Ivnina kolekcija zlatoveza |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Travanj 2010 u 12:38 |
Želim
iskoristiti ovu temu da stavim slikice zlatoveza koje tvore moju malu kolekciju .Napominjem samo da ih nisam ja radila nego moja mama, ja ih samo sakupljam :
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I još malo :
|
|
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
DRAGA IVNA PRELIJEPO ,TO ME PODSJETILO NA MOJE DJETINJSTVO KAD JE TOGA SKORO SVAKA KUĆA U SARAJEVU IMALA A NARAVNO I VRIJEDNE RUKE NAŠIH BAKA-NANA RADILE ALI TO VIŠE NIKO NE VEZE ILI RIJETKO KO AMA STVARNO PRELIJEPO ISKRENE ČESTITKE ZA ZLATNE RUKE TVOJE MAME
|
|
Primavera
Odrastao grm Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow ovo je super
već sam htjela reći pa kaj sve ova žena zna..kad ono mama je krivac za ovu ljepotu |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam drage moje, ovo je poticaj da nastavim dalje .Ovo dalje nisu slike ali po meni i jest raskoš zlatoveza što se on može stavljati na "sve i svašta".
Tunika, na kojoj je izvezen starohrvatski motiv sa kamene ploče: izbliza: |
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa jastučići sa malo leptirića:
|
|
kami
Odrastao grm Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme, Ivna, svaka čast majci i tebi, ovakvi uratci i čuvanje istih su melem za oči i blago za dom...
Cvjetne slike su predivne, jastuci su prekrasni, ali tunika me osvojila... Obožavam kad se nešto tradicionalno iskoristi u modernom stilu, a da to izgleda tako prirodno... Pleter na tunici je tako efektan, a opet nenametljiv, divota edit: ajme, kak sam zanemarila predivnu vučedolsku golubicu koja mi je zapela za oko prije nego si stavilu tuniku Inače jako volim pletere, i općenito sve te petljancije sa kamena (volim i keltske čvorove i tome slično), a ima stvarno divnih starohrvatskih motiva i to se da iskoristiti na više načina ne samo da ne bi bilo zaboravljeno, nego da uljepšava i mjesta van originalnih lokacija |
|
anđelka
Trajnica Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mama ti je zakon!!!!!!! ovo je prekrasno, tunika me oborila s nogu!
|
|
ANĐELKA
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme draga Ivna, koje bogatsvo posjeduješ!!!
Obožavam motive hrvatskog pletera u svim kombinacijama, a tvoja mama je to genijalno izradila.
Jastučići su prekrasni u svojoj eleganciji jednostavnih, a istovremeno raskošnih leptira.
A vučedolska golubica je savršenstvo hrvatske kulturne baštine u ovom obliku.
Srdačne četitke za tvoju mamu, a tebi malo moje ljubomore, hahaha...
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mama krasne radove radi, sve pohvale!!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo za mamu!!! Ova vrsta ručnog rada mi se posebno sviđa jer je toliko elegantno lijepa, može se primijeniti na mnogo načina, a jako dobro se uklapa i u najmodernije uređene prostore.
A lijepo bi bilo Ivna da i ti naučiš taj ručni rad da možeš prenijeti tu ljepotu dalje, da nam se ne dogodi da sa našim mamama i bakama nestane naša stoljetna tradicija. Ona je u rukama nas, današnjih generacija koje ako zakažu ostat ćemo na kineskim rukotvorinama, a naše blago će umrijeti sa našim starima. |
|
more
Odrastao grm Pridružen: 20 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mamini radovi su predivni! svaki je poseban na svoj način i ne bih ništa izdvajala.
|
|
nata07
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro veli Cimi, kako bi bilo da se ti draga uhvatiš u koštac sa ovime ??
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam drage moje na pohvalama, svaki vaš komentar jako veseli i mene i moju mamu koja je zaslužna što se ja imam čime pohvaliti .
Par vas je pitalo zašto ja ne naučim raditi zlatovez, hm...Probala i odustala jer tu je potrebno ono što meni nedostaje:strpljenje, ne mogu ja sjediti satima na jednom mjestu a i jednostavno nemam žicu-nažalost za raditi bilo kakav ručni rad. Evo još jedan , zadnji od njenih uradaka, kombinacija "slaganog" zlata i veza: |
|
Mira021
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni radovi,vidi se koliko ljubavi ,preciznosti i strpljenja je tu uloženo
|
|
Slavica 08
Odrastao grm Pridružen: 05 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predini radovi!koliko truda da bi se ovo stvorilo!svaka čast.za ovo se treba roditi!
|
|
Tatjana_bg
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivni radove, i mama ima zlatne ruke
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za mamu a i za tvoju ljubav prema zlatovezu.
Pleter je nešto posebno nisam ga još vidjela u zlatovezu.
Jel mama radi ručni zlatovez ili strojni-mašinski ?
Ja radim ručni preko kartona .
Nemam ove šeme koje si nam pokazala ,jedino imam konja činimi se .
Ljeti ne radim al zimi se uhvatim posla ako stignem .
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve što si ovdje vidjela je rađeno ručno i to tako da joj ja motive kopiram iz knjiga pa ona prenese na platno.S pleterom se namučila i to jako, doduše niti ovo što je rađeno srebrom ne zaostaje za tim (bar ona tako tvrdi) jer to su autentični motivi iz knjiga o povijesti Hrvatske .Osobno, volim vidjeti slagani zlatovez (kod nas to zovu ovo preko kartona) ali meni je draži ovaj klasični, mislim da motiv više dođe do izražaja, no to je moje mišljenje !
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |