Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljekovitim biljem protiv poremećaja imuniteta
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Ljekovitim biljem protiv poremećaja imuniteta

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Ivmi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 08 Listopad 2011
Status: Offline
Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivmi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ljekovitim biljem protiv poremećaja imuniteta
    Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 21:20
Ovo je moja priča
Prošle godine sam tjedan i pol dana uzimala lijek roaccutane - ne znajući koliko je to opasan lijek, (ne moram niti spomenuti kako uopće nisam bila slučaj za tako težak lijek...ali dobro...što je tu je...)Sada, godinu i pol dana kasnije još uvijek se nosim s posljedicama...za koje sam gotovo 100% uvjerena kako im je roaccutane uzrok.
Moja vjera u ljekovito bilje i prirodu, došla je na žalost tek nakon što mi se pojavio ovaj problem.
Odbijam u naslovu teme napisati riječ autoimuni proces, jer nisam obavljala pretrage, niti je kod mene išta tipično - ono što bi ukazivalo na jednu od autoimunih bolesti.

Naime, ovakav je problem. Nedugo nakon prestanka uzimanja lijeka, počele su mi otpadati dlake s tijela...kada je došlo ljeto (boravak na suncu, mjesec dana mora) pomislila sam kako su moje tegobe napokon prošle, međutim , kako je nestalo sunca i došlo je hladnije vrijeme, moji problemi su se vratili, ali ovaj put, čini mi se s pojačanjem - naime uz nestanak dlaka, počinju me boljeti zglobovi...nije to nikakva nesnosna bol, ali ipak je tu...i ne sviđa mi se kuda to sve vodi...imam 24 godine, i voljela bih riješiti ovaj problem. Uvijek sam imala dobar (jak) imunitet, te nikada kao dijete nisam često oboljevala...ali čini mi se da je taj lijek nešto gadno poremetio u mom organizmu, jer se taj "dobri" imunitet okomio na vlastito tijelo.
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 23:45
Roaccutane je težak lijek koji teško da može proći bez posljedica i najgori je način liječenja akni.
Loše djeluje na jetru, opasan je ako se zatrudni (može izazvati deformacije ploda ) pa čak ako se to dogodi mjesecima nakon uzimanja.Može izazvati dugotrajnu depresiju sa suicidalnim mislima i još bezbroj loših nus-pojava.
Ima puno prirodnih načina da djeluješ na akne od prehrane do ljekovitog bilja, tonika, gelova, prirodnih kremica...Pomogle bi i pretrage razine hormona da se vidi da li se radi o disbalansu hormona koji je često uzrok aknama.U tom slučaju bi pomogla konopljika.
Kako si ti roaccutane uzimala kratko vrijeme moraš provjeriti da li ti je on mogao učiniti tolike probleme.
Svakako trebaš napraviti jetrene nalaze, nalaze krvi da vidiš ima li kakvih poremećaja.
Za početak bih ti preporučila čišćenje jetre ljekovitim biljem.Ako si lijena piti čajeve ( korijen čička, maslačak, artičoka, vodopija, sikavica, crna rotkva), uzmi barem kapsule Silymarina.
Ako si depresivna probaj se srediti čajem ili tinkturom gospine trave.

Što se tiče zglobova, ne bih rekla da je to povezano sa 10- dnevnim uzimanjem roaccutana.Radije pođi doktoru.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Avatar

Pridružen: 11 Svibanj 2010
Status: Offline
Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 06:47
Javljam se i ja. Da unesem malo svijetliju notu, posto već slovim ako antideprasiv . Čaj od mene dijeluje tek nakon mjesec dana od početka pijenja, pa treba biti strpljiv.

Oprosti @Femina što se miješam, pošto nisam baš neki stručnjak što se tiće ove teme i ne želim ništa posebno savjetovati, ali bi možda bilo dobro da kolegica pokuša sa medom i pripravcima od meda, jer med ne može škoditi, jača imunitet i pun je vitamina D, što mi se čini da je nedostak u ovom slučaju.
Na vrh
Ivmi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 08 Listopad 2011
Status: Offline
Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivmi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 09:44
Hvala Vam na odgovorima. Ma ja nikad nisam imala strašne akne! naprotiv...nikada nisam niti imala akne, dok mi nije nastupio jedan stresni period i onda su mi se pojavile acne vulgaris - znači ništa strašno. Ali su bile uporne i doktor je na njih odlučio djelovati najgorim mogućim lijekom. Trenutno nemam problema sa aknama, pojavi se gdje - koja ali to je sve ok. Pijem encianov PMS free - vitex agnus castus...mažem lice s Aloicom ili aloe vera gelom iz trgovine i sve je sad u granicama normale. Bojim se da nije niti deficit vitamina D jer sam nedavno bila na mjerenju i fale mi samo selen i kalcij - ostalo mi je sve "superiška". Dlake s pazuha ponovno su mi gotovo u potpunosti nestale, na ostalim dijelovima tijela su se malo prorijedile, otpadaju mi i trepavice..a malo i kosa. Odlučila sam da neću histerizirati oko svega...Zglobovi i nisu toliki problem...malo bole, pa onda opet sve ok...i tako...A i kada bole nisu to nikakvi bolovi koji me sputavaju u svakodnevnom kretanju...nisam upućena u takve probleme, ali dali sunce ima utjecaj na imunitet? mislim, jeli moguće da mi je na neko vrijeme uklonilo sve ove probleme?? :S
Kada mi je prošle jeseni to sve počelo, otišla sam kod doktora, na što su oni odgovorili da to nije ništa...i kako mi dlake nestale zbog depiliranja...ali kao što kažem, sve se vratilo na staro za vrijeme ljetnih mjeseci, tako da im taj izgovor i ne drži vodu...
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Avatar

Pridružen: 21 Travanj 2008
Status: Offline
Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 10:09
Med je svakako dobar i ne samo za jačanje imuniteta.

Ali treba pažljivije pročitati post od Ivmi jer iz naslova bi se dalo zaključiti da ćemo u ovoj temi govoriti o jačanju imuniteta ljekovitim biljem što baš nije točno.
Naime, pitanje je da li njezini problemi dolaze od nedostatka imuniteta.
Nekada je baš problem prejaki imunitet kad tijelo jakim imunitetom napada samo sebe.
Trebaju se napraviti pretrage, uspostaviti dijagnoza jer bez prave dijagnoze nema ni liječenja ljekovitim biljem.
A ono što sam savjetovala nije loše učiniti dok se čekaju nalazi.

btw. Gospina trava je moja omiljena biljka, pravim odličnu tinkturu od nje i trenutno se spašavam od depresije upravo s tom tinkturom.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.