Pelargonije ili muškatle |
Odgovori | Stranica <1 3637383940 94> |
Korisnik | |
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ova je kolko tolko dobra,ne vidi se na sliki kako listico dobijaju zute obrube
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Sponzorirani linkovi | |
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih piknem direktno u zemlju i jače zalijevam i većina se primi. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
brunda
Novo sjeme Pridružen: 05 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav svima
evo da vam predstavim i moje pelargonije čije sam tri sadnice kupila prije mjesec dana (dvije šatirane crvene i jednu bijelu). jako lijepo napreduju i vidim da im paše na mom sunčanom balkonu |
|
dzeni
Pustio korijenje Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepe muskatle brunda...........
|
|
sutnja je zlato....
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/394c8247-IMG_0108.jpg[/IMG ovo su moje ljepotice lani u jesen
|
|
Cosmic
Novo sjeme Pridružen: 17 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gnojila ih još nisam jel je danas taman 2 tjedna od sadnje. zaljevam ih kao i viseće jednostruke pelargonije,koje mi bujaju što lišćem,a sad su i cvjetovi počeli otvarat. ne znam što radim krivo. imam bijelo-ružičaste,te su mi na zapadnom balkonu-bogat list,i kako je kiša jako padala,a gornji ,prvi otvoreni cvjetovi ,su mi počeli žutit. na istočnom balkonu imam jarko ružiščaste-ljubičaste dok kod njih ima veoma malo lišća i jako puno cvjetnih stapki koje se brzo otvaraju,i ove prve se suše. a sa istom takvom koja mi je na istočnoj strani ,uz ulaz u kuću,koja je više u sjeni,dobro napreduje. baš sam zbunjena |
|
ana22
Novo sjeme Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija
Ja pelargonije zaljevam svaki treći dan |
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za sada je dovoljno zaljevati svaki peti dan je sunce nije jako, ja ne zaljevam nikako jer u Dalmaciji nikako da kiša stane. Cosmic ono što je kiša uništila slobodno otrgni, a ove koje imaju puno stapki prorijedi, možda s tim nešto pistigneš. Kažeš da ti na istočnoj strani dobro uspjevaju pa ja bih pokušala sve staviti malo u sjenu na možda dva tjedna pa onda pratiti rezultata
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje ljepotice lani
|
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje nikako da procjetaju od velike kise i ni malo suncanih dana,
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine i moje nikako da počnu rasti , mislim da će istruliti od tolike kiše!
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neće istruliti ako im iz podloška izljevate vodu. Ovo su lanjske a ovogodišnje ću slikati kad mi majstori odu jer su jos na zamjenskim pozicijama i lijepo rastu iako su sve mlade sadnice.
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija, kako ih čuvate preko zime? Jesu li mlade sadnice kupovne ili ste ih sami uzgojili? Ako ste sami uzgajali, kad ste ih zapelcali. Puno pitnja!!!
Uzgajala sam ih na razne načine. Kupovala sam u vrtnim centrima, pa u jesen uzimala reznice koje bih posadila, a onda čuvala u kući na prozoru. Stare sam nosila u podrum, pa što preživi. Slušala sam savjete drugih pa sam neko orezivala, neke ne. Uglavnom, nisam došla do zaključka što je najpametnije. Ove godine imam prošlogodišnje koje su opstale, ali još ne cvjetaju. Izgleda sam ih previše orezala u jesen. U jesen obično budu toliko lijepe da se ja izgubim pred nastupanje mraza. Žao mi ih baciti, kako čini moja prijateljica. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal evo savjeta. Ja prije nego unesem u podrum koji nije pretjerano svjetao potkratim sve na polovinu. Zaljevam dva puta mjesčno(moram priznati da nekad i zaboravim). Većina lišća odpadne ali to me ne zabrinjava. Krajem siječnja ili u veljači (zavisi od zime) iznosim ih na balkon naravno ispod trijema. Pokratim sve na 10 do 15 cm. U ožujku promjenim novi supstrat(već su dosta pustile mladih), neka te nije strah pokratiti dugačke žile. Zaljevanje na tri dana ako nema kiše. Što se više granaju a sunce sija zalijeviti svaka 2 dana ili kad je supstrat suh. One baš ne vole mokre noge podnose i blagu sušu. Stare prehranjujem svaki tjedan od svibnja i to kako sam negdje napisala prehranom za cvijet, jedan tjedan drugi tjedan za list a onda 2 tjedna za cvijet. U kolovozu ih prehranim kokošjim gnojivom (donesu mi kolegice sa sela) i to na 10 l jedna šaka. Njega najprije u recimo dvije l vruće vode ofurim da ubije štetočine a zatim nalijem ostatak vode. Napominjem da je to zamjena za jedan cvjetni tjedan i još nešto važno nikad ne prehranjuj na suhi supstrat. Ja najprije uvečer zalijem (polovina od uobičajnog) a ujutro rano prehranim, može i obrnuto.Sretno!
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala draga, super savjeti. Ove koje imam tako ću njegovati. Ne mogu im odoliti, mada više nemam kud s kaljevima.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oprosti napisala sam da vole mokre noge, a treba pisati ne vole mokre noge, zato kad se supstrat posuši zaljevaj
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Odgovori | Stranica <1 3637383940 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |