Ruselija - Russelia equisetiformis |
Odgovori | Stranica <1 2526272829 30> |
Korisnik | ||
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ove godine na moru sam ih prvi puta vidjela u živo i baš sam se iznenadila kako lijepo izgledaju uživostvarno su ljepotice
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
erutrina
Nedavno posijan Pridružen: 22 Veljača 2013 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 66 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
cim sam je videla - bila je mooojaaa( (ovakva je bila ) http://www.zaslike.com/ - onda sam je presadila u vecu saksiju i http://www.zaslike.com/ - - sada je na istocnom prozoru ( unutra ) i ceka prolece
|
||
ako
|
||
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
Vidi ti nje kako se oporavila ,bas ti je lepa,pazi je i mazi
|
||
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
||
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pozdrav svima, sve pohvale na korisnim informacijama koje sam našla na ovom forumu.
Ovo proljeće sam odlučila zasaditi koraljnu ruseliju jer voli sunce i savršena je za moj balkon okupan suncem. Može li mi netko reći da li se ona može razmnožavati sjemenom? I, gdje bih kupila sjeme? Mi ovdje u Karlovcu i nemamo baš izbor za kupnju, uglavnom možemo nabaviti samo standardne biljke, poput pelargonija, surfinija,...
|
||
frenky
Upravo klijam Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pozdrav, nov sam na forumu i u vrtlarstvu pa sam tek preko ovog foruma otkrio sto sam ja u biti kupio na sajmu cvijeca prosle godine, izmedju ostalih biljaka(dipladenije,kamelije,bugenvile,zmajevog krila,...) i ovu ruseliju. kako nisam znao koji su joj uvjeti(pred kraj ljeta je ona vec lagano krenula crnit i raslo je nesto sto sam ja do jucer mislio da je korov :D ) nisam ju unosio.
do jucer je bila smjestena na natriveni balkon na juznoj strani, a danas sam ju tek stavio na osvjetljeno negrijano stubiste na sjevernoj strani. mene sad zanima, jel doticna ziva i sto da radim? ne bi ja nista diro nego eventualno zalio malo dvakih desetak dana?evo slike od zimus(isprike sto nisam zarotiro, jos ne znam kako) takodjer:slabo je cvala otkad sam ju kupio,tu i tamo cvijet ali rijetko. hvala |
||
frenky
Upravo klijam Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo da vas obavijestim,otkad sam ju unio na stubiste, ko da je zivnula malo :) nadam se da ovo zeleno nije neki korov nego mlada ruselija ;) stavio sam i sliku u fuksijinu temu,izgleda da se razmnozila sama u teglu koja je bila ispod nje u kojoj je bila fuksija i brsljan :) bas fora
nisam ju rezo ni presadjivo, cekam da zatopli pa da ju presadim i stavim natrag na balkon
|
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja bi rekla da ovo jest korov.
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
frenky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja se nadam da nije, poveo sam se za tim da u ovoj temi na stranici 12 postoje slike ruselija s ovakvim lisnatim granama :)
|
||
frenky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
i,jel korov ili ne? :)
|
||
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Korov,definitivno!
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Korov definitivno, mišjakinja. Rekla bih da ruseliji nema spasa, ali poreži suho, počupaj korov, pa vidi ima li zelenog traga.
|
||
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
...haha, baš sam se nasmijala, pitaš jel dotična živa...dotična ti je najvjerojatnije vrisnula jer je sva suha...ne brini, za koji će mjesec biti na Flori...no, poslušaj savjete, oreži suho, možda je u korijenu živa pa ti potjera...
|
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
frenky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
a sve je suho tako da mogu komotno ostavit samo korijen u zemlji hehehe
|
||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
...nikad se ne zna...
|
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
frenky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo sve sam odrezo do kraja, sad cemo vidjet makar se nista ne zeleni. izgleda da ce opet bit pokusaj na floraartu
|
||
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mislim da je i moja crvena mrtva..ali ,neznam..imam par ruselija na cuvanju ,tri su bile pocrnile,ali ja sam ih zaljevala kad i ostale i gledam oporavljaju se..moja velika hm neznam,sumnjiva mi je ,totalno crna ..mislim se dali da joj odrezem grane
|
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E samo da se ispravim. Biljka je preživjela hladnoću, ali u konačnici ništa nije bilo od nje. Vjerojatno je oslabila i tokom ljeta ni makac, samo dvije kržljave grančice. Kako kažu slab joj imunitet od prehlada |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ljudi, kako su vaše ruselije, kako se drže? Posebno me zanima kako je s ruselijama curka koje su na kontinentu?
Uskoro i meni stižu dvije - jedna krem i jedna koraljna.
|
||
irisica
Već proklijao Pridružen: 12 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 76 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Meni se nažalost jedna osušila. Ne znam što je bio razlog.
|
||
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja još nemam hrabrosti svoje iznijeti van.
|
||
Odgovori | Stranica <1 2526272829 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |