Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori | Stranica <1 1617181920 82> |
Korisnik | |
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tanjice, smanji zalijevanje.Cekaj da se povrsina osusi, i onda zalijevaj. Povrsinu mozes povremeno cackalicom pazljivo prorahliti.
Africka ljubicica cvate tek kad osjeti da joj je u posudi tijesno. To je otprilike kada listovi dvije trecine svoje duzine vire preko posude. Za standardnu ljubicicu dovoljna je posuda od 10-12 cm promjera, a za mini ona sitna, kao najmanja salica za kavu,negdje 3-4 cm promjera. I ne treba biti duboka. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Sponzorirani linkovi | |
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mememe, Ja sam u Splitu nasla u Kauflandu, roza i plave minice, jako lijepe, za samo 11 kn komad, pogledaj kod vas.ciao, Nina
|
|
OPG 159365
|
saintpaul
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, ja sam novi član iz Splita, a moje ljubavi osim obitelji su češljugari (Mememe vidim voli ih također) i afričke ljubice.
Pošto mi ljubice jako dugo nisu cvjetale već sam mislio odustati, ali u zadnji čas sam pronašao mjesto u stanju gdje cvjetaju vrlo često, tako da ipak nastavljam s njima. Zainteresiran sam za razmjenu listića, imam listiće od ovih "standardnih"; a želja mi je nabaviti listić ljubice crvenog cvijeta, ako ima tko? Primjer s jedne američke web stranice: https://www.violetbarn.com/ma%27s_crime_scene.htm Pozdrav! |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.violetbarn.com
Mali ispravak linka!
Odnosno ako ovaj link uneseš u Google - slike, dobiju se samo brojne slike bez teksta, raznobojnih ljubica.
|
|
saintpaul
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ja sam krenula s googleom prvo....U svakom slučaju hvala što si to istaknuo da možemo vidjeti kakve sve prekrasne boje postoje među ovim cvijećem!
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Saintpaul, i ja sam iz Splita.
Davno sam jos kupila jednu koja se zove Emergency, i opisuju je kao crvenu, ali je ona u stvari ipak vise bordo boje. Sad sam je srezala, ali za koji mjesec ce opet imati listica, pa ako hoces:
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova ti je zaista redivna. Ima tako nekih baš posebnih, ali crvenu nisam nikad vidjela. Neki dan sam kupila ovu dvobojnu
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nbjelova i Triša imate predivne ljubičice.
Kod nas u trgovinama se mogu kupiti samo jednobojne.
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
saintpaul
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na ponudi Nina, može kad bude vrijeme. Šta bliže crvenoj to bolje.
Ako ti triba koja boja od mojih, javi, ja svoje ne režem pa ti mogu odma dat. Iako su to standardne koje skoro svi imaju.. |
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljubičice su vam prekrasne.
|
|
VILMAČ
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bokić svima koji vole ljubice! meni su ove vaše predivne, ja još nemam niti jednu... ali... mama je stavila jedan listić koji je pustio žile... mislim da će to biti moja prva ljubica!
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma bas su vam lijepe , bez obzira na velicinu i boju !
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nbjelovu kako si ju to srezala?Ja naime s ljubicama postupam onako po instinktu, pa porežem lišće koje počne izgledati obješeno... naravski i suho cvijeće. Je l' to misliš?
|
|
saintpaul
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka, slala sam listice jednom prijatelju, pa sam je osisala previse, tako da sada jedno vrijeme moram cekati da nadoknadi te listove.
Inace, i ja skidam samo stare, postranjske listove i ocvale cvjetice.
Saintpaul, preeeeelijepa je, i divno uzgojena.
|
|
OPG 159365
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala. Znači i ja radim tako, t.j. dobro!
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove mogu uz bok onim roza od Saintpaula
Moje roza su ocvale i sad opet tek pupaju.
Ovo dolje je zabuna sadnje listića. I sad ne mogu ništa jer neprekidno cvjetaju!
A i ja bih crveneee
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka lijepo pristaju jedna uz drugu ona bijela i šatirana
a ova svjetloplava je prva klasa |
|
Odgovori | Stranica <1 1617181920 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |