Celosia cristata - Pjetlova krijesta |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 16 Kolovoz 2012 u 22:59 |
Gledajući po netu ovu krasnu biljkicu,a nisam je nigdje ovdje našla,odlučila sam otvoriti ovu temu. Mislim da je svima ova biljka poznata u raznim varijantama,oblicima i bojama,samo je nekako nepravedno zapostavljena.....ili možda zaboravljena......ali zato smo mi ovdje da ovu lijepu biljku vratimo u život.....šteta bi je bilo zaboraviti sada kad se vratila u još jednom novijem izdanju....
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slike su posuđene s neta... |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jednogodišnja je biljka,cvjetovi mogu biti u narančastoj,crvenoj,rozoj,ljubičastoj,bordo,žutoj,bijeloj boji,a ima ih i šatiranih.
Visoka je 20-60cm ,treba sunčano mjesto,bogato humusno tlo i redovito zalijevanje. Počinje cvasti u srpnju i cvate sve do kasne jeseni. Može se koristiti za rezano cvijeće i za suhe aranžmane. Sjetva u ožujku u zatvorenom prostoru,presađivanje mladih biljaka sredinom i krajem travnja na željeno mjesto u vrtu. |
|
|
|
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajmeeee Anđo krasna ti je ova ljepotica! Reci mi jesi li ju kupila kao gotovu sadnicu ili si je posijala?
|
|
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drago mi je što sam naletio na ovu temu jer i ja imam pjetlov uvor,kako ga u nas zovu,ali svi su isključivo crvene boje!Posjedujem sjeme pa su moje sadnice
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fiki reci mi kakva osobna iskustva imaš s ovom biljkom? Da li je zahtjevna,sporo niće ili je jednostavna,nezahtjevna i brzo niće...Naime ja se još nisam upoznala s ovom lijepom biljkom osobno,samo ju već duže vremena mjerkam po raznim stranicama na netu, ali na proljeće se bacam u potragu i sjetvu iste,pa ću vidjeti kako će i hoće li mi uspjeti!
|
|
|
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pjetlova krijesta je jako lijepa jednogodišnja biljka,sjeme klija 7-10 dana,vrlo je jednostavna za uzgoj,njezin cvijet ti može biti u vazi 2 godine da neće propasti već će dobiti još ljepšu boju,za mene je jednostavna biljka,netraži puno vode,meni najbolje uspjeva na blagokiselastom tlu,mislio sam staviti sliku al mi je se foto aparat pokvario,ispao mi je u vodu :)))!!!
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fiki Hvala ti! I kakva god bila moja sreća s ovim biljkom,ne odustajem od nje! Prelijepa mi je!
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tikvić krasne su ti Celosie!
|
|
|
|
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sijala sam ali sjemenke stare nekoliko godina-imala sam ju u jednom aranžmanu i dosadilo mi stalno kupit to minijaturno sjeme tako da sam jednostavno stresla sve u jedan pitar i kao što vidiš rezultat je tu:Imam nekoliko sad već impozantnih primjeraka,zemlja u kojoj rastu i nije baš neka kvalitetna,cili dan su na suncu,prihranjene nikad ali se redovno zalivaju. |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super su ti! Sve više mi počela sviđati ova biljka,moram ju pod hitno nabaviti i to u nekoliko boja!
|
|
|
|
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam samo tu,sjemenki će biti!
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda te lijepo Molim, bilježim se sa štovanjem za par sjemenkica!
|
|
|
|
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno.Samo me podsiti,može? |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može draga!
|
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Curke, zavidim vam na ovako lijepim cvjetićima! Stvarno ih ima svih mogućih oblika i boja...
|
|
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja mama je imala ovo cvijece nekad davno i valjda ocekivala da samo nice nije sjeme ostavljala i nema ga vise.bas lijepo cvijece u vazama preko zime.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |