Thuja occidentalis "Smaragd" |
Odgovori | Stranica <12345> |
Korisnik | ||||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Ja bi odrezao ovako :
Peta nije obavezna . Čitao sam neke diplomske radove studenata koji su provodili istraživanje razmnožavanja reznica Thuje sa i bez pete. Zaključak je bio da nema bitne razlike u postotku uspješno ukorijenjenih reznica sa i bez pete. Ako pustiš petu odreži ju upravo onako kako si to učinila na zadnjoj slici. Reznice neka budu dugačke od 15 – 20 cm. |
||||
Sponzorirani linkovi | ||||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Čitao sam neke rasprave i o upotrebi hormona prilikom razmnožavanja Thuje. Zaključak je bio isti. Nema bitne razlike u postotku uspješno ukorijenjenih reznica sa ili bez hormona. Internet je pun kontradiktornih podataka. Treba dobro plivati između takvih „savjeta“ . Ja nemam rasadnik i moje iskustvo nije veliko. Tako da ti preporučujem i hormon i reznice sa petom, jedno i drugo štetiti ne mogu , dapače postotak uspješno ukorijenjenih bi ipak morao biti veći.
Po meni je glavni problem kod razmnožavanja u ovo doba godine temperatura, svijetlo i starost reznica . |
||||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Hvala ti na trudu i pomoći .
Evo tu sam malo razgledala kako izgledaju sadnice. http://www.google.com/images?hl=en&source=imghp&biw=1024&bih=578&q=Thuja+cuttings&btnG=Search+Images&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= |
||||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Pogledaj ove slike sa neta:
Izgleda da nema univerzalnog pravila. Svatko upotrebljava svoju fintu. |
||||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Napravila sam slično kao na ovim zadnjim slikama, pa što bu bu. Još je sve zeleno i izgleda dobro. Posude u kojima je mješavina zemlje i pjeska su umotane u termo bermude
Hvala na pomoći |
||||
|
||||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Evo jedan zanimljiv članak u vezi primjene uglja, možda nekome bude zanimljivo. Možda može pomoći i kod drveća.Nisam znala gdje da stavim link, pa ću tu.
http://sumlist.sumari.hr/gootxt.asp?id=196305&s=12&s2=24 |
||||
|
||||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Recimo da je to tako kao što piše Ing. Vladislav Beltram.
Citiram:.... Gotovo dvostruki žetveni prinosi očituju se na oranicama sa ugljem kod svih usjeva.... Zašto onda uvozimo hranu a imamo tako jednostavna rješenja da podvojimo proizvodnju kod SVIH usjeva ? Ili još bolje: Zašto ne podijelimo to znanje cijelom Svijetu. Dvostruki žetveni prinosi kod SVIH usjeva rješavaju problem gladi za cijelo stoljeće unaprijed za cijeli planet. |
||||
katja
Novo sjeme Pridružen: 15 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Na koji razmak se sade Thuje Smaragd a da nakon nekoliko godina nema rupa između ograde?
|
||||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
|
||||
katja
Novo sjeme Pridružen: 15 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
|
||||
ornela.sikanjic
Novo sjeme Pridružen: 20 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Želim da Vam postavim par pitanja u vezi tuja-ukrasne trave
Počeli su da žute listovi tj iglice na tuji da li se smiju otklanjati tj rezati ili treba ostaviti. Da li i kada u kojem periodu se vrši prehrana tuja i koje sredstvo se koristi za prehranu? |
||||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Moje iskustvo je sljedeće.
Oko četinjače ubacim jednom godišnje zemlju za četinjače, i dodam u proljeće kad je kišnije vrijeme prihranu za četinjače i grmove ( šimširi....), takođe dodam gorku sol za četinjače kad dodajem ovo prvo đubrivo. Žućenje može biti privremeno i da se biljka oporavi, meni se to desilo i na tisama, pačempresima i tuji. Ako je pas mokrio po tuji može požutjeti, a mogu biti oštećenja od zime, jer šteta na četinjačama može biti vidljiva i mjesecima nakon stradavanja. Takođe može biti i crveni pauk. Da zaštitim tuju zimi je šricam crvenim uljem. A sada je možeš špricati sretstvom protiv pauka za ljetnje špricanje. A oštećene dijelove bi uvijek odstranila, ako u njima nema života i ako su bolesni. Možda se netko javi sa boljim savjetima |
||||
|
||||
Lahor25
Novo sjeme Pridružen: 21 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
ako je cijela biljka tako uništena onda nema....
ali ako ima još nesto malo zelenila onfa možda iako ne vjerujem bas da će se oporaviti
|
||||
tuja2233
Novo sjeme Pridružen: 26 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Poštovani, Zanima me samo da li će se one najesen oporaviti ili im nema spasa? Vidite slike, molim. |
||||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Kod tebe je jedan od problema bio što si sadio VELIKE tuje. Velike tuje su osjetljivije kod presađivanja. Površina lišća takvih tuja je velika i one brzo gube vlagu. Istovremeno korijen im je mali,obrezan i ne mogu same uzeti dovoljno vode iz okolice. Više vode gube kroz lišće nego što dobe kroz korijen. |
||||
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Preporuča se kod presađivanja četinjača i to da se redovno,ujutro i navečer, prskaju finom maglicom,da im se napravi kakva-takva zračna vlaga.
|
||||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Ovo su dobri savjeti.
Još bi jedan problem dodala postoje neki kukci u zemlji koji znaju izgrist korjenje i voluharice. Bilo bi dobro dodati zasađenim biljkama pocinčane mreže(ako imat voluharice) i granule protiv napasnika u zemlji. Takođe kod mene je dobro ispalo špricanje crvenim uljem zimi za crveno pauka |
||||
|
||||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Pinus ipak se nešto događa. Palo je danas 13 thuja smaragdica. Sad sam vlasnica oko 50 četinjača sa tim današnjim.
Za neumjerenost u četinjačama si sve ti kriv |
||||
|
||||
Zelena_oaza
Pustio korijenje Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||
Imam cetiri okrugle smaragdne thuje. Vrlo su zahvalne. Jedino su osjetljive na gljivicna oboljenja ali isprskam ih na proljece BELOL uljem i po neki put tokom ljeta, redovno ih sisam i lijepo napreduju. Thuje su inace zgodne za ljude koji nemaju bas vremena da provode u dvoristu jer vidim po komsiluku da dobro napreduju u svakom dvoristu. Cak su i ovu susu prezivjele. |
||||
Odgovori | Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |