Dyckia |
Odgovori |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 16 Lipanj 2014 u 11:29 |
|
Sponzorirani linkovi | ||
temzi
Odrastao grm Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus prekrasni novi sukulenti.Ova na drugoj slici mi je posebna.Vidjela sam na netu da ima raznih oblika i boja, crvenih,crnih, a posebno me se dojmila Dyckia estevesii.Svaka čast na ovim prelijepim biljčicama! |
||
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@temzi, na drugoj
slici je dyckia marnier lapostollei ssp. estevesii. Da to je i meni jedna od ljepših
dyckia. Rozetu sam nedavno nabavio no za sada ne pokazuje da je u
vegetaciji |
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, divna mi je ona na 1. slici, nego meni zapeli za oko sedumi u pozadini. fino se zelene, moj je nekako žut.
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Koliko lijepih sukulenata Pinus ima, da ne povjerujes! Ni ja ne znam kako Pinus to postize, moja aloja napolju je grozne smedje boje a bude samo dva sata dnevno na suncu. Kad je unesem u kucu, ona lijepo pozeleni preko noci! A koju biljku onda na sunce, ako ne aloju???
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Antonija, D. marnier sa druge slike je kao ružno pače. Pogledaj ju ovdje
kada malo poraste. Vrijeme kod mene zadnjih 10tak
dana kao u Engleskoj. Svaki drugi dan kiša i sunce. Sedumi , trava, . . . ma
sve se ove godine zeleni.
@kacunak, što ima ljepše. Na
suncu crvena a u sjeni zelena. Ne možemo pogriješiti, sve joj odgovara |
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nadam se da će se u mene prilagoditi. Za sada mi se čini da je ok, samo me malo brinu ovi suhi vrhovi.
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
Kod tebe bi
trebala rasti bolje nego u Brazilu. Samo malo da vidiš kako ja radim. Preko
ljeta zalijevam temeljito i često. Velika raste u pumici, male razmnožavam u
zemlji za cvijeće, polusjena ili jutarnje sunce je u redu dok se ne prilagode,
poslije možeš tako pustiti ili sa njome
na sunce. Preko zime zalijem možda 2 – 3 puta. Ne dozvolim da smrzne. Hladne
noći provode u garaži.
Suhi vrhovi
nisu ništa strašno. Novi listovi će biti svježe zeleni. Možda si ju mogla posaditi
malo dublje. Ali neka, može i tako ostati. Samo bi dodao po vrhu još par žlica supstrata. Kako
raste povremeno joj odreži donje lišće . Ubrzo će postati svježe zelena. |
||
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
, Zemlja dodana, za sada stoji vani, odlučila sam da je unesem u negrijani hodnik. Neću se misliti je li joj hladno!
Na ljeto ćemo uspoređivati! |
||
|
||
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zaista vapi za dubljom posudom...
|
||
|
||
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lijevo na dnu nešto se događa, mislim da rste mlada, sretna sam ko prase!
|
||
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
je je to je malecka
|
||
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |