Gladiole - Gladiolus |
Odgovori | Stranica <12345 14> |
Korisnik | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na suhom i hladnom, ja ih držim u kutiji na tavanu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze i u podrum! Bitno je da T ne ide ispod nule.
Ja sam svoje drzala u papirnatim vrecicama na kojima sam izbusila rupice i sve skupa sam smestila u jednu vecu koju sam onda obesila u podrumu. A vidim da ih neki drze u kantama i uspesno se odrze. Alkemicar, buduci da si na jugu, mislim da ih i ne moras vaditi. Primetila sam da su mi neki gomolji od prosle godine zaostali u zemlji i nisu se smrzli preko zime. Kod tebe onda sigurno nece. Mozes ih jedino u jesen izvaditi da bi razdvojila 'pilice' i odmah ih ponovo posaditi. |
|
Aglaja
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala aglaja
kod nas temp.ne ide ispod nule pa ću ih ostaviti, samo na jesen zadijeliti gomoljčiće
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam pitanje: da li mogu postići da mi gladiole cvjetaju u kolovozu? kad bi ih trebala posaditi i na koju dubinu? to će mi mama saditi, a ona je u dalm.zagori...
|
|
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da! Vec sam to preporucivala, sadnju u razmacima, jer gladiole mogu da cvetaju citavo leto, sve do u jesen, ali samo ako ih posadimo u nekoliko navrata.
Za cvatnju u avgustu trebala bi ih posaditi negde u maju. Ne suvise plitko, jer se biljka krivi i ako je zemlja laka i rastresita, povuce i gomolj sa sobom. Ni previse duboko. Najbolja dubina je dva do tri puta veca od visine gomolja. Mada sam ih ja ove godine sadila i nesto dublje, jer sam umislila da ce se tako manje kriviti i padati. Ako je tvoje odredjenje lokacije trebalo da utice na odgovor, ocekujem da se neko drugi takodje pridruzi. |
|
Aglaja
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam se ponovila gladiolama
već su u vrtu i nadam se da će me usrećiti kojim cvijetom još ove godine |
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je l se ti to mozda zalis? Ako ti se ne svidja ova zato jer su crte vise bijele nego srebrne, rado cu je udomiti.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, to nije bilo sjeme, nego mali gomoljčići. Gladiole se razmnožavaju i sjemenjem, ali i malim gomoljčićima okolo glavnog gomolja, tako da će ti ovi prije cvjetati nego da ih uzgajaš iz sjemenja. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti SilveK - već sam te gnjavila s istim pitanjem na nekoj tvojoj temi - izvini, ali moram toliko toga još naučiti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine su me jako iznenadile moje gladiole. Čitala sam tu na forumu da ih treba saditi u više navrata da bi duže cvjetale, a ja sam svoje sadila sve odjednom, i iako je većina cvjetala istodobno pred 2 mjeseca, svako malo primjetim neki novi pupoljak i cvijet.
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
molim pomoć,bila sam posadila na proljeće gomolje,narasli su i kako koja je cvala.Voljela bih ih premijestiti.Lišće je žuto- zeleno.S obzirom da sam na moru i pročitala sam da kažete da mogu prezimiti u zemlji..da li da čekam kad lišče se osuši pa prebacim gomolje ili da ih izvadim i posadim na proljeće?
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bi na tvom mjestu pričekala da se osuši, pa ju onda presadila, da ih sad ne šokiraš.
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok,hvala.Nadam se da će sljedeće godine barem približno lijepo cvasti kao i vaše ovdje
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Počela sam polako vaditi gladiole....i njihov pomladak:
S obzirom da ove godine imam dosta gladiola, a samim time će biti jako puno malih lukovica, odlučila sam nešto malih ostaviti i u zemlji, pa što bude, jer ih je jednostavno previše. Primjetila sam da sam prošle godine zaboravila par lukovica, koje su slijedeće godine niknule, nisu se smrzle... |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje gladiole su još sasvim zelene pa ne znam da li da ih vadim, SilveK vidim da su i tvoje još zelene - hoćeš otkidati lukovicu ili ćeš čekati da se osuši?
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izvaditi ako prijeti mraz u protivnom čekati da se osuši sama tako da pospremi sve rezerve hrane u korijen.to je samo moje mišljenje,a ja ti i neznam baš puno.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetu! Pa ne znam, mislim da prijeti mraz, evo svako jutro magla, hladno, a ne vidim da će se osušiti same od sebe. A pored gladiola procvjetale šumske ljubičice- toliko o klimatskim uvjetima u Slavoniji. Prošlu godinu su mi cijelu godinu cvjetale šumske ljubičice. Za nevjerovati!
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam mišljenja da je najbolje pričekati da se ona sama osuši, čak joj niti prvi mrazevi neće štetiti, jer trebalo bi se smrznuti tlo da joj našteti...ja sam izvadila samo par komada jer sam sređivala gredicu i par mi je bilo "na putu", za ostatak čekam dok se posuše, dakako, prije većih zahlađenja.
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slažem se sa SilveK bitno je dane smrzne zemlja
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su mi gladiole, jedino me smeta što im moram stavljati potporanj da stoje uspravno. Kod nas u prirodi rastu neke niske gladiole, boje ciklame, zovemo ih divlje gladiole, prekrasne su.
Da li je netko vidio u trgovinama takvu vrstu?
|
|
Odgovori | Stranica <12345 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |