Potunia - petunia spp |
Odgovori | Stranica <1234 8> |
Korisnik | |
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su...uistinu.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove papaja potunije su mi nekako poznate i kako mi se čine pune su cvijeta kao i prije nekih mjesec dana :o)))
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaista lijepe kao i kad sam ih uživo vidjela
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fotografirano 21.10.2012. Posadila sam ih negdje početkom travnja i vrlo brzo su popunile žardinjere. Cvjetale su u izobilju, bez prestanka i evo kao što vidite ni u jesen ne prestaju, valjda dok ih mraz ne uništi. Medjutim, izgleda da nisu sve iste. Uz ove narandžaste sadila sam i bolu limuna. One su ocvale, požutile, jednostavno prošle, vidite slike:
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
Fiorella
Upravo klijam Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal, prekrasne su i u kasnu jesen
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ulovila sam nekoliko čahurica-kuglica sa sjemenkama...nadam se da će nešto niknuti u proljeće...
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čitala sam da su jako zahtjevne i da ih je skoro nemoguće uzgojiti iz sjemena. Ako hoćeš ja mogu vidjeti kakvo je stanje kod mene pa da ti uberem još sjemena. Kako su natkrivene simsom krova, nisu mokre i mislim da su čahurice dostupne suhe.
Želim ti uspjeh u uzgoju. |
|
|
|
danica221
Novo sjeme Pridružen: 13 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam nova ovdje i naravno obožavam cvijeće ,ove godine sam kupila na placu prekrasne male biljčice koje mi je trgovac prodao pod petunije ali s obzirom da sam imala i petunije na balkonu ove su mi izgledale drugačije...s obzirom da sam ja plava i ne znam staviti slikice zamolila sam admina da ih stavi,nadam se da bude pa vas molim za odgovor :-)
također htjela sam vas pitati za savjet,te moje petunije bile su predivne od 4 mj-pa tamo negdje do 8 a onda su se počele jako sušiti,u čemu je greška,nisu mi djelovale bolesno već kao da su dale svoje,počele su žutjeti i sušiti se kao lišće u jesen :-( Hvala vam na odgovoru |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danice moje je mišljenje da je ovo mini petunija a ne potunija. iako postoji i mini potunija sa kojom bi se moglo pomjesati.
ali rekao bih da je 100% mini petunija. zbog oblika lista i cvijeta a i po boji . koliko je bila cijena jedne sadnice ako se sječaš???
što se tiče propadanja petunije, potunije ili sufinije tijekom osmog mjeseca. ovo je najčešći problem kod uzgoja.. zašto??
zato jer biljka postaje sve veča i veča a zemlja je sve isrpljenija i iscrpljenija... a petunije su jako "gladne " biljke..
tako da treba redovito prihranjivanje minimalno jednom tjedno a preporuka je barem dva pua tjedno ako ne i svaki drugi dan... sa gnojivom omjera 1-2-3 tj 10-20-30 (npk + microelementi) i naranvo svakih 14 dana dodatak tekuče željezo i da vidiš obilja :o)))
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
danica221
Novo sjeme Pridružen: 13 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na brzom odgovoru :-) koliko se sjećam platila sam ih 6 kn po sadnici ,od početka su već kao male bile nekako kuglastog rasta i ovo je slika je na početku sezone slikana ,možete si onda zamisliti kakve su bile tokom ljeta,prekrasne :-),zbilja su bile predivne,ljudi su zastajali i pitali me koja je to vrsta :-) jer nisi jako visile nego su baš nekako kao velika kugla rasle,baš sam bila tužna kada sam vidjela da se počinju sušiti :-(. nadam se da ću i iduće godine nabaviti iste jer koje sam god kupila poslije njih nisu bile toliko lijepe i bujne ! |
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za ove prve, limun žute, skoro da sam 100% sigurna da su potunie. I ja imam takve. Sudeći po izgledu ostalih biljaka u usporedbi s prvom, zaista nema nikakve bitne zrazlike. Petunije ipak imaju veći cvijet i drugačiji list. S toga zaključujem da su po mom mišljenju na slici potunie.
Zašto su u kolovozu počele žutjeti, zaista ne znam. Ja imam narandžaste i žute. Žute su se osušile negdje krajem rujna, dok narandžaste, osobito one ne južnom prozoru cvjetaju i sad kao da je sredina ljeta. Imala sam prekrasno iskustvo s ovim biljkama i mislim da ću za iduću godinu samo pormijeniti boju i opet posaditi potunie. Nezahtjevne, a prekrasne i izdašne u cvijetu. |
|
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
listao sam po katalogu i mogle bi biti potunije... mini potunija jer vidim da ima sitan cvijet.
a i sama cijena od 6 kn govori da ta nije petunija nego potunija ili surfinija... a kako surfinija nije sigurno onda nema druge nego potunija
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[
ali potunije su odlične... tako da nagodinu definitivno povečavam raznovrsnost ove biljke [/QUOTE]
admine da li ćeš ih uzgojiti samo za sebe ili u komercijalne svrhe.ja sam zainteresirana
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i ja sam zainteresirana...ove bih godine voljela naračasto-krem kombinaciju potunija na mojim balkonima..prošle sam ih godine bezuspješno tražila na utrinskoj tržnici..možda ćemo morati zvati i Vrtka...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo mi ima presitan cvijet za potuniju..... vise izgleda na million bells
|
|
Odgovori | Stranica <1234 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |