliko ocvalih gerbera na sniženju u kauflandu, i posadila ih na polusjenovitu gredicu. Zanima me ima li tko kakvo iskustvo s njim i da li možda više vole sunce, prvi sam ih put ove godine sadila
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih posadim u sjenu jer traže puno vode, kod mene s tlo brzo isuši pa sam probala u hladu i skoro cijelo ljeto je imao pokoji cvijet. Sad imam visoki, a prije sam imala niski, bila sam jako zadovoljna s njim.
|
|
život je more
|
|
Točkica
Novo sjeme Pridružen: 10 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi forumaši! Ovih sam dana u Konzumovoj cvjećarnici vidjela prekrasne lončanice sa gerberima. Kakva su vaša iskustva sa gerberima kao sobnim biljem? Jesu li to trajnice i kako se ponašaju u kući? Rado bih nabavila jednu lončanicu jer su mi se silno svidjeli, ali malo znam o njima pa molim za savjet. |
|
Neva
Nedavno posijan Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ti kao da sljedis moje korake u nabavci! Ovako... moji gerberi, koje sam nabavila u ljeto, ocvali su i od onda samo pustaju nove listove, ali cvijeta ni za lijek. Buduci da im treba puno sunca za cvijet, drzim ih na juznom prozoru, ali se cini kao da im je tamo previse vruce i zna se dogoditi da listovi kljoknu... Prije tjedan dana sam primijetila po dva malena zametka cvijeta kako njuse svoj put iz oba gerbera koje imam, ali da li ce od toga nesto biti, nemam pojma... dakle - uglavnom - nisam sasvim sigurna da su gerberi za kucu...
|
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima li netko iskustva sa sobnim gerberom ?
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nigdje u knjigama nisam našla da postoji gerber i sobni gerber. To je čini mi se ista biljka - trajnica je, odnosno višegodišnja,
Cvjeta od 6 do 9 mjeseca, voli potpuno sunčano mjesto.
Potrebna mu je rahla i propusna, zemlja, bogata organiskim tvarima s malo vapna.
Zaljevati treba često, ali ne preobilno, paziti da se voda ne zadržava oko korjena.
Evo toliko do mene iz knjiga koje imam.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da ima zaista dobar opis ove biljke, ali ne znam ako ona spada u sobno bilje, ili možda spada, sad ni ja ništa ne kužim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj gerber u vrtu.
|
|
sunce :)
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ga imala po ljeti,stanovao je na sunčanom mjestu i tražio dosta vode,imao je faze kada je cvjetao i kada bih opet dugo čekla na cvijet al svake godine mravi ga srede,špricala i stavljala sam sve i svašta ali gerberić je fasovao,ali super je kod njega ako mu se koji listić odlomi,samo ga se stavi u zemlju i za čas se uhvati a i prekrasni su :D
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U knjizi "Cvijeće u vrtu" u izdanju Mladosti, Zagreb, 1971., za koju je tekst napisala dipl. ing. Truda Furač, piše:
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tko ima gerbere! Kad im je period mirovanja, u kakvom su vam sad stanju. Pitam jer sam si ja danas kupila 2 kom. a neznam puno o njima.
|
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gerberi mi niču.Mogu li već ovog ljeta cvijetati?
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
oni koji imaju gereber ne pisu svoja iskustva,ja koja ih nemam ove god cu ih nabavit jer ih ima kikach a odusevili su me jer su joj cvali cak do 12 mjeseca..evo i sad naveliko cvjetaju ,znaci sve u svemu gerber cvjeta od proljeca do kasne jeseni
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvjetali su ovo ljeto, cvjetaju i danas!
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |