Lažna lozica - Parthenocissus |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
azriela
Pustio korijenje Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dosadna ko tekut
|
|
Sponzorirani linkovi | |
tinki w
Novo sjeme Pridružen: 11 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlučila sam se za bungevilu. Hvala na savjetima |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
azriela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dosadna ko tekut
|
|
azriela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dosadna ko tekut
|
|
mocur
Novo sjeme Pridružen: 06 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima tu blizu nas jedna velika lozica na kući. Uzeli bi si par grančica pa zapelcali na jedan stari zid. Kada je najbolje vrijeme za to?
|
|
tinki w
Novo sjeme Pridružen: 11 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam prije mjesec dana zasadila nekoliko grančica. Niti jedna zasađena u zemlju se nije primila, ali su se zato ove zasađene u pitariće (koje držim u kući) sve uhvatile.
Mislim da je sad otprilike vrijeme za to, jer netko je spominjao jesen... |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je, krasna je, no ja svoju već par godina pokušavam utamaniti, i ne uspjeva mi. Toliko napasnu biljku još nisam upoznala ! Jedva ju nekako držim pod kontrolom, s tim da jako puno vremena potrošim, rezajući ju, razvlačeći grane i sl.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Rembrant
Pustio korijenje Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napast ili ne ja nju obozavam,pogotovo kada u jesen dobije crvenu boju,ali ne svaka zavisi i na kom je mestu posadjena
Ova se sama rasadila.nasla si mesto izmedju dve betonske ploce i ima najlepsu jesenju boju: A ova leti pravi garazi prirodnu klimu,kada hocu da se rashladim ja u garazu,i krov je okupirala.Na desnoj strani u pozadini se vidi crvena lonicera,ovaj hibrid cveta celog leta a kako se vidi i sada u jesen,puna je cvetova, i ona je zahvalna penjacica. I da se zna ja znam tri vrste parthenocysusa, trolisna,i petolisna koja se hvata za zidove pomocu pet pijavki,ali ima i petolisna koja se vrlo slabo hvata za zidove,isto ima pet pijavki ali se nalaze na mnogo dugackim spiralama.ona je izuzetno invazivna, da sam znao da postoji takva ne bih je kupio.
|
|
Rembrant
Pustio korijenje Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jos je izrazenija crvena boja,sada sam siguran da je vrlo vazno mesto gde je zasadjena ,jer ako raste u senci nema sanse da dobije u jesen crvenu boju i da duze traje,jer ako joj neodgovara mesto malo pocrvene listovi i odmah otpadaju.
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neke od poznatijih vrsta:
Parthenocissus henryana Parthenocissus thomsonii Parthenocissus quinquefolia Parthenocissus quinquefolia - Engelmannii Parthenocissus tricuspidata - Veitchii Parthenocissus tricuspidata - Lowii Parthenocissus tricuspidata - Boston Ivy Parthenocissus tricuspidata - Fenway park Parthenocissus tricuspidata - Veitchii Minutaefolia,cijepljena sitan list Parthenocissus tricuspidata - Veitchii Purpurea ,crven list u proljeće Parthenocissus tricuspidata - Veitchii Robusta,cijepljena veliki list Ostale ukrasne loze: Ampelopsis brevipedunculata elegans Vitis coignetiae Vitis amurensis Vitis vinifera Purpurea |
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
Rembrant
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravio sam da kazem da ova treca petolisna lozica sto se slabo hvata za zidove jeste da brzo raste ali malo smrznu grane zimi,i to jednogodisnje, kod mene su smrzle lani, cini mi se da je bila polovina prosinca spustila se kod nas temp. na -12*C,zaprepastio sam se u prolece mislio sam da su sve izdrzljive,na niske temp. Ali to joj nije smetalo da opet izdjiklja neverovatnom brzinom.Evo i slicice:
Tacno se vidi da mnogo raste ali dosta grana vise u zraku i bezveze rastu,cak i ne dobija ni malo crvene jesenje boje,poseci cu je ali zasad mi je zao.
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo dignem temu...
Zanima me ima li netko vrstu P. inserta koja je "crna ovca" u obitelji lozica jer uspijeva na suncu, tako sam pročitala u časopisu Moj lijepi vrt, međutim nisam ništa o njoj našla na internetu... Naime sin se počeo baviti pčelarstvom, pa tražimo bilje koje cvate ljeti ( 7. -8. mj.), a i bila bi dobra zamjena za grabovu živicu od koje nema nikakve koristi ( za pčele), samo posao -šišanje nekoliko puta godišnje |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
False Virginia creeper - Parthenocissus inserta
Može postat invazivna biljka,Moj link |
|
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Muhlenbergia, hvala ti na brzom odgovoru, no ne mogu otvoriti Tvoj link, a s obzirom da me zanima koja bi lozica eventualno bila prikladna za izrazito sunčani položaj, molim te za još malo informacija.
hvala unaprijed |
|
Ivanić-Grad
|
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam lažnu lozicu (ne znam točno koja je), invazivnu, najljepšu u jesen kad počne mijenjati boju. Cijeli dan je na suncu, nakon cvatnje okiti se crnim bobicama. Pokušat ću staviti sliku.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo kod mene ne bi bila posađena uz zid, nego pored ograde, znači ful na suncu i bez zaštite zida..., a razlog je što bi htjeli maknuti grabovu živicu u blizini pčelinjaka, znači nešto što bi bilo pčelicama na korist, a da ih se ne mora uznemiravazi zbog šišanja živice.
|
|
Ivanić-Grad
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uznemiravati
|
|
Ivanić-Grad
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |