Peperomia Polybotria |
Odgovori |
Korisnik | |
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 12:22 |
možete li reći kako se ovaj cvjet zove ili mi pošaljite slike vaših jer nigdje nisam ovaj cvjet vidjela osim kod sebe, dala mi ga jedna žena kao malog pelcera.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ups prevelika slika, valjda ću naučiti kako se smanji??????
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
valjda je tu odgovor...
negdje će se naći i da Adam zovu slonovo uho
a drugi nazivaju slonovo uho neku vrstu begonije:
trebali bi se konačno dogovorit oko naziva...
A ovdje valjda pun pogodak...
slika odgovara tvojoj biljčici:
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo je u smanjenom obliku ne vjerujem da je begonija, ima glatke, tvrde listove, mesnate....
:\Documents and Settings\Korisnik\My Documents\My Pictures\IMG_0340.jpg
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da ne vjerujem ni ja...
ali begonije su inače slonove uši...
jako jako sliči Begoniji rotundifolia ali hmmm ima i nekih razlika u listu...
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
najviše sam se zato i prijavila na ovaj forum jer je biljčica stvarno super ali je nigdje nisam vidjela, dobila od neke žene kao pelcer raste super tjera po 2-3 mlada listića u isto vrijeme, ali ne znam ništa o njoj, inače obožavam cvijeće i imam ih dosta, poznatih cvjetova o kojima se piše......
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je peperomia polybotria
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je. svarno, hvala ti puno, puno, puno........
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ju i ja i nisam znala do sad naziv, a kako s godinama raste tako dobiva stabljiku i postaje "polupuzavica", a cvijeta bijelim cvjetićima, nešto slično cvjetu bazge. Razmnožava se kao luda (vidiš moju(e) na slici) i napadaju ju uši - one koje se priljepe za nju i izgledaju kao okrugla mrlja.
|
|
alterego
Novo sjeme Pridružen: 29 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hm, prvi odgovor očito nisam dobro napisala.
Već neko vrijeme imam ovu biljku i dobila sam je pod imenom slonovo uho, a sama sam zaključila da bi to mogla biti begonija. Eto kako se lako prevariti u tom biljnom svijetu. |
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kad ih ima puno vrsta, podvrsta, a pogotovo preko slike teško je za odgonetnuti o kakvoj se biljci radi
|
|
Geko
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo prvi put vidim. Fenomenalno zgleda. Društvo, di ste to nabavili?
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma prekrasan je, meni je dala mama, a njoj jedna žena dala mali pelcer, prvi put sam tako šta vidjela, čak mi nije bio ni lijep ali sad kad je porastao, a relativno brzo raste, obooooožavam ga, ne znam gdje ga ima za kupit, ja još nigdje nisam vidjela, ali vjerujem da ima samo ga treba pronaći, a kad ga nabaviš nećeš požaliti, stvarno je poseban.......da više ne hvalim da mi se ne bi pokvario....
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliko ja znam slonova uha ipak izgledaju malo drugačije.bar ona vrsta koju sam ja imao.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
cvjetoljubac
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne zove se slonovo uho, neka vrsta biberovca, ali eto pošto liči na slonovo uho tako su mu žene ovdje kod mene dale ime, to je stručno peperomia polybotria.
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da su svi vaši komentari na ovu biljku ispravni to jeste peperomija,a stari ljudi je još i nazivaju slonovo uho.To sam neki dan baš proćitao u jednoj knjizi pa mi je bilo malo smješno jer mi je slonovo uho poznato kao jedna vrsta begonije. |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |