Pilosocereus pachycladus |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Kolovoz 2010 u 20:33 |
Sponzorirani linkovi | |
Kornjača
Upravo klijam Pridružen: 03 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 145 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepi su!!!
|
|
vladati nad sobom
najveca je vlast |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada netko reče kaktus, to me asocira na nešto malo bodljikavo.
Pilosocereus pachycladus nije mali kaktus. Pogledajte kako on izgleda u svome prirodnom staništu. |
|
SueZP
Upravo klijam Pridružen: 06 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaj to čudo tako brzo naraste!?!?! Ja sam takav isto nedavno uzela u Konzumu, mogu li se nadati da će i moj slijedeće godine biti tako veeeejiki? |
|
"...sećanje je smešna lupa, koja sitne stvari uveličava..."
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaktus kojeg nitko ne voli. Na ovom a i na drugim forumima Pilosocereus pachycladus ne izaziva nikakvu pažnju a još manje interes ostalih „pravih“ kaktusara. Po mojem mišljenju potpuno nezasluženo. Njegova lijepa plava boja i ta zanimljiva kombinacija sa zlatnim iglicama djeluje dekorativno kroz cijelu godinu. Evo slika mojih Pilosocereusa tri mjeseca kasnije. |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš pravo Pinus ,ni ja do sad nisam obračala pažnju na njega ,prvom prilikom ga kupujem,prelijepi su.
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljepi kaktusić, imam ih i ja nekoliko vrsta Pilosocereusa
Guglajući i po literaturi sam došao do podataka da ih ima preko šezdesetak vrsta i još podosta variatea Teško je razlikovat pojedine vrste, razlikuju se po broju, duljini i rasporedu bodlji u kučicama Kod identifikacije je kao i kod ostalih kaktusa lakše ih razlikovat po cvjetu, njegovoj nijansi boje i obliku, ali dosta kasno cvatu Pilosocereus pachycladus poznatiji je kao azureus zbog svoje azurne boje Mišljenja sam da je na zadnjoj slici ljevi gornji kaktusič neki drugi Pilosocereus a ne pachycladus, očita je razlika u veličini bodlji i nema tako izražen čuperak Pilosocereus azulensis je izgledom identičan pachycladusu samo što su mu bodlje izrazito zlatne boje |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka čast odlično zapažaš ja to nisam uočio. Malo sam zabrinut za njega, nedavno je dobio tamno plave madeže 10 cm ispod vrha (slika).
Dugo sam mislio da je Pilosocereus azureus druga vrsta. On je tako plavi na slikama. Moji nisu nit približno toliko plavi. Preko zime Pilosocereuse držim na južnom podrumskom prozoru, malo im je toplije nego ostalim mojim kaktusima, čini mi se da im to odgovara jer jako brzo rastu. |
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nebih znao iz kojeg razloga su nastale flekice, nešto slicno još nisam vidio
Boje na slikama ovise o osvjetljenju, odsjaju a i o samim uvjetima uzgoja Pilosocereusi ne podnose preniske temperature, za zimovanje im pogoduju nešto više temperature nego za ostale kaktuse 12-15 stupnjeva celzijusa |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš pravo, ni ja nisam nikada kupila baš taj kaktus, a gotovo uvijek se nalazi u onoj skupini različitih malih kaktusa koje možemo kupiti u nekim od većih centara...a ljepota mu se ne može osporiti. Ova veličanstvena veličina koju u prirodnom okruženju postiže je baš mpozantna. Bilo bi zgodno čuti nekoga tko ga ima, a kome je posađen u vrt, pa da vidimo kako izgleda u našim primorskim uvijetima
|
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i od mene koja slikica Pilosocereus pachycladusa, slikano kad sam ih spremao na zimovanje
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us |
|
pupa031
Nedavno posijan Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je jako lijepo za vidjeti,sigurni se ponosiš njima!
|
|
pupa031
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, puno !
Ponosim se da, to mi je jedna velika ljubav, koja pomalo prelazi u bolest ! Do prošle godine, tj. pretprošle bila sam ponosna vlasnica dvadesetak kakrusa, a onda sam zaražena .. ! Mislim da ih trenutno imam 200-tinjak što kaktusa, što sukulenata, i uopće ne mislim stati na tom broju, želim širiti kolekciju. Čak sam počela sama saditi vrste kojih se kod nas rijetko mogu pronaći, a meni su prekrasni i posebni. |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A gdje ih sad preko zime držiš,ili si možda dalmatinka?
|
|
pupa031
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne, Slavonka sam, trenutno ustvari Baranjka .
Jedan dio mi je u jednoj sobi koja se ne grije i koja je zamračena, a dio ekipe sam strpala u podrum. Mislim da ću slijedeću zimu sve spremiti na spavanje u podrum. Pokazalo se kao bolje riješenje. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pupa tvoji su kaktusi kao iz priče.
Naročito se pravi važan ovaj tvoj Pilosocerus Azureus. Dali dobi nešto vode preko zime ? Kažeš sljedeće zime sa njima u podrum. Imaš li svijetli podrum ? |
|
pupa031
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ,
Ne, ne zaljevam ih od 11-3 mjeseca. Moraju odmirovati svoje. U podrumu, ustvari u tom drugom djelu podruma gdje su smješteni nema svijetla, niti ga trebaju. Unesem ih suhe, već u 10-tom mj ih prestanem zaljevati, samo ponkad poprskam. |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opala, kaj je to danas ? Neki praznik možda ? šalim se, lijepi kaktusi mali kaktus !
Evo da se malo igram forenzičara : Prvi red desno : Polaskia chichipe, lijevo- Euphorbia horrida u drugom redu sva tri Pilosocereusa ali dva različita varijeteta. |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |