Ukrasni batat |
Odgovori | Stranica <12345 6> |
Korisnik | |
sanjalica4
Pustio korijenje Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bila bih ti zahvalna |
|
Sponzorirani linkovi | |
panda
Mladi grm Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam imo taj zeleni ove godine ali nije imo uopce dolje gomolj u cemu je problem ??? jel treba bit stariji ili sto ??? od proljetos je bio !
pomoc |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
panda,
ne znam ni ja. I ja ga imam od p.g.. Raste mi u vazi na stubištu, par grančica sam pelcala i stavila u zemlju i vodu, pa ćemo vidjeti. |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno je prelijep, pogotovo mi se sviđa kombinacija ovog tamnog i zelenog Anaida...jel ga presađuješ na jesen ili ti prezimi u vrtu?
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram ga i ja nabaviti ove godine, prekrasan je.
Anaida tvoja kombinacija je ooodlična!
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Yoyo1
Pustio korijenje Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Batat ima prekrasne cvijetove.
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ga i ja, dobila od Štefice, raste, super se drži, da,da !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mojem su sazrele sjemenke,skupljam ih,dali je netko sijao batat iz sjemenki i kako je to radio pošto su dosta tvrde
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj batat ima cvijetić,hvala Lovri,
|
|
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina,.
... moji lanjski nisu preživjeli...ove godine sam kupila nove...i prek ove zime ću ih staviti na osvjetljenije mjesto...možda uspijem sačuvati!...ili.....ću ih poslati tebi na zimovanje! ...i usput da pitam...jel zeleni i šarenolisni ne cvjetaju, ili samo ja nisam te sreće? |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Vlatkich
Pustio korijenje Pridružen: 04 Svibanj 2012 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 262 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok!
Imam i ja ukrasne batate. Kupile majka i ja ljubičaste i zelene na proljeće u malim teglicama. Ja sam svoje ljubičaste presadila na ''gredicu'' uz kuću, a majka svoje u tegle na balkon.
Ovi ljubičasti u zemlji su se jako razrasli, cvali, imaju sjemenje, ali zeleni (koji se meni trenutno više sviđaju, ti su malo kilavi).
Uzela sam par reznica prije cca. mjesec dana, umočila u hormon za zakorjenjivanje i sad imam cca. 5-6 ljubičastih za slj. godinu. A imate netko iskustva kaj da napravim sa zelenim? Htjela bih i njih sačuvati, pa na proljeće...nešto. Odrezat vrh grančice, hormon i na toplo?
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čekamo...
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Vlatkich
Pustio korijenje Pridružen: 04 Svibanj 2012 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 262 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za Dijanu i sve zainteresirane
ljubičasti na balkonu:
ljubičasti u zemlji:
još uvijek cvatem:
ispod lišća se krije:
lišće close up:
zeleni na balkonu:
pelcano početkom kolovoza, a danas:
pelcano prije cca.2-3 tjedna:
a već imam brdo pupova na stabljici:
|
|
Think green, dream in colours!
Varaždin |
|
Belina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni ukrasni batati!
A kako ih zaštititi od hladnoće?
|
|
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super je. Moram ga nabaviti iduće godine. vidim da ti usspjeva i u tegli, ili ga presadiš?
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Vlatkich
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro jutro!
Baš gledam kaj se sve događa s batatima:
Sadnice koje smo zasadile u tegle na južni balkon bez sjene su jako kržljave, poklapljenih listova - bez veze
Sadnice posađane u dvorište rastu i dalje ko divlje - tu ima malo direktnog sunca - pustila sam da se svaka razraste u grmić promjera malo manjeg od metra i redovito podrezujem svaka 2 tjedna
Reznice koje sam sadila s hormonom za zakorijenjivanje u srpnju su još uvijek vani u sjenovtom dijelu terase i baš sam jutros otkrila cvjetiće
Jednu teglu koju sam zakorijenila s hormonom u kolovozu, sam početkom rujna smjestila na hodnik - ta cvate neprestano već mjesec dana
I još imam par komada koje sam stavila u vazu, ali kad su počeli tjerati korijenje nakon 4-5 dana (prek noći korijen naraste oko 1 cm ). Njih sam posadila prošli tjedan u teglice: dio izgleda jako žalosno, izgubio je svo lišće, ali zato se drugi dio drži zadovoljavajuće i tjera mlade listiće...
E sad, sve ova procedura je sa samo jednim ciljem: spremit teglice u garažu kroz slj. 2 tjedna da opstanu do proljeća. Nisam baš sigurna da će mi ovi vani zasađeni preživljet zimu, ali se nadam ...
|
|
Think green, dream in colours!
Varaždin |
|
Odgovori | Stranica <12345 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |